Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sokerialkoholit ja johanneksenleipäpuujauho sekä karrageeni aiheuttavat vatsavaivoja

Vierailija
28.04.2025 |

Tänään professori Ursula Schwab totesi IS:n artikkelissa, että sokerialkoholit (ksylitoli, sorbitoli, maltitoli jne) ja johanneksenleipäpuujauho aiheuttavat suomalaisille vatsavaivoja. Karrageeni on tullut ilmi aikaisemmin. Johanneksenleipäpuujauhoa käytetään nykyään antamaan jäätelöön kermaisempaa ja paksumpaa rakennetta. 

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.

Vierailija
2/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Professori Martti Färkkilä tuo puolestaan esiin, että rypsiöljyä linolihappo aiheuttaa osalle vatsavaivoja. Rypsiöljyn käytön lisääntyminen on lisännyt myös muiden tekijöiden ohella nuorten ja nuorten aikuisten vatsavaivoja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei minulla ole kyllä tullut mistään vatsavaivoja.

Vierailija
4/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallisessa Vi-siblinissä on sorbitolia. Vi-siblinin herkkävatsaisen versio on ilman sorbitolia ja muita jatkeita. 

Vierailija
5/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, totta on! Oon elävä todiste. Turpoan, lihon, voin huonosti. Ihottumaa. 

Gluteeniton leipä yms. täynnä mainitsemaasi roskaa. Ja kevyttuotteet / ruuat täynnä makeutusaineita! Sipsit makeutettu! 

Etsimällä saa etsiä, että löytää jonkin melkein perustuotteen. Parasta tehdä vaikkapa pottusalaatti ja kaikki muu itse. Tietää mitä syö. 

Vierailija
6/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä, palstamamma palstalta, voin vielä lisäksi tuoda ilmi, että monenlaiset prosessoidut palkokasvivalmisteet lisäävät vielä entisestään jo mainittujen ainesosien aiheuttamia vatsavaivoja. 

 

Rypsit ja karrageenit hemmettiin ja kunnon voita ja kermaa tilalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.



Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.

Vierailija
8/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Juu, totta on! Oon elävä todiste. Turpoan, lihon, voin huonosti. Ihottumaa. 

Gluteeniton leipä yms. täynnä mainitsemaasi roskaa. Ja kevyttuotteet / ruuat täynnä makeutusaineita! Sipsit makeutettu! 

Etsimällä saa etsiä, että löytää jonkin melkein perustuotteen. Parasta tehdä vaikkapa pottusalaatti ja kaikki muu itse. Tietää mitä syö. 



Olen keliaakikko, joka ei ole törmännyt kertaakaan johanneksenleipäpuujauhoon gluteenittomissa valmisruoissa enkä leivissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Professori Martti Färkkilä tuo puolestaan esiin, että rypsiöljyä linolihappo aiheuttaa osalle vatsavaivoja. Rypsiöljyn käytön lisääntyminen on lisännyt myös muiden tekijöiden ohella nuorten ja nuorten aikuisten vatsavaivoja. 



Todellakin! Ja varsinkin kaikki pikaruoat/roskaruoat/ravintolaruoat paistetaan halvoissa kasviöljyissä. Varsinkin uppopaisto paha (rasvat vaihdetaan harvoin). 

Vierailija
10/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, ja lisäksi nämä guarkumit ja xantaanikumit on sellaisia mitä tungetaan joka jäätelöön. 

Lisäksi jos tuotetta mainostetaan "runsaskuituisena", siihen on monesti lisätty inuliinia (tunnetaan myös nimellä fruktaani), ja tämä teollistetti valmistettu "kuitu" aiheuttaa todella monelle ihmiselle todella pahoja suolisto-ongelmia! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
28.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.



Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.

Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.

Vierailija
12/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä, ja lisäksi nämä guarkumit ja xantaanikumit on sellaisia mitä tungetaan joka jäätelöön. 

Lisäksi jos tuotetta mainostetaan "runsaskuituisena", siihen on monesti lisätty inuliinia (tunnetaan myös nimellä fruktaani), ja tämä teollistetti valmistettu "kuitu" aiheuttaa todella monelle ihmiselle todella pahoja suolisto-ongelmia! 



Ylen nettisivuilla nakkijutussa Ursula Schwab mainitsi konjakkikuidun ja ksantaanikumin aiheuttavan väänteitä herkkävatsaisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toukka- ja hyönteisproteiinin lähde on Scwabin mukaan ratkaisevassa asemassa.

Vierailija
14/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.



Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.

Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.



Etkö osaa lukea? Kommentin kirjoittaja välttää myös liikaa sokeria ja glukoosisiirappia. Glukoosisiirappia on kaikissa jäätelöissä. Maustamaton maitorahka ei maistu kylmässä jäätelössä happamana. Se on kiinteämpää ja edullisempaa kuin kerma. Aikaisemmin on jaettu niksiä keventää vaniljajäätelöä jatkamalla sitä maitorahkalla ja ripauksella vanilliinisokeria. Sitä varten ei tarvi edes jäätelökonetta jos vatkaa kylmän rahkan hieman pehmenneen jäätelön sekaan ja tarjoilee heti pehmismäisemmän jäätelön. Takaisin pakastimeen sitä ei kannata laittaa, koska siitä tulee hileistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.



Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.

Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.



Etkö osaa lukea? Kommentin kirjoittaja välttää myös liikaa sokeria ja gluk

 

"ja tiedän, mitä siihen on käytetty"

Glukoosisiirappia ei ole kaikissa jäätelöissä.

Vierailija
16/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos tietää mikä aiheuttaa vaivoja ei syö sitä.  Se on helppoa, alkoholi ei kenellekään ole tarpeen. 

Ja voi miettiä onko joku syömishäiriö jos terveenä hysteerisenä valikoi syömistään.  Voin ja rasvan ( jos ei sappi vaivaa) haitat tulee esiin sitten kun suonet tukossa ja kolesteroli korkealla.

Vierailija
17/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä enää saa kunnon kermajäätelöä, joka vielä on tehty aidosta palmuöljystä?

Vierailija
18/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pärjään hyvin ilman jäätelöä.  Ei tarvitse korvikkeita keksiä.  Samoin pärjään ilman pitsaa, ei tarvitse mitään kukkakaalimurupohja-pitsaa tehdä.  Ne päälliset, kasvikset ja mitä nyt kukin laittaa, voi syödä ilman pitsa-sanaa.

Vierailija
19/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mistä enää saa kunnon kermajäätelöä, joka vielä on tehty aidosta palmuöljystä?

Ei taida oikein mistään saada kermajäätelöä, jossa olisi palmuöljyä.

Vierailija
20/25 |
29.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.



Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.

Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.



Etkö osaa lukea? Kommentin



Missä jäätelössä ei ole glukoosisiirappia?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi viisi