Suosittele vegaaniruokia sekasyöjälle
En ole ryhtymässä vegaaniksi mutta haluaisin alkaa syömään ainakin kerran viikossa vegaanista lämmintä ruokaa jonka voisin valmistaa kotona.
Suosittele sekasyöjälle jotain vegaanista reseptiä josta sekasyövätkin ovat tykänneet.
Kommentit (19)
Entä jos on soija-allerginen sekaani? Mua kiinnostaisi myös kokeilla, mutta joka paikkaan tungetaan soijaa. Ja vilja-allergia löytyy myös.
Vegaaniruokaa eli ei mitään eläinperäistä? Vai vaan lihatonta?
Jos Aasilaisesta tykkäät, niin tämä. Muutenkin tuolla viimeistamuruamyoden blogissa on loistavia reseptejä https://viimeistamuruamyoten.com/gochujang-nuudelit/
Vierailija kirjoitti:
Chocochili blogista reseptit!
Monet tuntuu noista tykkäävän, minusta ne ruoat on ihan mauttomia. No, toki varmaan moni suomalainen tykkääkin miedosta, joten siksi toimii monille. Itselleni kaikki kokeillut on ollut pettymyksiä, vähän että plääh.
Täältä löytyy, tämän blogin ruoat on minusta todella hyviä yleensäkin
https://viimeistamuruamyoten.com/vegaaniset-arkiruoat-x-30-omat-suosikk…
Vierailija kirjoitti:
Tämä mustapippuritofu on muuten hyvää! Olen tehnyt aikanaan alkuperäisen reseptin mukaan Yotam Ottolenghin kirjasta. Erona on, että siinä rasvana oli oliiviöljyä, eikä rypsäriä kuten tuossa hesarin versiossa. Voisin kuvitella, että rypsiöljy aika lailla pilaa koko ruoan, itse en sitä käyttäisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä mustapippuritofu on muuten hyvää! Olen tehnyt aikanaan alkuperäisen reseptin mukaan Yotam Ottolenghin kirjasta. Erona on, että siinä rasvana oli oliiviöljyä, eikä rypsäriä kuten tuossa hesarin versiossa. Voisin kuvitella, että rypsiöljy aika lailla pilaa koko ruoan, itse en sitä käyttäisi.
Rypsiöljyhän ei maistu miltään, joten ei se nyt voi ruokaa pilata.
Vierailija kirjoitti:
Entä jos on soija-allerginen sekaani? Mua kiinnostaisi myös kokeilla, mutta joka paikkaan tungetaan soijaa. Ja vilja-allergia löytyy myös.
Onhan noita vaihtoehtoja. Itse olen kasvissyöjä, ja aika harvoin syön soijaa. Pavut ja linssit on enimmäkseen mun kasvisproteiinin lähteitäni. Sitten satunnaisesti esim. quorn (sieniproteiini), nyhtökaura, härkis (härkäpavusta), seitan (vehnästä, joten ei sulle kyllä sovi). Ihan hyvin voisi olla jopa kokonaan vegaanikin ilman soijan syömistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä mustapippuritofu on muuten hyvää! Olen tehnyt aikanaan alkuperäisen reseptin mukaan Yotam Ottolenghin kirjasta. Erona on, että siinä rasvana oli oliiviöljyä, eikä rypsäriä kuten tuossa hesarin versiossa. Voisin kuvitella, että rypsiöljy aika lailla pilaa koko ruoan, itse en sitä käyttäisi.
Rypsiöljy ei maistu miltään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä mustapippuritofu on muuten hyvää! Olen tehnyt aikanaan alkuperäisen reseptin mukaan Yotam Ottolenghin kirjasta. Erona on, että siinä rasvana oli oliiviöljyä, eikä rypsäriä kuten tuossa hesarin versiossa. Voisin kuvitella, että rypsiöljy aika lailla pilaa koko ruoan, itse en sitä käyttäisi.
Rypsiöljyhän ei maistu miltään, joten ei se nyt voi ruokaa pilata.
Minusta se maistuu ihan koneöljyltä. Olen tosi herkkä sen ominaismaulle. Ja sitä karmeampi maku, mitä terveellisempi versio - extra virgin on sietämättömän pahaa suorastaan.
Oliiviöljyn maku sen sijaan tuo lisää herkullista makua ruokaan, joka erityisesti tuohon reseptiin sopii erittäin hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä mustapippuritofu on muuten hyvää! Olen tehnyt aikanaan alkuperäisen reseptin mukaan Yotam Ottolenghin kirjasta. Erona on, että siinä rasvana oli oliiviöljyä, eikä rypsäriä kuten tuossa hesarin versiossa. Voisin kuvitella, että rypsiöljy aika lailla pilaa koko ruoan, itse en sitä käyttäisi.
Rypsiöljy ei maistu miltään.
