Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi mun Oltermannit ja vastaavat alkaa aina haisemaan?

Vierailija
25.05.2025 |

Mitä teen väärin? Juustot alkaa aina haisemaan pahalta noin viikko avaamisen jälkeen.

Ostan vain hyvistä kaupoista. Kylmäketju kaupasta kotiin ei katkea koska tilaan ruoat kotiinkuljetuksella ja ne tulee kylmäautossa. Käytän vain juustoja joissa paljon päiväystä jäljellä. Säilytän juustoja jääkaapin keski- tai alahyllyllä. Jääkaappi on riittävän kylmäs. En pidä juustoa esillä aamupalapöydässä vaan höylään siitä siivut ja laitan takaisin jääkaappiin. Käytän puhdasta juustohöylää.

Silti juustoihin tulee paha haju. Juustosta ehtii syödä viikossa puolet ja loppu lentää sen jälkeen roskiin kun se haisee pahalle.  

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustoa pitäisi höylätä kaikilta sivuilta eikä vaan päältä.

Vierailija
2/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko sun jääkaappi tarpeeksi kylmä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Juustoa pitäisi höylätä kaikilta sivuilta eikä vaan päältä.

Oltermanni on siinä keltaisessa muovikuoressa. Avaan sitä sitä mukaa auki kun höylään. Tarkoitatko että Oltermanni pitäisi ottaa heti aluksi jo pois muovista kokonaan ja kääriä sitten johonkin kelmuun?

Vierailija
4/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko sun jääkaappi tarpeeksi kylmä?

On se eikä siellä mikään muu pilaannu. Meillä on siis ihan lämpömittari jääkaapissa. Ap

Vierailija
5/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Juustoa pitäisi höylätä kaikilta sivuilta eikä vaan päältä.

Oltermanni on siinä keltaisessa muovikuoressa. Avaan sitä sitä mukaa auki kun höylään. Tarkoitatko että Oltermanni pitäisi ottaa heti aluksi jo pois muovista kokonaan ja kääriä sitten johonkin kelmuun?

Ei juustoa ikinä kelmuun vaan juustopaperiin. 

Vierailija
6/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saattaa tulla myös housysta se "oltermannin haju".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluaisitko tulla haisteleen mun oltermanneja?

Vierailija
8/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulla on hajunenä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haluaisitko tulla haisteleen mun oltermanneja?

Houkutteleva tarjous, kiinni veti!

T. ap

Vierailija
10/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Juustoa pitäisi höylätä kaikilta sivuilta eikä vaan päältä.

Oltermanni on siinä keltaisessa muovikuoressa. Avaan sitä sitä mukaa auki kun höylään. Tarkoitatko että Oltermanni pitäisi ottaa heti aluksi jo pois muovista kokonaan ja kääriä sitten johonkin kelmuun?

Ei juustoa ikinä kelmuun vaan juustopaperiin. 

Mitä se on? En ole kuullutkaan. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Juustoa pitäisi höylätä kaikilta sivuilta eikä vaan päältä.

Oltermanni on siinä keltaisessa muovikuoressa. Avaan sitä sitä mukaa auki kun höylään. Tarkoitatko että Oltermanni pitäisi ottaa heti aluksi jo pois muovista kokonaan ja kääriä sitten johonkin kelmuun?

Ei tarvitse ottaa pois, mutta laita avattu juusto lisäksi vaikka pussiin. Se keltainen paketti repsottaa. Voi olla, että sulla muhii jotain hometta ja itiöitä siellä jääkaapissa tai keittiössä, jotka tuon voisi aiheuttaa.

Vierailija
12/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilytätkö alkuperäispakkauksessa vai laitatko toiseen pussiin tai juustorasiaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Juustoa pitäisi höylätä kaikilta sivuilta eikä vaan päältä.

Oltermanni on siinä keltaisessa muovikuoressa. Avaan sitä sitä mukaa auki kun höylään. Tarkoitatko että Oltermanni pitäisi ottaa heti aluksi jo pois muovista kokonaan ja kääriä sitten johonkin kelmuun?

Pitäisi ja kääriä juustopaperiin niinkuin tuossa joku jo sanoikin.

Vierailija
14/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla tekee ainakin juustorasiassa tuon saman. Mistä sitä juustopaperia saa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Juustoa pitäisi höylätä kaikilta sivuilta eikä vaan päältä.

Oltermanni on siinä keltaisessa muovikuoressa. Avaan sitä sitä mukaa auki kun höylään. Tarkoitatko että Oltermanni pitäisi ottaa heti aluksi jo pois muovista kokonaan ja kääriä sitten johonkin kelmuun?

