Millä suojaat uunin pohjan ettei esim. kaalilaatikko sotke sitä?
Mä olen laittanut uunin pohjalle pellin mutta siihen tulevat tipat palavat niin tiukkaan kiinni ettei niita saa edes hankaamalla ja liottamalla irti. Nyt kokeilin laittaa pellille leivinpaperin mutta se syttyi melkeen palamaan.
Oisiko ideoita millä uunia voisi suojata?
Kommentit (41)
Kaalilaatikolle parempi astia, ettei tule yli. Ei uunia liian kuumalle.
Tee riittävän isossa vuoassa niin ei valu yli laitojen.
Käytä isompaa vuokaa äläkä täytä sitä piripintaan.
Pyrolyysiuuni on muuten tosi mahtava kun saa nappia painamalla uunin pohjalle jääneet möhnät katoamaan.
Käytän ruoalle sopivan kokoista vuokaa.
Vettä uunipeltin pohjalle. Kaalilaatikko paistetaan 150 asteessa by the way.
Onko kaalilaatikon vuoassa pitävä kansi. Onko nesteitä liikaa.
Itse laitan folion vuoan päälle kypsymisen ajaksi, ilmaparaolla, ja varoiksi myös uunipellin alle. Kerran tein kermapohjaista kalalaatikkoa, enkä laittanut foliota lainkaan päälle. Sen kyllä näki ja haistoi uunista. Kalantuoksuisia kermaroiskeita oli joka puolella.
Ruoanlaittovuoka kannattaa vaihtaa isompaan, jos se on äärilaitojaan myöten täynnä, ettei ruoka tule yli.
Vierailija kirjoitti:
Vettä uunipeltin pohjalle. Kaalilaatikko paistetaan 150 asteessa by the way.
Tätä vettä uunipellille kokeilin nyt. Saa nähdä miten käy. Ja pienensin lämpöä.
Minulla on vanhan uunin pelti. Siihen voi laittaa vettä, niin ei ylivuodot pala kiinni.
Minulla on aina pelti alla ja senkin voi vuorata leivinpaperilla, alumiinifoliolla tms. Tosin minusta pellin peseminen on helppoa hommaa, laitan siihen pienen kerroksen vettä/fairyä ja anna olla pari tuntia, sitten vaan tiskaten ja kaikki lähtee todella helposti pois.
Vierailija kirjoitti:
Itse laitan folion vuoan päälle kypsymisen ajaksi, ilmaparaolla, ja varoiksi myös uunipellin alle. Kerran tein kermapohjaista kalalaatikkoa, enkä laittanut foliota lainkaan päälle. Sen kyllä näki ja haistoi uunista. Kalantuoksuisia kermaroiskeita oli joka puolella.
Ruoanlaittovuoka kannattaa vaihtaa isompaan, jos se on äärilaitojaan myöten täynnä, ettei ruoka tule yli.
Mulla on lasivuoka kannella Pyrex, 4,5l ja en ole löytänyt vastaavaa isompana. Suurtalouskäyttöön olevia metallivuokia vain löytyy. Nytkin uuniin laitettaessa oli 2 cm varaa, mutta niin vaan kiehui yli ja roiskuu. ap.
minä laitan nykyään ritilälle leivinpaperia ja sen päälle vuoan, jos on riskinä ylivaluminen.
Laitan ritilääle leivinpaperin jos paistan mahdollisesti roiskuvaa.
Ei uunin pohjalle pidä laittaa mitään! Kun käytät normaalia ala- ja ylälämpöä uunin lämmityksessä, niin lämpövastuksethan lämpiää silloin myös uunin alaosassa. Jos peität alaosan jollakin, ei alavastukset lämmitä normaalisti ja paistokset ei paistu alaosastaan.
Siksihän esim. piirakat usein neuvotaan paistamaan alimmalla tasolla, että myös pohjasta päin paistuu kunnolla.
Jos on tapana roiskua jotakin uunin pohjalle, niin paistoastia on liian pieni.
Vierailija kirjoitti:
Vettä uunipeltin pohjalle. Kaalilaatikko paistetaan 150 asteessa by the way.
By the way, uunipellin ei peltin ja leivinpaperin voi laittaa ritilälle ja paistoastian paperin päälle. By the way.😏
raepeeksi iso vuoka. jos muuraat uunin,ei lämpöäkään. ainoastaan imelletty perunalaatikko vähän ikäänkuin kiehuu ja voi tulla roiskeita,mutta jos sekin isossa buoassa,ei ongelmaa.
Laita foliota pellin päälle. Eipähän syty palamaan.