Jos nyt hurauttaisimme aikakoneella 60-luvulle,
miltä tutut elintarvikkeet mahtaisivat maistua?
Esim; Valion vaniljajäätelö, meetwursti, kulutusmaito, maustamaton jogurtti, Fazerin Sininen maitosuklaa, Fazerin salmiakki, sianliha, appelsiinit, banaanit, ,broileri ...jne.
Huomaisiko makueroa nykyään valmistettuihin samoihin tuotteisiin?
Kommentit (143)
Jukurtti olisi outo tuote, sitä ei 1960-luvulla Suomessa myyty. Samoin broileri oli vasta tulossa markkinoille. Banaaneja ei ollut vuoden ympäri. Tuotteet olivat yleensä rasvaisempia.
Kaikki maistuivat paremmilta kuin samat lisäaineilla kikkailut tänä päivänä.
Silkkaa köyhyyttä, ruskeata kastiketta ja perunoita, broilereita ollut olemassakaan, sianlihaa kaikenmuotoista, emmentaalia ja pullaa, ruisleipää ja sekaleipää, kettukarkkeja
Itku teille tulisi 60-luvun tai 80-luvun elintasolla :D
Niin suurta oli hyvinvointi että porukkaa pakeni massoittain Ruotsiin töihin.
Kanaa oli kyllä pakasteena samoin jogurttia oli jo 60-luvulla.
Leipää ja jauhomakkaraa kuten Gotleria tai Sipuli T-makkaraa - siinä sen ajan herkut :D
Vierailija kirjoitti:
Kanaa oli kyllä pakasteena samoin jogurttia oli jo 60-luvulla.
Oli muttei suomalaisten ruokapöydässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kanaa oli kyllä pakasteena samoin jogurttia oli jo 60-luvulla.
Oli muttei suomalaisten ruokapöydässä.
Suomessa jogurtti tuli kauppoihin 1968, sanoo wikipedia.
Banaaneissa olisi makua, jos niitä saisi. Nykyisissä ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kanaa oli kyllä pakasteena samoin jogurttia oli jo 60-luvulla.
Oli muttei suomalaisten ruokapöydässä.
Suomessa jogurtti tuli kauppoihin 1968, sanoo wikipedia.
Herajoen hedelmäjogurtti kyllä, mutta jo 60-luvun alussa oli maustamatonta jogurttia.
Vierailija kirjoitti:
Banaaneissa olisi makua, jos niitä saisi. Nykyisissä ei ole.
Sitä se makuaistin heikkeneminen vanhemmiten teettää - maistuu enää rasva ja suola.
Lauantaimakkara maistui silloin hyvälle ja maksamakkara. Appelsiinit ja omena olivat hyviä myös. Rusinat ja luumut kuivattuina. Muikkua ja muuta kalaa käytiin myymässä kotiovella.
Vierailija kirjoitti:
Silkkaa köyhyyttä, ruskeata kastiketta ja perunoita, broilereita ollut olemassakaan, sianlihaa kaikenmuotoista, emmentaalia ja pullaa, ruisleipää ja sekaleipää, kettukarkkeja
Hittoako alapeukutatte, surkeuden takia vai, mä olen sen elänyt!
Vegaaneille naurettiin räkäisesti.
Vierailija kirjoitti:
Leipää ja jauhomakkaraa kuten Gotleria tai Sipuli T-makkaraa - siinä sen ajan herkut :D
Meillä oli yleensä Lauantaimakkaraa ja Metwurstia. Gotlerista en tykännyt, enkä sipuli T-makkarastakaan.
Kanajaa broileria ei tuolloin saanut oikein muuna kuin pakastettuna. Tai maalla tuoreena, kun kanalta pistettiin kaula poikki ja siitä tehtiin ruoka oikeastaan samantien verenlaskemisen ja höyhennyksen jälkeen.
Moni silloinen ruoka maistui aikalaisille hyvältä, koska kokemusta paremmasta ei ollut.
Uskon, että moni muu asia saattoi olla ennen paremmin, mutta suomalainen ruoka ei ole yksi niistä.
Sianlihassa oli tuolloin paljon rasvaa, paksu silavakerros verrattuna nykyiseen. Fazerin salmiakit eivät olleet hyviä tuolloin, eivätkä ole nykyäänkään. Muilla on paljon parempia.
Jäätelöt olivat tuolloin maultaan parempia, niitä myytiin puolen litran tiiliskivinä ja syötiin yleensä heti, kun harvoilla oli tuolloin pakastin, yleensä oli vain pakastelokero, sellainen metallikuorinen osa jääkaapin ylänurkassa, missä pakasteet sulivat vähitellen eli se jäätelö oli syöntipehmeää heti sieltä otettaessa.
Vierailija kirjoitti:
Jukurtti olisi outo tuote, sitä ei 1960-luvulla Suomessa myyty. Samoin broileri oli vasta tulossa markkinoille. Banaaneja ei ollut vuoden ympäri. Tuotteet olivat yleensä rasvaisempia.
Muistelen, että Herajoen jugurtti tuli kauppoihin jo 1960-luvun lopulla. Se oli ehkä vuonna 1968 tai 1969. Olin silloin eskari-ikäinen ja sain alkaa käymään lähikaupassa hoitamassa pieniä kauppa-asioita. Meillä oli tili kauppaan, rahoja en vielä osannut laskea. Mutta muistan kuinka ihmettelin ylimmälle maitohyllylle tulleita jugurtteja, ja yksi naapurin täti niitä ostikin. Kerroin niistä kotona ja sain luvan ostaa meillekin. Ne oli sellaisia neliskanttisia rasioita, makuja oli ainakin hedelmä, lakka ja kahvi.
Vierailija kirjoitti:
Jukurtti olisi outo tuote, sitä ei 1960-luvulla Suomessa myyty. Samoin broileri oli vasta tulossa markkinoille. Banaaneja ei ollut vuoden ympäri. Tuotteet olivat yleensä rasvaisempia.
Olet erittäin väärässä. Herajoen jogurtti tuli kauppoihin v 1968, ja alusta lähtien pieniin kyläkauppoihinkin. Ennen 90-lukus kauppojen yleisin siipikarjatuote oli pakastettu kana. Broileria sai kyllä jo 70-luvulla jopa grillattuna, mutta se oli kanaan verrattuna kallista.
Ei paljon maksa mutta ei ole juuri tulojakaan palkat pienet.