Tämä olisi oikea ratkaisu ylipainoon ja ruoantuotannon aiheuttamiin ilmasto-ongelmiin
Ei se, että kaikista asioista pitäisi luopua ja ryhtyä syömään todella käsiteltyä vegaaniruokaa. Näiden kahden ratkaisun kautta helpottaisi kummasti:
1. Ihmiset pitäisi syödä _kohtuudella_. Nykyiset ruokamäärät ovat aivan liian suuria keskivertoihmisille, jotka tekevät pääasiassa istumatyötä ja arjen hyötyliikunnat ovat jääneet vähiin. Kannattaisi palata 80-luvun keittokirjojen ohjeisiin, joissa makaronilaatikkoon ei laitettu 800 g jauhelihaa, vaan murto-osa tuosta. Tai jos perheessä grillattiin, niin tuolloin riitti yksi makkara per syöjä, eikä laitettu jokaiselle paria makkaraa, pihvejä, grillattuja juustoja ja muita herkkuja kylkeen. Ruokaa ja herkkuja syötiin kohtuudella, rasvaiset ja sokeriset mätöt eivät olleet arkiruokaa. Ennen ei ollut saatavilla herkkuja megapakkauksissa, vaan pieni limsapullo jaettiin useampaan osaan, makeaksi riitti pieni karkkirasia tai siivu pullaa. Nykyisin se pulla on kuorrutettu vaikka millä kastikkeilla ja karkeilla, karkkirasia on vaihtunut megapussiin ja 1,5 litran limu on perusostos monelle. Ihmisten paino saataisiin kuriin sillä, kun annoskoot kohtuullistettaisiin. Kukaan ei liho sillä, jos syö kohtuudella kotiruokaa ja herkkuja.
2. Paluu takaisin yksinkertaisempaan ruokavalioon, jossa suositaan lähiruokaa. On halvempaa ja ekologisempaa syödä kotimaisia perunoita, lanttuja, nauriita, porkkanoita, sipuleita, kalaa ja lihaa kuin lennättää tänne kalliita avocadoja, erikoisriisejä, maisseja yms. Monet kotimaiset ruoat ovat halpoja ja hyviä, mutta tällä hetkellä perinteinen, "tylsä", kotiruoka ei ole suurta huutoa.
Kommentit (2)
Tuo kohtuudella syöminen on monelle aivan mahdoton ajatus. Ne vuosikymmenten takaiset annoskoot ovat pieniä. Kahvikin juotiin pikkuruisista kupeista, eikä nykyisistä 0,4 l mukeista.
" Ihmiset pitäisi syödä _kohtuudella_. "
No siinäpä se ratkaisu.