Millaista ruokaa varaatte mukaan talvella mökille, jos olette jäämässä sinne yöksi?
Kommentit (20)
Mitä sieltä lähikaupasta satun ostamaan ja ruuaksi valmistamaan, joskus pihviä ja joskus puuroa.
Meillä pakastepizzoja, koska mökillä uuni. Makkaraa, koska mökin sisällä takka. Alkoholia, cociksen kanssa vodkaa, valkoviiniä ja olutta muutama tölkki. Pakkasessa täytekakku joka sulatetaan.Mökillä siis jääkaappi. Vietetään mun synttäreitä miehen kanssa kahden kesken.
Eikös se vähän riipu mökin varistelutasosta. Mikrouuni ainakin mahdollistaa monenlaisten eväiden valmistamisen.
Sähkötön mökki vaatii hieman pohdintaa. Mutta kaipa sellaisessakin joku tulisija on. Vaikka makkaraa paistaa sitten jne. Ruokatermokseen saa kuumat keitot jo lähtiessä mukaan. Valmispatonkeja, voileipiä, hedelmät jne.
Kylmälaukku ihan hyvä, jos ei ole jääkaappia.
Makkaraa ja voileipä tarvikkeet mukaan ja järvestä tuoretta kalaa.
Samanlaista ruokaa kuin kotiinkin.
Riippuu, kuinka pitkäksi aikaa sinne ollaan jäämässä. Mutta tykkään, että saa olla joku tuhti pataruoka tai keittoruoka, joka on lämmin tai jossa on oikeita ravintoaineita ja jolla jaksaa ulkoilla. Saa olla mielellään myös jotain nuotiolla paistettavaa makkaraa tms.
lisäksi tietysti kaikki iltapalat ja aamupalat. Meillä ne on ihan normaalia leipää päällisineen (tomaattis, kurkkua, salaaattia), kahvia ja kaakaota, mehua) tai esim jugurttia ja mysliä tms. Ja jotwin hedelmiä.
meillä on mökillä ihan hyvät tilat, joten ongelma ei ole siinä, mitä sinne vie, vaan paljonko. Kauheasti ylimääräistä ei kannata viedä, joten vähän pitäää laskea, että montako ruokailua tulee olemaan. Ja mulla on myös joku hyvä tiiviöpurkki aina, jossa voin kuljettaa keiton tai sopan jämät kotiin jos jotain jää - kotimatkan jälkeen onkin ihan kiva lämmittää jotain nopeaa ja valmista syötävää.
Mökin lähettyvillä on kävelymatkan päässä useita ruokapaikkoja ja isot marketit. En varaa mitään ruokaa, en kesällä enkä talvella.
Hernekeittoa ja illemmalla grillataan makkaraa.
Välissä pullakhlvit.
Mitä teet sillä tiedolla? Mitä väliä on sillä mitä muut syövät mökeillään?
Täysin riippuu esim. siitäkin, et lähdetäänkö sinne kokkaamaan pitkän kaavan mukaan vai tehdäänkö siellä jotain muuta ja ruoka saisi olla helppoa ja nopeaa.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan riippuu paljon siitä, miten varusteltu se mökki on. Eli onko sähköjä: kunnon hellaa ja uunia ja kylmäsäilytysmahdollisuuksia vai onko käytettävissä tyyliin vain puuhella.
No onko sun mökillä? Vai onks sulla useampi mökki ja osassa on ja osassa ei? Ei kai tämmöseen kannata minkään vuokrakasarmissa asuvan yh-äidin, jonka ainoa omaisuus on vaatteet päällään, vastata.
Siellä on jo muonaa valmiina, mutta usein otan mukaani sitä mitä lähtöhetkellä kotijääkaapissa on.
Normaalit hedelmät ja aamiaistarvikkeet. Jos menen yksin tekemään ulkohommia, paistan pizzaa tai syön lihiksiä ja nakkeja. Jos joku muu tulee mukaan, teen ihan normaalia ruokaa lisukkeineen.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan riippuu paljon siitä, miten varusteltu se mökki on. Eli onko sähköjä: kunnon hellaa ja uunia ja kylmäsäilytysmahdollisuuksia vai onko käytettävissä tyyliin vain puuhella.
Mulla on sähköt ja hellat ja uunit ja jääkaapit, mutta tykkään silti laittaa ruokaa sillä puuhellalla. Talvisin jotain hyvää lämmintä mausteista keittoa tai ja aamupalaksi vaikka räiskäleitä tai puuroa.
Eikö siellä voi syödä niin kuin kotona tai esimerkiksi kesällä ? Tiedätkö monet paistavat esim makkaraa nuotiolla talvellakin
Me teemme mökillä periaatteessa samoja ruokia kuin kotonakin, mutta käytännössä usein halutaan helppoa ja nopeaa. Uuniruuat/kaikki samalla pellillä tulevat ovat suosikkeja talvella. Välillä toki pidemmän kaavan mukaan. Uunijuurekset lihan/kalan/kanan/makkaran kanssa ehkä tyypillisin ruoka. Sen kaveriksi salaattia. Harvemmin tulee leivottua, mutta pannaria välillä.
Kylmää hernekeittoa suoraan purkista
Varmaan riippuu paljon siitä, miten varusteltu se mökki on. Eli onko sähköjä: kunnon hellaa ja uunia ja kylmäsäilytysmahdollisuuksia vai onko käytettävissä tyyliin vain puuhella.