Kuinka pitkään tuoretiskiltä ostettu kirjolohi säilyy?
On tullut mutkia matkaan ja ruokasuunnitelmat on mennyt uusiksi. Tajusin, että keskiviikkona ostettu kirjolohifilee on vieläkin jääkaapissa, mutta tänään en enää ehdi sitä tekemään, kun kohta kutsuu työt. Säilyykö vielä huomiseen? Siinä lapussa kyllä on viimeinen käyttöpäivä 30.3.
Kommentit (8)
Jos näkyy pieniä valkoisia matoja, ei kannata pistää suuhun. Sushiravintoloissa sama. Muute han vikoja tai bakteereja ei aina silmällä huomaa.
Itse laittaisin ko. fileen suolaan ja graavia olisi huomenna valmiina. Nopea huuhtelu kylmällä vedellä, asian pohjalle karkeaa suolaa ja fileen pintaan ruokalusikallinen sokeria ja karkeaa suolaa. Kelmulla paketti ja jääkaappiin, 5min ja asia poissa päiväjärjestyksestä.
Vierailija kirjoitti:
Itse laittaisin ko. fileen suolaan ja graavia olisi huomenna valmiina. Nopea huuhtelu kylmällä vedellä, asian pohjalle karkeaa suolaa ja fileen pintaan ruokalusikallinen sokeria ja karkeaa suolaa. Kelmulla paketti ja jääkaappiin, 5min ja asia poissa päiväjärjestyksestä.
Oi olipa hyvä vinkki, en olekaan tehnyt pitkään aikaan suolalohta, kun on vaan minä syömässä. Kiitos. Ap.
kala säilyy kylmässä (lähellä nollaa astetta) fileinä kolmesta neljään päivään. Kotona jääkaapissa kala säilyy puolet lyhyemmän ajan: https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kuinka-kauan-kaupasta-ostett…
Kumma juttu miten et ole vieläkään oppinut. Joka viikko lohifile on unohtunut jääkaappiin, keittiön pöydälle, postilaatikkoon tai käsilaukkuun. Ja joka kerta kysyt uskaltaako käyttää tai kauanko säilyy.
Kuukaudesta kahteen nuo tuppaavat säilymään jääkaapissa, huoneenlämmössä sitten vähän vähemmän. Viimeinen käyttöpäivä on etenkin kalan kohdalla vain pessimistinen, EU:n vaatima lätkä, jolla ei ole mitään väliä.