Kaikissa jauhelihoissa on nykyään paha maku
Joskus valitin täällä erään merkin jauhelihasta, kun maistuu härskiltä. Joku osasi kertoa, että lihaan tulee härski ja paha maku, jos sitä rouhitaan ihan luusta asti. Siis härskien pilaantuneiden luiden maku tulee lihaan.
Vaihdoin sitten jauhelihamerkkiä ja ajattelin, että rotukarjan jauheliha olisi parempaa. No eipä ollut, tässä on ihan sama hirveä sivumaku.
Onko mahdollista, että nuo lihan luista erottavat koneet on uusittu ja nyt joka lihatalolla on tuollainen härskin maun laite, joka pilaa jauhelihan kuin jauhelihan? Ei tässä auta kuin siirtyä palapaistiin. Jauhelihaa ei enää pysty syömään.
Onko muut huomanneet laadun heikkenemisen?
Kommentit (33)
On se mahdollista. Maku ei valehtele. Piikkilihaa?
Siellähän on seassa myös pakastettua lihaa, tiedä kuinka vanhaa.
JUURISYY ON SE ETTET TIETENKÄÄN OLE PESSYT SITÄ LIHAA LAINKAAN
Johtuu siitä, että jauhelihapulan vuoksi jauhelihaa jatketaan jauhetuilla rotilla. Niiden maku vaatii hieman totuttelua, mutta kyllä se siitä....
Kai kuljetuskin omaa naftanmakua siihen tuo.
Vierailija kirjoitti:
Lihastiskistä saa ostaa oikeaa jauhelihaa, nuo teollisuuskurat on mitä on, todella pahoja.
Kun oli vielä Stokkan Herkku, ostin aina tiskistä rotukarjan paistijauhelihaa. Se oli jauhettu kahdesti, oli todella pehmeää ja hyvää.
Täytyy kokeilla Cittarin tai Prisman tiskiä sitten, kun nykyään ei enää Herkkua ole. Tuskin kellään kuitenkaan nykyään on tarjolla rotukarjan paistijauhelihaa. On rotukarjan jauhelihaa tai maitolehmän paistijauhelihaa tms. Eikä ole kahdesti jauhettua, arvaan ma. Mutta testaamaan menen!
ap
Vierailija kirjoitti: Tekosyysi mikset jauha itse?
Ei ole lihamyllyä, enkä jaksa nähdä hirveästi vaivaa ruuan esivalmisteluihin, kun olen yksinasuva. Hyöty jää vähäiseksi jauhamisesta kun pitäisi niin pieni määrä vain jauhaa.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihastiskistä saa ostaa oikeaa jauhelihaa, nuo teollisuuskurat on mitä on, todella pahoja.
Kun oli vielä Stokkan Herkku, ostin aina tiskistä rotukarjan paistijauhelihaa. Se oli jauhettu kahdesti, oli todella pehmeää ja hyvää.
Täytyy kokeilla Cittarin tai Prisman tiskiä sitten, kun nykyään ei enää Herkkua ole. Tuskin kellään kuitenkaan nykyään on tarjolla rotukarjan paistijauhelihaa. On rotukarjan jauhelihaa tai maitolehmän paistijauhelihaa tms. Eikä ole kahdesti jauhettua, arvaan ma. Mutta testaamaan menen!
ap
Olet varmaan itsekin oikea rotuyksilö! Pehmeä sellainen!
Miksi ne luut ovat pilaantuneita, mutta liha ei?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihastiskistä saa ostaa oikeaa jauhelihaa, nuo teollisuuskurat on mitä on, todella pahoja.
Kun oli vielä Stokkan Herkku, ostin aina tiskistä rotukarjan paistijauhelihaa. Se oli jauhettu kahdesti, oli todella pehmeää ja hyvää.
