Sokerialkoholit ja johanneksenleipäpuujauho sekä karrageeni aiheuttavat vatsavaivoja
Tänään professori Ursula Schwab totesi IS:n artikkelissa, että sokerialkoholit (ksylitoli, sorbitoli, maltitoli jne) ja johanneksenleipäpuujauho aiheuttavat suomalaisille vatsavaivoja. Karrageeni on tullut ilmi aikaisemmin. Johanneksenleipäpuujauhoa käytetään nykyään antamaan jäätelöön kermaisempaa ja paksumpaa rakennetta.
Kommentit (25)
Professori Martti Färkkilä tuo puolestaan esiin, että rypsiöljyä linolihappo aiheuttaa osalle vatsavaivoja. Rypsiöljyn käytön lisääntyminen on lisännyt myös muiden tekijöiden ohella nuorten ja nuorten aikuisten vatsavaivoja.
Ei minulla ole kyllä tullut mistään vatsavaivoja.
Tavallisessa Vi-siblinissä on sorbitolia. Vi-siblinin herkkävatsaisen versio on ilman sorbitolia ja muita jatkeita.
Juu, totta on! Oon elävä todiste. Turpoan, lihon, voin huonosti. Ihottumaa.
Gluteeniton leipä yms. täynnä mainitsemaasi roskaa. Ja kevyttuotteet / ruuat täynnä makeutusaineita! Sipsit makeutettu!
Etsimällä saa etsiä, että löytää jonkin melkein perustuotteen. Parasta tehdä vaikkapa pottusalaatti ja kaikki muu itse. Tietää mitä syö.
Minä, palstamamma palstalta, voin vielä lisäksi tuoda ilmi, että monenlaiset prosessoidut palkokasvivalmisteet lisäävät vielä entisestään jo mainittujen ainesosien aiheuttamia vatsavaivoja.
Rypsit ja karrageenit hemmettiin ja kunnon voita ja kermaa tilalle!
Vierailija kirjoitti:
Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.
Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.
Vierailija kirjoitti:
Juu, totta on! Oon elävä todiste. Turpoan, lihon, voin huonosti. Ihottumaa.
Gluteeniton leipä yms. täynnä mainitsemaasi roskaa. Ja kevyttuotteet / ruuat täynnä makeutusaineita! Sipsit makeutettu!
Etsimällä saa etsiä, että löytää jonkin melkein perustuotteen. Parasta tehdä vaikkapa pottusalaatti ja kaikki muu itse. Tietää mitä syö.
Olen keliaakikko, joka ei ole törmännyt kertaakaan johanneksenleipäpuujauhoon gluteenittomissa valmisruoissa enkä leivissä.
Vierailija kirjoitti:
Professori Martti Färkkilä tuo puolestaan esiin, että rypsiöljyä linolihappo aiheuttaa osalle vatsavaivoja. Rypsiöljyn käytön lisääntyminen on lisännyt myös muiden tekijöiden ohella nuorten ja nuorten aikuisten vatsavaivoja.
Todellakin! Ja varsinkin kaikki pikaruoat/roskaruoat/ravintolaruoat paistetaan halvoissa kasviöljyissä. Varsinkin uppopaisto paha (rasvat vaihdetaan harvoin).
Kyllä, ja lisäksi nämä guarkumit ja xantaanikumit on sellaisia mitä tungetaan joka jäätelöön.
Lisäksi jos tuotetta mainostetaan "runsaskuituisena", siihen on monesti lisätty inuliinia (tunnetaan myös nimellä fruktaani), ja tämä teollistetti valmistettu "kuitu" aiheuttaa todella monelle ihmiselle todella pahoja suolisto-ongelmia!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.
Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.
Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, ja lisäksi nämä guarkumit ja xantaanikumit on sellaisia mitä tungetaan joka jäätelöön.
Lisäksi jos tuotetta mainostetaan "runsaskuituisena", siihen on monesti lisätty inuliinia (tunnetaan myös nimellä fruktaani), ja tämä teollistetti valmistettu "kuitu" aiheuttaa todella monelle ihmiselle todella pahoja suolisto-ongelmia!
Ylen nettisivuilla nakkijutussa Ursula Schwab mainitsi konjakkikuidun ja ksantaanikumin aiheuttavan väänteitä herkkävatsaisille.
Toukka- ja hyönteisproteiinin lähde on Scwabin mukaan ratkaisevassa asemassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.
Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.
Etkö osaa lukea? Kommentin kirjoittaja välttää myös liikaa sokeria ja glukoosisiirappia. Glukoosisiirappia on kaikissa jäätelöissä. Maustamaton maitorahka ei maistu kylmässä jäätelössä happamana. Se on kiinteämpää ja edullisempaa kuin kerma. Aikaisemmin on jaettu niksiä keventää vaniljajäätelöä jatkamalla sitä maitorahkalla ja ripauksella vanilliinisokeria. Sitä varten ei tarvi edes jäätelökonetta jos vatkaa kylmän rahkan hieman pehmenneen jäätelön sekaan ja tarjoilee heti pehmismäisemmän jäätelön. Takaisin pakastimeen sitä ei kannata laittaa, koska siitä tulee hileistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.
Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.
Etkö osaa lukea? Kommentin kirjoittaja välttää myös liikaa sokeria ja gluk
"ja tiedän, mitä siihen on käytetty"
Glukoosisiirappia ei ole kaikissa jäätelöissä.
No jos tietää mikä aiheuttaa vaivoja ei syö sitä. Se on helppoa, alkoholi ei kenellekään ole tarpeen.
Ja voi miettiä onko joku syömishäiriö jos terveenä hysteerisenä valikoi syömistään. Voin ja rasvan ( jos ei sappi vaivaa) haitat tulee esiin sitten kun suonet tukossa ja kolesteroli korkealla.
Mistä enää saa kunnon kermajäätelöä, joka vielä on tehty aidosta palmuöljystä?
Pärjään hyvin ilman jäätelöä. Ei tarvitse korvikkeita keksiä. Samoin pärjään ilman pitsaa, ei tarvitse mitään kukkakaalimurupohja-pitsaa tehdä. Ne päälliset, kasvikset ja mitä nyt kukin laittaa, voi syödä ilman pitsa-sanaa.
Vierailija kirjoitti:
Mistä enää saa kunnon kermajäätelöä, joka vielä on tehty aidosta palmuöljystä?
Ei taida oikein mistään saada kermajäätelöä, jossa olisi palmuöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.
Se on tehtävä itse jäätelönsä jäätelökoneella kun haluaa pelata varman päälle. Itse teen ihan vähäsokerisen 50/50% kermavaahtorahkaseoksen, johon sekoitan pakastemarjat jäisinä. Sitten jäätelökone pyörimään. Saan kevyempää jäätelöä ja tiedän, mitä siihen on käytetty. Glukoosisiirappia kartan siksi, että se aiheuttaa rasvamaksaa hoikallekin ihmiselle.Et siis osaa lukea? Jäätelöpakkauksissa lukee mitä ne sisältää, joten ei tarvitse pelata varman päälle.
Etkö osaa lukea? Kommentin
Missä jäätelössä ei ole glukoosisiirappia?
Ei ole montaa jäätelöä, joissa noita ei käytetä. Häagen-Dazs on varmaan ainoa valtakunnallisesti myynnissä oleva lisäaineeton jäätelö.