Jos lähdet ulkomaanlomalle, miten tarkkaan suunnittelet syömisesi?
Jos lähdet ulkomaanlomalle, miten tarkkaan suunnittelet syömisesi? Valitsetko etukäteen mahdolliset ravintolat, joissa haluat käydä, vai menetkö fiiliksen mukaan ja päätät paikan päällä? Vai syötkö mieluummin hotellissa tai kokkaatko Airbnb:ssä? Entä aamiaiset, syötkö hotellissa vai muualla?
Itse yleensä katson suurimman osan ravintoloista valmiiksi arvostelujen perusteella, mutta toki välillä tulee myös ex tempore -juttuja. Hotellissa syön yleensä silloin, kun väsyttää. Kokkaamaan en lomalla ryhdy.
Kommentit (48)
Yksin matkustaessa otan aina puolihoidon ja syön aamiaisen ja päivällisen hotellilla. Lounaan syön sitten ulkona missä sitten olenkin enkä varaa etukäteen mitään.
Kaupunkilomalla varaan etukäteen ravintolat joissa haluan syödä. On varmaa, että ne ovat täynnä jos en varaisi. Rantalomalla syön yleensä hyvässä hotellissani.
Aamupala hotellilla, lounas siellä missä satun liikkumaan, päivällinen etukäteen varattu kaupunkilomalla ja etelässä syön yleensä omassa hotellissa illallisen, paitsi Italiassa menen johonkin paikalliseen.
Mitä väliä missä sitä mahansa täyteen laittaa?
Otan laukun täyteen ruisleipää ja hernekeittoa.
Kyllähän hyvän loman olennainen ainesosa on syödä hyvin ja erilaisissa paikoissa. Ei yleensä ole rantalomilla etukäteisvarauksia. Kerran halusimme vähän laajemmalle porukalle varata auringonlaskun aikaan tiettyyn paikkaan.
Inspiraatiopohjalta mennään paremmalla tai huonommalla menestyksellä. Voin vilkuilla etukäteen arvioita, ettei ihan luokattomaan paikkaan eksytä. Yleensä arviosivustoihin voi aika hyvin luottaa: jos 90 prosenntia arvioista on kehuvia, voi ne muutamat nillittäjät jättää omaan arvoonsa. On sattunut huono päivä joko asiakkaale tai molemmin puolin.
En yleensa syo aamupalaa, juon kupin kahvia ja croissantin tai vastaavan jossain kahvilassa. Ravintoloita tutkin etukateen, teen varauksen, koska pidan fine diningista ja erikoisista ravintoloista joihin yleensa tarvitaan poytavaraus.
Aamupala ja illallinen hotellilla. Sit fiiliksen mukaan lämmin ruoka,miten haluttaako paikallista,etsiä kiinalainen ravintola vai simppeliä ihan mäkki vai mitä mut joka päivä uusi ruokapaikka,ellei sit voittaja valita viimeisenä päivänä ja sinne uudestaan.
No en suunnittele ollenkaan sen enempää kuin kotimaassakaan ollessani. Lomamatkalla en todellakaan kokkaa itse, sitä saa kotona tehdä tarpeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Mitä väliä missä sitä mahansa täyteen laittaa?
Rento asenne on hyvä. Itse suunnittelen kuitenkin sen verran, että selvitän mitä erikoisherkkuja kyseisen maan ruokakulttuuriin kuuluu ja mistä niitä saa. Haluan maistaa sellaista mitä ei Suomessa ole.
Vierailija kirjoitti:
Yksin matkustaessa otan aina puolihoidon ja syön aamiaisen ja päivällisen hotellilla. Lounaan syön sitten ulkona missä sitten olenkin enkä varaa etukäteen mitään.
Minulle puolihoito olisi enemmän kuin tarpeeksi, liikaa siis.
Mieluiten aamukahvi jossain paikallisessa kuppilassa ja illalla ulos ravintolaan. Ex tempore niin, ettei paikkoihin etukäteen sen enempää tutustuta.
Näin Euroopassa.
Tuhti hotlan aamupala, päivällä jotain kevyttä aina tarpeen mukaan ja iso pääateria tuntia ennen nukkumaan menoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yksin matkustaessa otan aina puolihoidon ja syön aamiaisen ja päivällisen hotellilla. Lounaan syön sitten ulkona missä sitten olenkin enkä varaa etukäteen mitään.
Minulle puolihoito olisi enemmän kuin tarpeeksi, liikaa siis.
Mieluiten aamukahvi jossain paikallisessa kuppilassa ja illalla ulos ravintolaan. Ex tempore niin, ettei paikkoihin etukäteen sen enempää tutustuta.
Näin Euroopassa.
En kyllä jaksaisi olla koko päivää pelkällä aamulla, kun päivällä tulee liikuttua paljon. Aamiaiseksi syön yleensä aina munakkaan ja hedelmiä, lounaalla joku salaatti ja illallisella hotellilla kasviksia ja sitten lihaa tai kalaa. Jälkiruokaa en koskaan ota ja annokset on aina kohtuullisia.
Yleensä päätän jo ennen matkaa, missä kaupunginosissa olen minäkin päivänä ja mitä nähtävyyksiä tai aktiviteetteja kullakin alueella haluan kokea. Sen perusteella teen tarkemman suunnitelman jokaiselle päivälle ja samaten etsin sieltä etukäteen hyviä ravintoloita ja varaan ne tarvittaessa valmiiksi. Näin säästyn turhalta etsimiseltä, stressaan vähemmän ja voin keskittyä täysin lomasta nauttimiseen.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän hyvän loman olennainen ainesosa on syödä hyvin ja erilaisissa paikoissa. Ei yleensä ole rantalomilla etukäteisvarauksia. Kerran halusimme vähän laajemmalle porukalle varata auringonlaskun aikaan tiettyyn paikkaan.
Inspiraatiopohjalta mennään paremmalla tai huonommalla menestyksellä. Voin vilkuilla etukäteen arvioita, ettei ihan luokattomaan paikkaan eksytä. Yleensä arviosivustoihin voi aika hyvin luottaa: jos 90 prosenntia arvioista on kehuvia, voi ne muutamat nillittäjät jättää omaan arvoonsa. On sattunut huono päivä joko asiakkaale tai molemmin puolin.
Saman olen huomannut, että kyllä noi arvostelut melko hyvin pitää paikkaansa. Jos ravintolalla on satoja tai jopa tuhansia neljän ja viiden tähden arvioita, on ruoka lähes poikkeuksetta hyvää. Erityisesti suurissa kaupungeissa löytyy usein myös erillisiä ruokaan ja ravintoloihin keskittyviä nettisivustoja tai oppaita, joissa on asiantuntevia arvioita ja suosituksia. Tai sitten Googlen hakusanaksi vaikka best pizza in New York tai mitä ikinä satut etsimään.
No kyl varmaan jottai tarttes syödä siin kolmen viikon aikana. En mää Miettis sit sen enampia
Vierailija kirjoitti:
Kaupunkilomalla varaan etukäteen ravintolat joissa haluan syödä. On varmaa, että ne ovat täynnä jos en varaisi. Rantalomalla syön yleensä hyvässä hotellissani.
Aivan puutaheinää.
Ainoastaan aamupala hotellilla. Muut syötävät ihan täysin fiiliksen mukaan milloin missäkin.
Menen ihan fiiliksen mukaan. Yleensä syön aamiaisen hotellilla, muut ateriat muualla ellei hotellin alueella ole todella hyviä ruokapaikkoja. Jos hotellihuoneessa on keittiö, teen ruuat itse.