Hyvä laite raastamiseen, pikkomiseen yms. Suosittele!
Mikä olisi hyvä laite tai kapistus vihannesten käsittelyyn? Ainakin raastaminen olisi tarpeen, ehkä joku viipalointi tai kuutiointikin. Tärkein ominaisuus on helppo puhdistus, mielellään konepestävä.
Ehdotuksia?
Kommentit (9)
...ja nimenomaan ei veitsi tai raastin, koska ne löytyvät jo. Haussa jotain kätevää, elämää helpottavaa!
Kutteri/vihannnesleikkuri. Nämä tosin eivät ole mitenkään halpoja koneita. Mutta valmistajia ovat ainakin Electrolux, Robot Coupe, Metos, vain käytettynä jostakin voi löytää Hobart merkkisen koneen.
Anoppi on se jota ammattilaiset käyttää. Raasto- ja silppuamisteho on suuri, kuutiointikin onnistunee. Mutta konepesua se ei kestä
Mandoliini on muuten hyvä mutta pesu on työläämpi kuin pienen määrän silppuaminen käsin. Jonkun parin porkkanan palastelu julienne tikuiksi sujuu veitsellä nopeammin. Pro tip. Hommaa viiltosuojahanska jos käytät mandoliinia.
Monelleko hengelle kokkaat? Viidelletoista?
Raastin konetta minäkin kaipaa, tykkään porkkana ja lanttu raasteesta, mutta aika työlästä hommaa . Suosituksia?
Ääni mandoliinille. Muista käyttää sormisuojaa. Ei sen pesu minusta varsinaisesti ole työlästä: juoksevan veden alla harjalla heti käytön jälkeen (ettei raaste yms. jämät ehdi kuivua kiinni).
Veitsi ja raastin.