Ja taas todistettua: kotimaisessa maidossa on jotain vikaa!
Olen laktoosi-intolerantikko. Kävin Lidlissä ja ostin Linessa-rahkaa 500g, söin tyhjään vatsaan aamupalaksi koko purkin (kärsin ummetuksesta, maitotuotteet auttavat vähän turhankin tehokkaasti) EIKÄ OIREEN OIRETTA. Syömisestä nyt 3 tuntia...pari päivää sitten söin kotimaisen jogurtin ja vatsaa särki, pieretti jne. koko loppuillan ja aamullakin oli vielä inhottava olo.
Mikä on vialla kotimaisessa maidossa ja siitä jalostetuissa tuotteissa?
Kommentit (13)
..että vika ei olisi suomalaisessa maidossa tai sen käsittelyprosessissa vaan jossain aivan toissijaisessa tyyliin "lomalla ei stressaa ja vatsa voi paremmin"...
Söin tätä rahkaa kerran aiemminkin muuten ja ihan sama juttu: ei oireen oiretta.
ap
Jogurtti ja rahka ovat kuitenkin erityyppisiä tuotteita, joten niiden perusteella ei pysty vielä sanomaan mitään.
mutta jos erehdyn juomaan tavallista maitoa tms niin istun paskalla loppupäivän
Samoin kermasta, smetanasta, maitojuomista, laktoosittomista viileistä...kaikista tulee vähintään turvotusta, piereskelyä ja tukala olo. Iho alkaa kutisemaan, jos syön enemmän kuin pikkuannoksen kokeeksi.
ap
Monet sanovat, että homogenoimaton maito ei aiheuta oireita, vaikka asiaa ei olekaan varsinaisesti tutkimuksissa todistettu. Suomessa lähinnä luomumaito (ei kuitenkaan laktoositon maitojuoma) on homogenoimatonta.
Ulkomaalaillakin maito homogenoidaan, mutta jotenkin eri tavalla (rasvapallojen koko poikkeaa suomalaisesta maidosta).
Jokin muu osa maidossa ei sovi sinulle
ja suomalaisista maitotuotteista tulee kovat kivut ja paljon ilmaa vatsaan. Myös hapanmaitotuotteista, kuten rahkasta. No, olimme tuossa keväällä Espanjassa, ja siellä kokeilin juoda maitoa. Maito oli paksua ja rasvaista, vastasi ehkä lähinnä meidän kulutusmaitoamme. Ja voi että se oli hyvää! En saanut siitä maidosta MITÄÄN oireita, vaikka join sitä lasin kaksi joka aamu 2 viikon ajan..
Mulla rupes maha kestämään maitoa kaikissa muodoissaan, kun jätin kotimaiset viljat pois (kaura, ohra, ruis, vehnä). Kummallista, mutta totta. Lääkärikin on ihmeissään.
olla, että on erilailla käsiteltyä ja siihen vatsasi reagoi, MUTTA ei sinulla laktoosi-intoleranssia ole! Mene geenitestiin, niin ei tarvitse turhaa väitellä asiasta täällä.
Käytä luomua tai hanki tinkimaitoa kokeiltavaksi, jos on pakko saada maitotuotteita käyttää.
Maito käsitellään eri tavalla eri maissa. Jos et ole kokeillut luomutuotteita niin niitä kannattaa testata, sillä joillekin laktoosi-intolerantikoille ne käyvät. Erona tavalliseen suomalaiseen maitoon on se, ettei luomumaitoa homogenoida. Tällöin rasva on elintarvikkeessa isompina partikkeleina. Isommat rasvapartikkelit taas saattavat helpottaa laktoosin kulkeutumista suoliston läpi ilman oireita. Tästä syystä rasvaiset maitotuotteet ovat paremmin siedettyjä kuin rasvattomat.
Ulkomailla käytetään myös paljon Suomea enemmän UHT-maitoa, joten sekin voi olla yksi syy miksi ulkomaalainen maito sopii. Kannattaa kokeilla olisiko näissä selitystä :)
itse saavat oireita siitä maidostaan. Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissähän laktoosi-intoleranssi on kuuminta hottia nykyisin. Siinä missä täällä harva enää viitsii pierutaudistaan elämöidä ja tutkimuksissakin on jo huomattu, että vain pienellä osalla itse diagnosoiduista laktoosi-intolerantikoista kyseinen sairaus on.
tosiaan se uht on aika yleisesti käytössä ulkomailla.
Tuo maidon prosessointi ja varsinkin homogenointi on varmasti yksi järkeenkäypä syy siihen, miksi suomalaiset sietää niin huonosti laktoosia (kun ne rasvat siis edesauttaisivat laktoosin suoliston läpi). Eli vaikka olisikin lievää intoleranssia, niin ne rasvat auttaisi, eikä oireita tulisi niin helposti...
maito käsitellään jotenkin eri tavalla kuin ulkomailla ja siin syy? En nyt muista enää yhtään mikä siinä oli niin erilaista. anopilla on laktoosi-intorelanssi ja ulkomailla ei ole mitään ongelmia maidon kanssa.