Täytyy kokeilla Cittarin tai Prisman tiskiä sitten, kun nykyään ei enää Herkkua ole. Tuskin kellään kuitenkaan nykyään on tarjolla rotukarjan paistijauhelihaa. On rotukarjan jauhelihaa tai maitolehmän paistijauhelihaa tms. Eikä ole kahdesti jauhettua, arvaan ma. Mutta testaamaan menen!
ap
Olet varmaan itsekin oikea rotuyksilö! Pehmeä sellainen!
Pitää paikkansa.
ap
Onneksi asun Lapissa ei tarvitse moista sontaa syödä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne luut ovat pilaantuneita, mutta liha ei?
Kai luussa on herkemmin härskiintyvää rasvaa tai sitten luuydin alkaa löyhkätä joutuessaan ilman kanssa tekemisiin. En minä tiedä. Joku täällä palstalla aikaisemmin sanoi, että paha maku tulee luista. Kun kerran on ollut pulaa jauhettavasta lihasta, niin on viritetty koneet raastamaan se liha luuta myöten.
Joskus osuin paikalle kesähelteillä kun rusakko oli juuri jäänyt auton alle ja sen sisälmykset höyrysi auringossa. Vaikka oli tuore tapaus, niin kyllä se haju vaan oli paha. Ehkä jauhelihaan nykyään jauhetaan sisälmyksetkin?
ap
Vierailija kirjoitti:
Lihastiskistä saa ostaa oikeaa jauhelihaa, nuo teollisuuskurat on mitä on, todella pahoja.
Ne pitää pestä ennen käyttöä! Uskokaa jo...
Vierailija kirjoitti:
Johtuu siitä, että jauhelihapulan vuoksi jauhelihaa jatketaan jauhetuilla rotilla. Niiden maku vaatii hieman totuttelua, mutta kyllä se siitä....
Tiedän myös käytetyn tien varrelta löytyneitä erillaisia raatoja, kettuja, mäyriä, oravia etc.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihastiskistä saa ostaa oikeaa jauhelihaa, nuo teollisuuskurat on mitä on, todella pahoja.
Kun oli vielä Stokkan Herkku, ostin aina tiskistä rotukarjan paistijauhelihaa. Se oli jauhettu kahdesti, oli todella pehmeää ja hyvää.
Täytyy kokeilla Cittarin tai Prisman tiskiä sitten, kun nykyään ei enää Herkkua ole. Tuskin kellään kuitenkaan nykyään on tarjolla rotukarjan paistijauhelihaa. On rotukarjan jauhelihaa tai maitolehmän paistijauhelihaa tms. Eikä ole kahdesti jauhettua, arvaan ma. Mutta testaamaan menen!
ap
Dear ap. Se sinun rotukarjasi on ihan sitä samaa nautaa kuin muillakin joka tuolla laitumella käyskentelee ja märehtii. Se on vain yksi kauppanimike muiden seassa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihastiskistä saa ostaa oikeaa jauhelihaa, nuo teollisuuskurat on mitä on, todella pahoja.
Kun oli vielä Stokkan Herkku, ostin aina tiskistä rotukarjan paistijauhelihaa. Se oli jauhettu kahdesti, oli todella pehmeää ja hyvää.
Täytyy kokeilla Cittarin tai Prisman tiskiä sitten, kun nykyään ei enää Herkkua ole. Tuskin kellään kuitenkaan nykyään on tarjolla rotukarjan paistijauhelihaa. On rotukarjan jauhelihaa tai maitolehmän paistijauhelihaa tms. Eikä ole kahdesti jauhettua, arvaan ma. Mutta testaamaan menen!
ap
Olet varmaan itsekin oikea rotuyksilö! Pehmeä sellainen!
Pitää paikkansa.
ap
Jep...päästä pehmeä! Rotukarjan paisti jauhelihaa, sitä samaa lehmää se on ku muuallakin.
Ne kai jauhetaan nahkoineen päivineen nykyään. Saadaan enemmän jauhista.
Lihastiskistä saa ostaa oikeaa jauhelihaa, nuo teollisuuskurat on mitä on, todella pahoja.