Ei tarvitse ottaa pois, mutta laita avattu juusto lisäksi vaikka pussiin. Se keltainen paketti repsottaa. Voi olla, että sulla muhii jotain hometta ja itiöitä siellä jääkaapissa tai keittiössä, jotka tuon voisi aiheuttaa.

Laitan siis siihen höylätyn kohdan eli yläosan päälle hatuksi sellaisen oltermannin muovikotelokannen, joita joskus sai kaupan päälle ruokakaupoista tai sitten kelmua löysästi. Mitä hometta voisi muhia kun ei meillä mikään muu ruoka ole homeessa ja heitetään aina pois kaikki kun päiväys on mennyt. Jos muhisi hometta niin kai sitä jossain näkyisi? Talokin on melko uusi eli ei homeessa sekään. Ap

Vierailija
16/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Säilytätkö alkuperäispakkauksessa vai laitatko toiseen pussiin tai juustorasiaan?

Siis vedän sitä pakkauksen alkuperäistä keltaista muovia aina alaspäin sitä mukaan kun höylään juustoa ja muovipaketin reuna tulee vastaan juuston vähetessä. Juuri pestyillä puhtailla kuivilla käsillä toki. Siis luulen että melkein kaikki käyttää oltermannia näin. Ap

Vierailija
17/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avattu juusto pussiin ja sulkijalla kiinni, ei ole ikinä ollut mitään muuta kuin juuston oma haju.

Vierailija
18/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaappi . Se pitää sulattaa kerran vuodessa ja imuroida takaa pölyt. Sitten pestä se kunnolla myös ne laatikot . Yksi homepaikka on sulamisvesien meno aukot. Kauppojen hyllyt voi olla liian lämpimät kannattaa katsoa niiden mittarit . Pakastimen kuin kylmähyllyjen.  Piraatti juustot on kasvisperäisiä öljyisiä. Kuin jäätelöt ettei edes jäädy. Jääkaappi kannattaa pitää vähän kylmempänä siksi että toiset bakteerit ei elä kylmässä. Juusto kannattaa aina pitää juustoastiassa eli puoliksi omassa kuoressa minkä on pyyhkäissyt kostealla talousparilla ennen avaamista. Valmiit viipaleet on helpoin tapa tehdä leipiä. Mutta joskus on hometta  juuston kuoren sisällä silloin sen voi palauttaa kauppaan. Saat uuden tilalle. Koska toiset juustot on pakattu suojakaasuun,  siksi niistä lähtee hajua .  Oikea kunnon juusto haisee JALKAHIELLE kun se on pitkään kypsytettyä kuten parmesan juustot. Parmesan haisee ihanalle  ja maistuu ,  kuin sulaa suussa. Viinirypäleiden kanssa sopii kermajuustot. Jos oikein haluaa herkkua niin perunakeittoon voi laittaa muutaman palan juustoa mikä sulaa siellä osittain.  Paistetun munan päälle ripaus juustoraastetta ja yksi tomaatin viipale. Mitä enemmän tulee hien hajua juustoon sen kypsempää. Luostari juusto on myös kermajuusto. Yksi parmesan juusto lajike päivä tekee ihmeitä. 

Vierailija
19/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon huomannut saman. Ja itseasiassa nimenomaan Oltermannin kohdalla. 

Vierailija
20/41 |
25.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jääkaappi . Se pitää sulattaa kerran vuodessa ja imuroida takaa pölyt. Sitten pestä se kunnolla myös ne laatikot . Yksi homepaikka on sulamisvesien meno aukot. Kauppojen hyllyt voi olla liian lämpimät kannattaa katsoa niiden mittarit . Pakastimen kuin kylmähyllyjen.  Piraatti juustot on kasvisperäisiä öljyisiä. Kuin jäätelöt ettei edes jäädy. Jääkaappi kannattaa pitää vähän kylmempänä siksi että toiset bakteerit ei elä kylmässä. Juusto kannattaa aina pitää juustoastiassa eli puoliksi omassa kuoressa minkä on pyyhkäissyt kostealla talousparilla ennen avaamista. Valmiit viipaleet on helpoin tapa tehdä leipiä. Mutta joskus on hometta  juuston kuoren sisällä silloin sen voi palauttaa kauppaan. Saat uuden tilalle. Koska toiset juustot on pakattu suojakaasuun,  siksi niistä lähtee hajua .  Oikea kunnon juusto haisee JALKAHIELLE kun se on pitkään kypsytettyä kuten parmesan juustot. Parmesan haisee ihanalle  ja maistuu ,&n

Mitä ihmettä nyt taas?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi kaksi