Tarkoittaako e-koodit aina keinotekoisia lisäaineita?
Kommentit (29)
Vähän ohi aiheen mutta just luin juttua jossa tutkija selitti että suolakin on terveydelle paljon haitallisempi aine kuin nykyään käytetyt lisäaineet. Jenkeissä kylläkin toisin, mutta Euroopassa ollaan nykyään hemmetin tarkkoja näistä.
Tsrkoittaa kyllä lisäaineita. Iso osa niistä on luonnossa syntyviä. Se ei tietenkään kerro vielä mitään niiden terveellisyydestä twi epäterveellisyydestä. Kärpässienetkin on luonnollisia.
E-koodit on ihan kaikille aineille: vitamiineille, ruokasuolalle ja joka mummon käyttämille mausteille.
Mistään mitään tietämättömät ravitsemusasiantuntijaksi itseään väittävät itse oppineet tyypit vaan tykkää pelotella niillä. Luulevat kai että esim. vitamiinit muuttuu myrkyksi kun niille annetaan e-koodi.
Ei välttämättä. E-koodin takana voi olla vaikka c-vitamiini, E300.
Miksi et vain laittanut hakukoneeseen e-koodit ja lukenut sieltä? Ihan vakavissani haluan vastauksen, en voi käsittää miksi tällaiselta öyhötysalustalta kukaan yrittää mitään tietoa saada. Nopeammin ja varmemmin tietoa saa kun kirjoittaa avainsanan hakukoneeseen.
E120 eli karmiini, kokkiniili tai karmiinihappo saadaan naaraspuolisista kokenillikirvoista. Hyönteisestä saadaan kirkas, punainen väri moniin makeisiin ja virvoitusjuomiin.
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä. E-koodin takana voi olla vaikka c-vitamiini, E300.
Siis ei, eikä mitään ei välttämättä
Fun fact: kaikkein pahimmat myrkyt on luonnontuotteita. Luomutuotannolla kasvatetuissa kasviksissa on paljon enemmän mm. maksaa ja muita sisäelimiä tuhoavia homemyrkkyjä. Kalliilla myytävissä kiinalaisissa "luonnontuotteissa" on he-le-ve-tis-ti raskasmetalleja, jopa hermomyrkkyjä (jotka toki luonnosta, lol).
Vierailija kirjoitti:
Miksi et vain laittanut hakukoneeseen e-koodit ja lukenut sieltä? Ihan vakavissani haluan vastauksen, en voi käsittää miksi tällaiselta öyhötysalustalta kukaan yrittää mitään tietoa saada. Nopeammin ja varmemmin tietoa saa kun kirjoittaa avainsanan hakukoneeseen.
Aattelin että tästä voisi saada nopeasti asioita tuntevien ihmisten pointteja kansankielelle tiivistettynä. Anteeksi että kysymykseni aiheutti sinussa noin voimakkaan kiukkureaktion.
Vierailija kirjoitti:
Miksi et vain laittanut hakukoneeseen e-koodit ja lukenut sieltä? Ihan vakavissani haluan vastauksen, en voi käsittää miksi tällaiselta öyhötysalustalta kukaan yrittää mitään tietoa saada. Nopeammin ja varmemmin tietoa saa kun kirjoittaa avainsanan hakukoneeseen.
Yksinäisiä ihmisiä jotka kai haluavat vaan jutella jollekin, osa tietty oikeasti niin avutonta porukkaa että käyttää palstaa tiedonhakuun (nämä niitä samoja joille menee mikä tahansa läpi kun joku youtubevideossa sanoo tarpeeksi vakuuttavasti miten asiat ovat.)
Kyllä usein. Joissakin voi olla luonnollisia ainesosia, mutta mitä ne muut e-koodit ovat tuotteessa. Teollinen se ainakin on?
Vierailija kirjoitti:
Fun fact: kaikkein pahimmat myrkyt on luonnontuotteita. Luomutuotannolla kasvatetuissa kasviksissa on paljon enemmän mm. maksaa ja muita sisäelimiä tuhoavia homemyrkkyjä. Kalliilla myytävissä kiinalaisissa "luonnontuotteissa" on he-le-ve-tis-ti raskasmetalleja, jopa hermomyrkkyjä (jotka toki luonnosta, lol).
ChatGPT sanoi:
Väittämä sisältää useita epätarkkuuksia ja virheellisiä yleistyksiä, jotka voivat johtaa harhaan. Tässä on muutama huomio:
Luonnontuotteiden myrkyllisyys: On totta, että tietyt luonnontuotteet, kuten tietyt kasvit ja sienet, voivat olla myrkyllisiä, mutta tämä ei tarkoita, että kaikki luonnontuotteet olisivat vaarallisia. Luonnonvaraiset kasvit voivat olla myrkyllisiä, mutta viljellyt kasvikset mukaan lukien luomutuotanto käyvät läpi tarkkoja turvallisuus- ja laadunvalvontakriteerejä.
