Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

pika-apua! teen omenahilloa, kuinka kauan keitän omenoita??

Vierailija
19.08.2011 |

En oo ikinä ennen tehnyt, ja vähän hukassa ;)!

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei ole mitään tarkkaa minuuttimäärää, sen verran että ne pehmiävät sen verran mössöksi kuin haluat hillosi olevan mössömäistä. Jos soseutat erikseen sosemyllyllä, riittää kun ihan kiehautat vaan.

Vierailija
2/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

eiköhän ne sit oo jo kiehunu tarpeeks..



BTW, pitäiskö sen veden "kuivua" sieltä pois?



Kiitos sinulle :)!



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

riippuu omenalajikkeesta (osa kypsyy nopeammin, osa ei pehmene millään) ja siitä, millaista hilloa haluat. Jos on kovia lajikkeita, käytän ainakin itse sauvasekoitinta tai vatkainta apuna.



Ei tähän ole mitään "oikeaa" vastausta - kun alkaa sinusta näyttää hillolta niin lopetat keittämisen (mutta ei siihen tuntikausia mene) :)

Vierailija
4/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

BTW, pitäiskö sen veden "kuivua" sieltä pois?

Kiitos sinulle :)!

ap

jos et kauheasti lisäännyt vettä, omenien pektiini todennäköisesti hyydyttää mehut hillon jäähtyessä. Toisaalta monethan tykkäävät että omenahilloin pitääkin olla vähän löysää.

Vierailija
5/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäsitkö vettä kattilaan vai tuliko se omenoista? Kattilaan voi aluksi lisätä hiukan vettä etteivät omenat tartu pohjaan, mutta enempää ei tarvita. Omenoista irtoavan nesteen haihduttelu on taas makuasia, yksi tykkää löysemmästä hillosta (ja sanoo sitä ehkä soseeksi), toinen tiukemmasta. Jos käytit hillosokeria, hillo kiinteytyy jäähtyessään (ja tavallisellakin sokerilla kiinteytyy hiukan).

eiköhän ne sit oo jo kiehunu tarpeeks.. BTW, pitäiskö sen veden "kuivua" sieltä pois? Kiitos sinulle :)! ap

Vierailija
6/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis joo laiton n. desin vettä kun aloin omenoita keittämään...:)



Mutta soseutin sen äsken, ja nyt siis keitän vielä n. 10 minsaa kera hillosokerin? Niinkö?



ANteeksi tietämättömyyteni, ehkä kannattas kattoa ohje ennen kuin alkaa tekemään mitään :D



kiitti kuiteski kaikille!



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska jokainen saa tehdä juuri sellaista hilloa kuin haluaa, voit aina väittää että tulos on juuri sellainen kuin halusitkin. Hyväsiitä siis tulee.

Vierailija
8/8 |
19.08.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmeisesti siis keitit omenoita ja vesitilkkaa ilman sokeria, sitten soseutit omenat ja nyt aiot lisätä hillosokerin ja keittää vielä 10 minuuttia.

Kuulostaa siltä, että hyvin sujuu :)

Mutta veden ei tosiaan tarvitse haihtua varsinkaan kun käytät hillosokeria (jossa on siis mukana sitä samaa pektiiniä, jota omenoissa on luonnostaankin). Huom: hillo siis kiinteytyy vasta jäähtyessään, älä ihmettele.

siis joo laiton n. desin vettä kun aloin omenoita keittämään...:) Mutta soseutin sen äsken, ja nyt siis keitän vielä n. 10 minsaa kera hillosokerin? Niinkö? ANteeksi tietämättömyyteni, ehkä kannattas kattoa ohje ennen kuin alkaa tekemään mitään :D kiitti kuiteski kaikille! ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme yhdeksän