Couscous ja Bulgur, syöttekö näitä?
Couscous on ihan näppärä lisuke kaikelle, kun se tehdään samaan tyyliin kuin pikanuudelit kupeissa.
Tästä on näköjään täysjyväversioita, jotka pitää keittää kuten bulgur. Eikös kyse ole silloin aikatavalla samasta tavarasta? Vehnää molemmat.
Itse teen couscousin siten, että laitan kuumuutta kestävään kannelliseen rasiaan noin 2dl ryynejä, loraus oliiviöljyä, sitruunamehua, valkosipulia, pippuria tai chiliä, pizzamaustetta ja suolaa. Sitten vain kiehuvaa vettä vedenkeittimellä sekaan ja kansi päälle. Antaa seisoa n. 10 min. välillä sekoittaen.
Ihan hyvää melkein kaiken, etenkin kanan kanssa, jos tympäisee pasta tai riisi, ja laiskottaa muuten.
Mitenkäs teillä Onko nämä käytössä? Vaan eikö mannasuurimotkin ole lähes samaa tavaraa? Raekoko vaan on pienempi.
Kommentit (14)
Netin mukaan bulgur on täysjyvää, ja ravintosisällöllisesti terveellisenpää kuin tuo tavan couscous, mutta täysjyvä couscous on varmasti lähellä bulguria.
Aika mauttomiahan nämä ovat itsessään, että kokilla on sitten vain taivas ja mielikuvitus kattona.
Vehnähöttöä molemmat, eli en syö enkä laita muillekaan ruoaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vehnähöttöä molemmat, eli en syö enkä laita muillekaan ruoaksi.
Sitäkö tässä nyt kysyttiin? Kiitos vaan nollatason vastauksesta.
Bulguria olen yrittänyt etsiä, vaan ei ainakaan meidän k-supermarketissa ole. Couscousia syötiin viimeksi eilen.
Vierailija kirjoitti:
Polentaa tulee joskus käytettyä, kun se on gluteeniton. Vähän vastaava.
Tehty maissista. Varmasti tuostakin löytyy erilaisia variaatioita, ja eri raaka-aineita.
Kyllä käytän täysjyväbulguria. Laitan sitä lisäkkeeksi ja usein keittoihin antamaan rakennetta.
Juu, kyllä. Vallankin coucous toimii monesti sellaisena "arjen pelastajana", kun on nälkä, mutta ei ole mitään valmista ruokaa. Turpoaa siinä ajassa missä heittelet kulhoon kasviksia ja sitten vaan couscous sekaan. Menee se max 10 min.
Vierailija kirjoitti:
Bulguria olen yrittänyt etsiä, vaan ei ainakaan meidän k-supermarketissa ole. Couscousia syötiin viimeksi eilen.
Luulisi löytyvän. S-marketissa on myös Coop versiona, eikä ole edes kallista.
Ihan kivoja vaihtoehtoja ainaisille riiseille, pastoille ja potuille.
Cousousissa on hyvä tuo helppo valmistus. Ei voi ruoanlaitto mennä paljon helpommaksi. Varsinkin jos on joku kastike jo valmiina.
Kebablihaa, sipulia ja oliiveja. Tomaatti- ja valkosipulikastike jogurtista tai kermaviilistä. Näiden kanssa minä syön usein couscousia tai bulguria.
Lihapullatkin käy hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnähöttöä molemmat, eli en syö enkä laita muillekaan ruoaksi.
Sitäkö tässä nyt kysyttiin? Kiitos vaan nollatason vastauksesta.
Couscous ja bulgur, syöttekö näitä? luki otsikossa. Vastasin otsikon mukaisesti. Mikä tässä ei mennyt sinun järkesi perille asti? Oma kommenttisi on alle nollan.
Noista etnisistä kaupoista kannattaa käydä katsomassa ja kyselemässä näitä.
Valikoimaa ja vaihtoehtoja pitäisi kyllä löytyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vehnähöttöä molemmat, eli en syö enkä laita muillekaan ruoaksi.
Sitäkö tässä nyt kysyttiin? Kiitos vaan nollatason vastauksesta.
Couscous ja bulgur, syöttekö näitä? luki otsikossa. Vastasin otsikon mukaisesti. Mikä tässä ei mennyt sinun järkesi perille asti? Oma kommenttisi on alle nollan.
Ei tarvitse riidellä tästä. T: Ap
Polentaa tulee joskus käytettyä, kun se on gluteeniton. Vähän vastaava.