Luomukasvisten riskit: Luomuviljelyssä ei käytetä synteettisiä torjunta-aineita, mutta silti viljelyssä saattaa olla luonnonmukaisia torjunta-aineita, kuten sienitautien torjuntaan käytettäviä aineita. Toisin kuin väittämässä annetaan ymmärtää, luomuviljely ei automaattisesti tarkoita, että kasveissa olisi enemmän myrkkyjä. Luonnonmukaisessa viljelyssä pyritään vähentämään kemiallisten aineiden käyttöä, mutta se ei tarkoita, että viljelijöillä olisi vapaus käyttää vaarallisia aineita.
Kiinalaiset tuotteet ja raskasmetallit: Kiinalaisista tuotteista voi olla huolta, mutta on tärkeää ymmärtää, että ei kaikki kiinalainen tuotanto ole saastunutta. On olemassa sääntöjä ja tarkastuksia, mutta ongelmat voivat ilmetä, jos sääntöjä ei noudateta. Raskasmetallien ja muiden myrkkyjen esiintyminen on enemmänkin yksittäisten tapausten ja huonon valvonnan seurausta, ei kaikkien kiinalaisten tuotteiden ominaisuus. Raskasmetalleja voi toki löytyä mistä tahansa maasta peräisin olevista tuotteista, jos niitä ei ole asianmukaisesti valvottu.
"Luonnosta" peräisin olevat hermomyrkyt: Vaikka jotkut myrkyt, kuten botuliinitoksiini ja tietyt kasvimyrkyt, ovat luonnollisia, tämä ei tarkoita, että kaikki luonnon tuottamat aineet olisivat myrkyllisiä. Luonnossa on myös monia hyviä, terveellisiä aineita, ja viljellyissä kasveissa pyritään välttämään myrkyllisiä aineita.
Yhteenvetona väittämä on liioiteltu ja antaa virheellisen kuvan luomutuotannosta ja luonnontuotteista. Koko väittämä ei ole tieteellisesti paikkansapitävä, sillä luomuviljelyssä noudatetaan tiukkoja sääntöjä ja valvontaa, eikä se automaattisesti tarkoita, että tuotteet olisivat vaarallisempia kuin tavalliset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fun fact: kaikkein pahimmat myrkyt on luonnontuotteita. Luomutuotannolla kasvatetuissa kasviksissa on paljon enemmän mm. maksaa ja muita sisäelimiä tuhoavia homemyrkkyjä. Kalliilla myytävissä kiinalaisissa "luonnontuotteissa" on he-le-ve-tis-ti raskasmetalleja, jopa hermomyrkkyjä (jotka toki luonnosta, lol).
ChatGPT sanoi:
Väittämä sisältää useita epätarkkuuksia ja virheellisiä yleistyksiä, jotka voivat johtaa harhaan. Tässä on muutama huomio:
Luonnontuotteiden myrkyllisyys: On totta, että tietyt luonnontuotteet, kuten tietyt kasvit ja sienet, voivat olla myrkyllisiä, mutta tämä ei tarkoita, että kaikki luonnontuotteet olisivat vaarallisia. Luonnonvaraiset kasvit voivat olla myrkyllisiä, mutta viljellyt kasvikset mukaan lukien luomutuotanto käyvät läpi tarkkoja turvallisuus- ja laadunvalvontakriteerejä.
Luo
En sanonut että KAIKESSA luomussa tai kiinalaisissa tököteissä on myrkkyjä. Ne pahimmat myrkyt kuitenkin löytyy juuri niistä. Lähde: vaimoni työskentelee elintarvikkeiden biokemiallista laaduntarkkailua tekevässä labrassa.
Vierailija kirjoitti:
Vähän ohi aiheen mutta just luin juttua jossa tutkija selitti että suolakin on terveydelle paljon haitallisempi aine kuin nykyään käytetyt lisäaineet. Jenkeissä kylläkin toisin, mutta Euroopassa ollaan nykyään hemmetin tarkkoja näistä.
Jenkeissä fantakin on pelkkää lisäainelitkua ja värjätty EU:ssa kielletyllä karsinogeenilla. Se on ihan eriväristä kun täkäläinen. Myös Mountain Dew on täyttä myrkkyä jenkeissä. Siinä maassa on hemmetin vaikeeta elää terveellisesti. Lihat on pilattu antibioteilla ja hormoneilla, broilerit puhdistettu valkaisuaineilla, salmonella kuuluu asiaaan, joka vuosi yli 300 ihmistä sairastuu hullun lehmän tautiin, koska ei valvontaa. Kasvikset on valeltu syöpää aiheuttavilla torjunta-aineilla. Lohi on värjätty myös karsinogeenilla. Joka paikkaan mätetään haitallista maissitärkkelystä.
Ei