Veripalttu äänestettiin maailman huonoimmaksi perinneruuaksi
En ole koskaan maistanut enkä edes tiennyt että tuollainen ruoka on Suomesta.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000010967805.html
Kommentit (74)
Yksi niitä pula-ajan ruokia joilla estettiin nälkäkuolema. Herkkua se on niiden mielestä joiden nälkäkuoleman välttäneet isovanhemmat hehkuttivat sitä jälkipolvelle.
Kyllä sillä elossa pysyy, mutta ei tuollaista ole mitään järkeä syödä nykyaikana. Sitten jos taas nälänhätä uhkaa, voidaan siirtyä takaisin veripalttuihin, puunkaarnakeittoihin ja siansilmiin.
Veripalttu ei ole suomalainen perinneruoka. Se on tunnettu ensin briteissä (blood pudding) ja jopa Ruotsissa sekä Virossa.
Onhan se jäätävän pahaa. Yäk! Oikea valinta.
Jaha. Kakarat jonossa arvostelemassa ruokaa mistä eivät tiedä mitään.
Vierailija kirjoitti:
Veripalttu ei ole suomalainen perinneruoka. Se on tunnettu ensin briteissä (blood pudding) ja jopa Ruotsissa sekä Virossa.
Se on verileipää (verileib) jossain kohtaa Viroa
Mä tiesin tuon jo kouluikäisenä ja kieltäydyin syömästä, vaikka yritettiin pakottaa.
Oliko hapansilakka ollenkaan ehdolla? Siis se mädättämällä valmistettu.
Vierailija kirjoitti:
Jaha. Kakarat jonossa arvostelemassa ruokaa mistä eivät tiedä mitään.
Oululaisena tiedän enkä tykkää.
Sianpäänsyltty taitaa olla aivan mahdotonta, jos e edes verilätyt maistu.
Jutusa mainittiin ruotsalainen pizza. Googlasin sen, niin ei se kovin kauniilta näytä, mutta ulkonäön ei pitäisi vaikuttaa makuun.
Ettekö muka ole syöneet verilettuja? Tai mustaa makkaraa? Se leivottu veri ei poikkea mitenkään sen veren mausta, mikä on suomalaisessa lihassa. Se on samaa verta!
Suomalainen punainen maistuu ihan samalla tavalla veriseltä. Ei kukaan kauhistele sitä.
Vierailija kirjoitti:
Ettekö muka ole syöneet verilettuja? Tai mustaa makkaraa? Se leivottu veri ei poikkea mitenkään sen veren mausta, mikä on suomalaisessa lihassa. Se on samaa verta!
Suomalainen punainen maistuu ihan samalla tavalla veriseltä. Ei kukaan kauhistele sitä.
*Punainen liha maistuu veriseltä.
Tota syödään ympäri maailmaa.
Thaimaassa tehdään kanan verestä vastaavanlaista.
Vierailija kirjoitti:
Ettekö muka ole syöneet verilettuja? Tai mustaa makkaraa? Se leivottu veri ei poikkea mitenkään sen veren mausta, mikä on suomalaisessa lihassa. Se on samaa verta!
Suomalainen punainen maistuu ihan samalla tavalla veriseltä. Ei kukaan kauhistele sitä.
Ei uppoa verimakkarakaan. Ei kyllä liha maistu samalle.
Lapsuudessa oli veripalttua, valkokastiketta ja perunaa. Parasta ruokaa mitä voi olla.
rovaniemeläinen 70v
Eihän ulkomaanpellet hyvän päälle ymmärrä.
Kaameaa se onkin.