Viimeinen käyttöpäivä eilen
Jauhenlihassa. Ei haise miltään, laitoin pakastimeen. Tajuan kyllä ettei se ole oikeasti pilalla, mutta jotenkin kun on taipumusta neuroottisuuteen niin se päivämäärä kummittelee mielessä. Miten saada kummittelu pois?
Kommentit (23)
Miksi et tehnyt siitä ruokaa? Ei sitä enää saa pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi et tehnyt siitä ruokaa? Ei sitä enää saa pakastaa.
Koska en keksi tähän hätään mitään ruokaa.
Parempi syödä se jo tänää. Jos päivämäärä mennyt nii ei kannata pakastaa. Yleensä laitan pakastimeen jauhelihan kun on päivämäärää viä jäljellä. Parempi säilyvyys.
No en nyt keksi mitä siitä tekisin.
Mä söin eilen pakasteeseen laittamaani pitserian frutti di marea, eli tonnikala-katkarapu-simpukkapitsaa, jossain vaiheessa tajusin, että maistuu hieman kummalta ja nyt odotan kuolemaa.
Olisi paistanut sen ja laittanut sitten vasta pakastimeen. Miksi ostit jauhelihaa, kun edes ajatellut mistä siitä kokkaisit?
Vierailija kirjoitti:
No en nyt keksi mitä siitä tekisin.
Mitä varten sitä ostit alun perin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi et tehnyt siitä ruokaa? Ei sitä enää saa pakastaa.
Koska en keksi tähän hätään mitään ruokaa.
Paista ja mausta. Lisäät sitten vaikka lämpimiin voileipiin, pitsaan, räiskäleihin tai syö sellaisenaan.
Lisää hernekeittoon.
Vierailija kirjoitti:
Miksi et tehnyt siitä ruokaa? Ei sitä enää saa pakastaa.
Kuka kieltää?
Olisit nyt paistanut ja tehnyt vaikka jauhelihamunakasta, jos ei muuta sitten.
"Jauhelihan viimeinen käyttöpäivä on merkitty pakkaukseen, ja sitä tulee noudattaa. Jauheliha kannattaa käyttää mahdollisimman pian ostopäivän jälkeen. Jos jauhelihaa säilyttää jääkaapissa, se säilyy enintään 1-3 vuorokautta viimeisen käyttöpäivän jälkeen, Ilta-Sanomat kertoo. Jauhelihan on kuitenkin käytettävä samana päivänä, jos se on pakkaamaton. Jos epäilet lihan pilaantumista, älä käytä sitä.
Tee helppo uunipaistos.
Lättytaikina ilman sokeria. Lisää vain suolaa. Kaada uunipellille ja sen päälle paistettu, maustettu jauheliha ja juustoa.
Uunissa 15 min. 200 asteessa.
(2kanamunaa ja 3,5 dl vettä, jauhoa niin, että on paksuhko lettutaikina.
Minun vaimollani oli viimeinen käyttöpäivä jo vuonna 2012. Mutta silti yhän toimiva.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on jauhen?
Tietäisit, jos olisit ollut jo kauan palstalla.
Vierailija kirjoitti:
Miten saan kummittelun pois?
Ruokamyrkytyksen myötä unohdat sen päivämäärän. Huomiosi kiinnittyy siihen, että ehdit ajoissa vessaan. Huonossa tapauksessa olet sairaalassa. Vanhentunut ruoka ei parane pakastettaessa vaan lähinnä päinvastoin.
Vierailija kirjoitti:
"Jauhelihan viimeinen käyttöpäivä on merkitty pakkaukseen, ja sitä tulee noudattaa. Jauheliha kannattaa käyttää mahdollisimman pian ostopäivän jälkeen. Jos jauhelihaa säilyttää jääkaapissa, se säilyy enintään 1-3 vuorokautta viimeisen käyttöpäivän jälkeen, Ilta-Sanomat kertoo. Jauhelihan on kuitenkin käytettävä samana päivänä, jos se on pakkaamaton. Jos epäilet lihan pilaantumista, älä käytä sitä.
Harvassa jääkaapissa on +2 asteen lämpötila, joka tuossa artikkelissa mainittiin. Eli ei kannata käyttää viimeisen käyttöpäivän jälkeen.
Syö se ja kohta tulee kummittelemaan hanuristasi.