Ruispuuro jauhoista
Hei, lapsuudessa oli joskus aina ruispuuroa aamupalalla. Siis ihan jauhoihin tehtyä, ei mitään hiutaletta. Olen nyt pari kertaa kokeillut tehdä, mutta miten hitossa tuon paakkuuntumisen voisi estää? Aina jää jauhopalleroita, pitäisikö olla joku sihti tai rauhallisempi tahti aloituksessa... Kertokaapa niksinne... Hyvänmakuista on, ei siinä mitään, mutta nuo pallerot jossa siis kuiva jauhosydän, nehän pitäisi saada pois.
Kommentit (4)
Vispaamallako ei lähde? Tykkään kans ruispuurosta/ruismarjapuurosta mutta erittäin harvoin tulee tehtyä, joten en muista nyt, onko jäänyt paakkuja viimeksi. Yksi niksi voisi ehkä olla sauvasekoitin, jolla alussa koittaa hurauttaa tasaiseksi.
Ota se kattila pois levyltä kun alat laittaa jauhoja niin kiehuminen lakkaa hetkeksi. Kaada jauhot rauhallisesti ravistamalla äläkä humauttamalla, ja vispaa vispilällä koko ajan tasaiseksi. Kattila taas levylle kiehumaan, ja vispaa vielä siinäkin. Anna kiehua matalalla lämmöllä, ja vipaile välillä. Lopuksi suolaat, ja levyltä pois ottamisen jälkeen vielä hetken lepuutat puuroa niin maut tasaantuvat. Hyvää siitä tulee! Ruismarjapuuroahan saat kun lisäät marjoja keittämisen loppupuolella, jätät suolaa vähemmäksi, ja sokeroit.
Vierailija kirjoitti:
yök. Miksi jauhoista. Keitä kaurapuuroa, ruispuuroa tms hiutalepuuroa. Ei kai kukaan enää jauhoista tee puuroa?
Kuka ihme ehdottaa hiutalepuuroa kun joku haluaa syödä oikeaa hyvää puuroa? Hiutalepuuroa! Sama kun jotkut valittavat, ettei kaurapuuro ole hyvää. Syytä kun kysyy, selviää, että tekevät sen pikapuurohiutaleista.
yök. Miksi jauhoista. Keitä kaurapuuroa, ruispuuroa tms hiutalepuuroa. Ei kai kukaan enää jauhoista tee puuroa?