Ilmeisesti, jos siihen on tottunut. Itse en ole tottunut, koska olen asunut lapsuuden ja nuoruuden muualla kuin Suomessa, ja minun suuhun se maistuu järkyttävälle. Se on myös siitä jännä öljy, että jos vaikka oliiviöljyssä ostat kalliimpaa neitsytöljyä, se on parempaa, koska maistuu enemmän oliivilta, mutta jos rypsiöljyssä ostat neitsytöljyä, se on suorastaan vinkeän ja sietämättömän pahaa. Ne kovin käsittelyin prosessoidut on vähän neutraalimman makuisia, mutta itse en ainakaan halua syödä tällaisen käsittelyn läpikäynyttä tavaraa, kun on olemassa öljyjä jotka on pelkästään lähdekasvista mekaanisesti puristettuna hyviä:
"Rypsiöljyn prosessointiin kuluu kolme päävaihetta, jotka ovat siementen valmistelu, raakaöljyn uuttaminen ja öljyn puhdistaminen. Siementen valmistelussa siemenet pilkotaan ja kuumennetaan noin 90 asteisella höyryllä. Tämän jälkeen osa öljystä uutetaan siemenistä puristamalla ja jäljelle jäänyt öljy liuotinuutolla, mihin käytetään useimmiten heksaania. Heksaani haihdutetaan öljystä ja saadut öljyt yhdistetään. Öljystä poistetaan muita rasvakomponentteja kuten ns. kumit ja vapaat rasvahapot. Vapaat rasvahapot poistetaan neutraloimalla. Tässä vapaiden rasvahappojen happamuutta lasketaan emäksellä. Viimeisessä vaiheessa öljy puhdistetaan. Ensin pigmenttejä poistetaan kemikaaleilla ja suodatuksella. Lopuksi öljy kuumennetaan jopa yli 250 asteen lämpötilaan, mikä poistaa öljystä epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia yhdisteitä. Näin saadaan valmistettua kuluttajille houkuttelevampi, miellyttävämmän näköinen ja hajuinen öljy."
Vierailija kirjoitti:
Tee mitä vaan, mutta korvaa liha soijalla. Käytä huomattavasti reilummin mausteita, suolaa ja rasvaa, kuin mihin olet tottunut. Liha suolataan aina ja siinä on myös rasvaa, vaikka se olisi maustamatonta. Soijasta puuttuu molemmat. Kaikki maku pitää lisätä. Käytä vaikka lihamausteita, nekin ovat vegaanisia. Liha-nimike tulee siitä, että ne sopivat erityisesti lihalle. Kaikki mikä sopii lihalle, sopii myös soijalle.
Rouheella korvaat jauhelihan, suikaleilla suikaleet, paloilla palat jne. Etsi reseptit itse. Makuasioita mistä kukin pitää.
Soija tukkii estrogeeniresptorit kehossasi. En suosittele miehille varsinkaan soijaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä mustapippuritofu on muuten hyvää! Olen tehnyt aikanaan alkuperäisen reseptin mukaan Yotam Ottolenghin kirjasta. Erona on, että siinä rasvana oli oliiviöljyä, eikä rypsäriä kuten tuossa hesarin versiossa. Voisin kuvitella, että rypsiöljy aika lailla pilaa koko ruoan, itse en sitä käyttäisi.
Rypsiöljyhän ei maistu miltään, joten ei se nyt voi ruokaa pilata.
Minusta se maistuu ihan koneöljyltä. Olen tosi herkkä sen ominaismaulle. Ja sitä karmeampi maku, mitä terveellisempi versio - extra virgin on sietämättömän pahaa suorastaan.
Oliiviöljyn maku sen sijaan tuo lisää herkullista makua ruokaan, joka erityisesti tuohon reseptiin sopii
Ei rypsiöljyssä ole ominaismakua. Ainoastaan siinä kylmäpuristetussa on, ja se tosiaan on aika karmea.
Oliiviöljy on ihanaa, mutta en kyllä laittaisi tuollaiseen aasialaiseen ruokaan sitä.
Riippuu niin mistä tykkää, mutta thai tofucurry on hyvää omasta mielestäni
Tee mitä vaan, mutta korvaa liha soijalla. Käytä huomattavasti reilummin mausteita, suolaa ja rasvaa, kuin mihin olet tottunut. Liha suolataan aina ja siinä on myös rasvaa, vaikka se olisi maustamatonta. Soijasta puuttuu molemmat. Kaikki maku pitää lisätä. Käytä vaikka lihamausteita, nekin ovat vegaanisia. Liha-nimike tulee siitä, että ne sopivat erityisesti lihalle. Kaikki mikä sopii lihalle, sopii myös soijalle.
Rouheella korvaat jauhelihan, suikaleilla suikaleet, paloilla palat jne. Etsi reseptit itse. Makuasioita mistä kukin pitää.