Mikäs juttu tuo pinsa nyt oikein on? Onko todellinen vai joku markkinointihomma?
En ole ikinä kuullutkaan ja matkaillut Italiassa todella paljon.
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Italiassa on pitsat eikä pinsoja.
Kyse onkin pinsoista eikä pitsoista.
Oliko sellainen vanha elokuva kuin Pinsiön paroni?
Vierailija kirjoitti:
Rooman juttu.on todellinen.
No ei. Roomalainen pizza on ohut ja rapeapohjainen.
Jotain pitsan tyyppistä syötävää. Saa ihan Prismastakin.
Kyllä niitä myydään. Se on sellainen leipä, jonka päälle laitetaan erilaisia täytteitä ja sitten se lämmitetään. Se eroaa pizzasta niin, että pizzan pohja raaka, kun se laitetaan uuniin, sen sijaan pinsan leipä on jo paistettu kun se täyteineen laitetaan uunin.
Kokeilin ja ehkä joskus uudestaan jos itse tekisi pohjan.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä niitä myydään. Se on sellainen leipä, jonka päälle laitetaan erilaisia täytteitä ja sitten se lämmitetään. Se eroaa pizzasta niin, että pizzan pohja raaka, kun se laitetaan uuniin, sen sijaan pinsan leipä on jo paistettu kun se täyteineen laitetaan uunin.
Ennen noita kutsuttiin lämpimiksi voileiviksi.
Pinsapohjalle oliiviöljyä, mausteita (savustettua paprikaa, cayennepippuria, mustapippuria, suolaa, valkosipulijauhetta) ja pintaan hiukan juustoraastetta. Uuniin 250 astetta seitsemän minuuttia ja eikun ääntä kohti.
Onko focaccian tyyppinen leipä vai mikä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä niitä myydään. Se on sellainen leipä, jonka päälle laitetaan erilaisia täytteitä ja sitten se lämmitetään. Se eroaa pizzasta niin, että pizzan pohja raaka, kun se laitetaan uuniin, sen sijaan pinsan leipä on jo paistettu kun se täyteineen laitetaan uunin.
Ennen noita kutsuttiin lämpimiksi voileiviksi.
Ja pizzoja piirakoiksi.
Vierailija kirjoitti:
Onko focaccian tyyppinen leipä vai mikä?
Ei oikeastaan. Se on sitkoisempi ja matalampi.
Pakko kysyä, mikä/mitä on tämä pinsa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko focaccian tyyppinen leipä vai mikä?
Ei oikeastaan. Se on sitkoisempi ja matalampi.
Eli korkeamman kosteusprosentin taikina?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä niitä myydään. Se on sellainen leipä, jonka päälle laitetaan erilaisia täytteitä ja sitten se lämmitetään. Se eroaa pizzasta niin, että pizzan pohja raaka, kun se laitetaan uuniin, sen sijaan pinsan leipä on jo paistettu kun se täyteineen laitetaan uunin.
Ennen noita kutsuttiin lämpimiksi voileiviksi.
Se, ei ole sellaista leipää kun voileivät ovat. Samalla ajatuksella voisi kutsua pizzaa lämpimäksi voi leiväksi tai kebabia, lihapiirakkaa ja nakkisämpylää . Lämpimät voileivät tehdään sellaisille leiville, joita syödään voileipinä. Pinsan pohja taas ei ole kovin hyvä voileiväksi tai siis yhtä hyvä kun kebableipä olisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko focaccian tyyppinen leipä vai mikä?
Ei oikeastaan. Se on sitkoisempi ja matalampi.
Eli korkeamman kosteusprosentin taikina?
Ei sitä kyllä ranskanleipään voi erehtyä kaupassa sekoittamaan. Kuvat kyllä kertovat aika hyvin miltä,se näyttää. Se on pehmeämpi ja kuohkeampia kuin pizzapohja.
Vierailija kirjoitti:
Pakko kysyä, mikä/mitä on tämä pinsa?
Google on ystäväsi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakko kysyä, mikä/mitä on tämä pinsa?
Google on ystäväsi.
KESKUSTELUpalsta
Italiassa on pitsat eikä pinsoja.