Härkäpavusta tehty tofun kaltainen?
Kommentit (12)
Tykkään enemmän "oikeasta" tofusta, mutta tuo härkäpapuversio menee myös. Pääasia, että raaka-aineet ovat eurooppalaisia.
Sopii moneen mutta yleensä marinoi vuorokauden ennen käyttöä
Jotta kun oikea tofu on pahaa, niin onko valetofu vielä pahempaa vai päin vastoin? Siinäpä kysymys.
Syön joo, olin positiivisesti yllättynyt, että siinä ei ole mitään lisäaineita tms. vaan ainoat ainesosat ovat härkäpapu (Suomi), vesi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo). Ei se ihan niin hyvää ole kuin tofu, mutta esim. wokkeihin ja patoihin ihan jees kunhan on sopivat mausteliemet mistä se maku tulee - itsessäänhän tuote on äärimmäisen neutraalin makuinen kasvisproteiinin lähde. Koostumus on fetamainen, helposti hajoava, joten jos laittaa esim. wokkiin, kannattaa ensin erikseen paistaa tofun kaltainen, ja lisätä vasta ihan lopuksi wokkiin, koska hajoaa muruiksi jos sitä lastalla sekoittelee siellä pannulla kasvisten seassa.
Maku on hyvä mutta tuote on aika ikävän näköinen, sellainen vaaleanharmaa mötikkä. Mutta hyvä sinänsä ettei ole ruvettu väriaineilla sun muilla kaunistamaan. Valmiissa ruuassahan se näyttää joka tapauksessa ookoolta ja vatsassa viimeistään on katseilta piilossa.
Sitä ihmettelen miksi sille ei ole keksitty näppärämpää nimeä. Joku lainsäädäntö varmaan kieltää kutsumasta härkäpaputofuksi. Makuhan ei myöskään ole aivan sama kuin tofussa, vaikka muistuttaa kyllä tofua ulkonäöltään.
Vierailija kirjoitti:
Jotta kun oikea tofu on pahaa, niin onko valetofu vielä pahempaa vai päin vastoin? Siinäpä kysymys.
Nimestä huolimatta se ei ole siinä mielessä valetofua, että siitä olisi yritetty tehdä soijapavusta tehdyn tofun makuista tai rakenteista. Nimi on laitettu vain siksi, että ihmiset ymmärtää että tuote sopii samoihin ruokiin kuin tofukin. Mutta tofun kaltainen on tehty härkäpavusta, ja se maistuu siksi hieman erilaiselta. Molemmat on toki marinoimattomana melko mietoja.
Vierailija kirjoitti:
Maku on hyvä mutta tuote on aika ikävän näköinen, sellainen vaaleanharmaa mötikkä. Mutta hyvä sinänsä ettei ole ruvettu väriaineilla sun muilla kaunistamaan. Valmiissa ruuassahan se näyttää joka tapauksessa ookoolta ja vatsassa viimeistään on katseilta piilossa.
Mä aika usein kierittelen sen maissijauhoissa ennen paistamista, niin saa kullanruskean pinnan.
Hyvää on.