Kumpi on tärkeämpi, paastosokeri vai pitkä sokeri?
Pitkä sokeri on selkeästi viiterajojen sisällä, viimeksi 36, mutta paastosokeri on sitkeästi viiterajojen yläpuolella, joskus myös yli 7. Olen ymmärtänyt että pitkä sokeri olisi merkityksellisempi, mutta lääkäri takertuu jatkuvasti paastosokeriin ja uhkailee diabetesdiagnoosilla.
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Kumpikaan ei saisi olla koholla, mutta käytännössä jos pitkäaikaissokeri on vielä normaali ja paastosokeri koholla, kyseessä ei VIELÄ ole diabetes, vaan tila uhkaa kehittyä
Pitkän sokerin pitkäaikainen kehitys on alas päin, paastosokeri junnaa paikoillaan. Ei kai se pitkä laskisi, jos diabetes olisi tuloillaan tai jo olemassa?
eikö se pitkä sokeri muodostu niistä paastosokereista.
Jos labrassa mitattu paastosokeri on kahdesti yli 7, voidaan diabetesdiagnoosi tehdä.
Kumpikaan ei saisi olla koholla, mutta käytännössä jos pitkäaikaissokeri on vielä normaali ja paastosokeri koholla, kyseessä ei VIELÄ ole diabetes, vaan tila uhkaa kehittyä