Tultiin Roomasta missä ravintolasyöminen on 40 prosenttia halvempaa kuin Helsingissä ja siellä saa myös palvelua
Itsepalvelua ei ole juuri missään vaan aina joku tulee pöytään kysymään mitä saisi olla, myös vaatimattomissa pikkukahviloissa. Suomen junttilandiameininki veetuttaa=Rosson raastepöydästä suapi aloitella.
Kommentit (154)
Vierailija kirjoitti:
Olen pannut saman merkille keskieuroopan reissuilla viinipullo pöytään yleensä n.20 euroa, Hesarissa 49e
Entä se ruoka? Jos joskus puhuttaisiin siitä eikä viinistä.
Rooma oli itsellenikin yllätys, hyvässä paikallisten suosimassa ravintolassa litra talon viiniä 7 euroa ja ruokakin paljon edullisempaa kuin Suomessa. En enää käy ravintoloissa täällä ollenkaan, surkea hinta-laatusuhde.
Missä ravintoloissa ihmiset täällä käy, kun kyllä mä ainakin aina saan palvelua? Jopa Rossossa, ei kai kukaan sielläkään itse keittiössä ruokaansa käy laittamassa? Ja ihan on pöytään asti tarjoiltu.
Eikö matkat maksa mitään. Pitää seki ottaa huomioon. Tuskin kukaan lähtee yhden ruokailun takia lounaaksi Italiaan. Tietty luuta tai kopterilla ehtii.
Kai ymmärrätte että ravintolahinnat liittyy maan hintatasoon yleensä? Ei siellä palkatkaan ole samalla tasolla kuin Suomessa.
Muualla Euroopassa pidetään tärkeänä sitä, että ihmisiä on töissä. Täällä palvellaan itse itseämme enenevässä määrin. Ja maksetaan tosiaan vielä siitäkin lystistä enemmän!
Mun mielestäni Roomassa on osa ravintoloista aivan surkeita hinta-laatusuhteeltaan.
Vierailija kirjoitti:
Missä ravintoloissa ihmiset täällä käy, kun kyllä mä ainakin aina saan palvelua? Jopa Rossossa, ei kai kukaan sielläkään itse keittiössä ruokaansa käy laittamassa? Ja ihan on pöytään asti tarjoiltu.
Kokeille pancho villaa.
Vierailija kirjoitti:
Kai ymmärrätte että ravintolahinnat liittyy maan hintatasoon yleensä? Ei siellä palkatkaan ole samalla tasolla kuin Suomessa.
Ja tässä kun nyt puhuttiin Italiasta, vero käsittääkseni ruoassa 4%, ravintoloissa 10%.
6. Italiassa keskipalkka on noin 60 000 euroa per nuppi. Tuskin se Suomessa parempi on, vai onko?
Lähde:
Vierailija kirjoitti:
Eikö matkat maksa mitään. Pitää seki ottaa huomioon. Tuskin kukaan lähtee yhden ruokailun takia lounaaksi Italiaan. Tietty luuta tai kopterilla ehtii.
eihän sitä normaalia eurooppalaista hintatasoa pääse toteamaan jos ei matkusta paikan päälle. Suomalainen market-karja maksaa kiltisti keskusliikkeiden kiskurihinnat kun saavat muutaman roposen plussaa tai s-bonusta tilille.
Lisäys italialaisten keskipalkkaan: Tietenkin kyse on keskimääräisestä vuositulosta.
Vierailija kirjoitti:
Kai ymmärrätte että ravintolahinnat liittyy maan hintatasoon yleensä? Ei siellä palkatkaan ole samalla tasolla kuin Suomessa.
Suomessa on surkeat palkat, kallista ja huono palvelu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen pannut saman merkille keskieuroopan reissuilla viinipullo pöytään yleensä n.20 euroa, Hesarissa 49e
Entä se ruoka? Jos joskus puhuttaisiin siitä eikä viinistä.
Pasta 😁
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Missä ravintoloissa ihmiset täällä käy, kun kyllä mä ainakin aina saan palvelua? Jopa Rossossa, ei kai kukaan sielläkään itse keittiössä ruokaansa käy laittamassa? Ja ihan on pöytään asti tarjoiltu.
Kokeille pancho villaa.
Miks ihmeessä? Kävin kerran Raisiossa. Odotteettin ovella 15 min, että ohjataan pöytään. Paikka oli lähes tyhjä. Kun sen jälkeen istahdin oven vieressä olleelle tuolille kipeän polven takia, niin mulle tultiin huutamaan täysillä kaikkien kuullen, että: "sun ihan oikeesti tarvii odottaa siellä ovella!!" Lähdin pois, enkä toista kertaa ole mennyt.
Ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että jos olet maassa jossa ihmiset tienaa huonommin, kuin Suomessa, niin hinnat on yleensä halvemmat. Italissa ihmiset tienaa yleisesti huonommin, kuin Suomessa.
Suomessa BKT on 48 686 dollaria ja Italiassa 33 190 dollaria asukasta kohden.
Mikäs siellä on niiden tarjoilijoiden palkkataso? Entä asuntovuokrat?
Olen pannut saman merkille keskieuroopan reissuilla viinipullo pöytään yleensä n.20 euroa, Hesarissa 49e