Miksi kesällä kauppoissa kaikkiin ruokiin lisätään sana grilli
Mua jotenkin ärsyttää se, tuntuu että ruokatehtaat pitävät kuluttajia jotenkin idiootteina, ikäänkuin emme itse tietäisi mitä voi grillata. Tyyliin miksi halloumi on yhtäkkiä kesällä grillijuusto, tai miksi marinoidut pihvit ja nuijat saavat kesällä grilli -lisänimen. Tai miksi joku coleslaw tai maissi ovat grillisalaattia tai grillimaissia. Eikö maissia muka voi kesällä esimerkiksi keittää kypsäksi, kuten talvella?
Kommentit (14)
Kesällä ilmaantuu kauppoihin myös täysiin uusia kasviksia kuten grillisienet ja grillipaprika!
Ajattelevat sen herättävän hyviä fiiliksiä aurinkoisista kesäilloista grillin äärellä, vaikka ruuat kypsentäisikin kaupunkikeittiössä... Ja kun tuotteeseen lisää sanan grilli, sen pakkauskokoa voi suurentaa ja marinadia tukevoittaa niin, että saadaan pitkään säilyvä tuote. Että vaikka muuna aikana pihistellään ja vahditaan linjoja, grillin äärellä ei ole mitään väliä millään.
Se myy? Nälkäänhän sitä kuolee kesän aikana, jos ei grillaaminen ole sun juttu, muuta kun kaupassa ei ole tarjolla.
P A S K A pitää saada myytyä jollain keinolla, siinä syy.
Grillijuusto ei ole halloumia! Ja sitä myydään kyllä ympärivuoden. Se on halpaa jäljitelmäjuustoa. Eikä maistu miltään.
Ja ei, ei kaikkien ruokien eteen lisätä grilli-sanaa.
toinen jännä taikasana on kotimainen. tietysti sadosta riippuen. mutta tuo sana vie monet ekstaasiin.
Huvittavinta oli kun näin että K-raudassa myytiin grilli-Puppaa...
Vierailija kirjoitti:
Se myy? Nälkäänhän sitä kuolee kesän aikana, jos ei grillaaminen ole sun juttu, muuta kun kaupassa ei ole tarjolla.
Joo, mä grillaan kesällä monta kertaa viikossa. Mutta grillaan asioita jotka ovat nimeltään esimerkiksi herkkusieni, halloumi, paistileike, ulkofile, kassler, maissi etc.
en siis halua grillata asioita kuten grillisieni, grillimaissi, grillipossu, grillikana, grillijuusto:
Jokaisella pitäisi sen verran ruoka sivistystä olla että osaa ostaa grilliin oikeita elintarvikkeita ilman että niihin on ängetty grilli lisänimi
Vierailija kirjoitti:
Grillijuusto ei ole halloumia! Ja sitä myydään kyllä ympärivuoden. Se on halpaa jäljitelmäjuustoa. Eikä maistu miltään.
Ja ei, ei kaikkien ruokien eteen lisätä grilli-sanaa.
Kyllä, mutta sitä jäljitelmää myydään talvellakin jollakin nimellä. Miksi kesällä pitää änkeä sana grilli siihen?
Positiivinen lähestymistapa: se on sentään vielä "grilli". Kohta - ihmisten taantuessa entisestään - se on "rilli" jo mainoksissakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Grillijuusto ei ole halloumia! Ja sitä myydään kyllä ympärivuoden. Se on halpaa jäljitelmäjuustoa. Eikä maistu miltään.
Ja ei, ei kaikkien ruokien eteen lisätä grilli-sanaa.
Kyllä, mutta sitä jäljitelmää myydään talvellakin jollakin nimellä. Miksi kesällä pitää änkeä sana grilli siihen?
Kyllä se (Pirkan versio ainakin) on talvellakin grillijuusto-nimellä myynnissä. Ihan hyvää on mielestäni, enkä ole koskaan kuvitellut sen olevan halloumia.
Se on mielikuvamainontaa. Vähän kuin "äidin" tai "mummon" on jotain tuttua ja kodikasta, niin "grilli" luo omanlaisensa mielikuvat. Mökkeily, vapaus, kesän kuumuus, loma, sallittu herkuttelu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se myy? Nälkäänhän sitä kuolee kesän aikana, jos ei grillaaminen ole sun juttu, muuta kun kaupassa ei ole tarjolla.
Joo, mä grillaan kesällä monta kertaa viikossa. Mutta grillaan asioita jotka ovat nimeltään esimerkiksi herkkusieni, halloumi, paistileike, ulkofile, kassler, maissi etc.
en siis halua grillata asioita kuten grillisieni, grillimaissi, grillipossu, grillikana, grillijuusto:
Jokaisella pitäisi sen verran ruoka sivistystä olla että osaa ostaa grilliin oikeita elintarvikkeita ilman että niihin on ängetty grilli lisänimi
Se tarkoittaa, että voi MYÖS grillata. On grilliin sopiva.
Esimerkiksi kanansiivet ja nuijat ovat ylipäänsä huonosti grilliin sopivaa ruokaa pitkän valmistusajan vuoksi sekä siksi että sen täytyy ollaa läpikypsää. Tuollaiset ns. grilli-wingsit ovat hyvää kesäruokaa, mutta uunissa ne pitää valmistaa eikä grillissä