Kuka muistaa vielä kouluruokailun, jossa tarjottiin lantturaastetta rusinoilla? Oli muuten terveellistä!
Kommentit (34)
Mä muistan "juurespalan" joka oli yleensä nahistunut nauris.
Muistan. Välipalanakin oli usein porkkana tai lantun palanen.
Yöks. Tykkään rusinoista, mutta en ole ikinä ymmärtänyt niiden käyttöä salaateissa.
Hyvää. Lanttu ja nauris on ihan liian aliarvostettuja, samoin retiisi. Näissä on makua. Mutta kun on niin tyypilistä suomalaista pitää kaikkea suomalaista junttina, niin näitä aliarvostetaan.
Muistan, että maanantaisin oli jauhelihakastiketta perunoilla, keskiviikkoisin maksakastiketta perunoilla ja perjantaisin jauhelihamaksakastiketta perunoilla.
Tämän kruunasi edellä mainitut raasteet.
Vierailija kirjoitti:
Hyvää. Lanttu ja nauris on ihan liian aliarvostettuja, samoin retiisi. Näissä on makua. Mutta kun on niin tyypilistä suomalaista pitää kaikkea suomalaista junttina, niin näitä aliarvostetaan.
Ostan usein Lidlistä retiisinipun. t.ap
Oliko muilla sellaista porkkanaraastetta, mihin oli sekoitettu raejuustoa ja rusinoita? En ymmärrä miksi ne sekoitettiin keskenään.
Keski-ikään olen jo ehtinyt, enkä ikinä syönyt moista.
Vierailija kirjoitti:
Muistan, että maanantaisin oli jauhelihakastiketta perunoilla, keskiviikkoisin maksakastiketta perunoilla ja perjantaisin jauhelihamaksakastiketta perunoilla.
Tämän kruunasi edellä mainitut raasteet.
Ja yksikin läski luokassa oli harvinaisuus ja nähtävyys. Nykyisin se yksi normaalipainoinen on se luonnonoikku
Nykyään tiedetään paremmin ja tiedetään, että rusinat ovat luonnon omia karkkipusseja, eikä niitä pidetä enää terveellisenä.
Vierailija kirjoitti:
Oliko muilla sellaista porkkanaraastetta, mihin oli sekoitettu raejuustoa ja rusinoita? En ymmärrä miksi ne sekoitettiin keskenään.
Rusinat muistan.
Nykyäänkin on kaikkia noita raasteita kouluruokailussa, mutta vain pelkästään, kaikki rusinat, raejuustot, ananakset ym. on jätetty pois.
Kakse ensimmäistä viestiä listaa 3 ikimuistoista raastetta.
Muistan. Rusinat olivat pehmenneet inhottaviksi löllyköiksi. En ole syönyt rusinoita enkä lanttua sitten kouluaikojen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muistan, että maanantaisin oli jauhelihakastiketta perunoilla, keskiviikkoisin maksakastiketta perunoilla ja perjantaisin jauhelihamaksakastiketta perunoilla.
Tämän kruunasi edellä mainitut raasteet.
Ja yksikin läski luokassa oli harvinaisuus ja nähtävyys. Nykyisin se yksi normaalipainoinen on se luonnonoikku
Olihan heitä eikä niin armottomasti ja rumasti kohdeltu kun nykyään.
Mää tykkäsin aikoinaan melkein jokaisesta kouluruuasta. Siis en edes muista nyt yhtäkkiä mitään ruokalajia jota olisin ainakaan varsinaisesti inhonnut. Tämä 70- ja 80-luvulla. Vanhempana musta on tullut paljon krantumpi varmaan.
Joku kaalilaatikko taisi olla vähiten tykkäämäni ruoka mutta sitäkin söin ihan normaalisti siltikin. Ikinä en jättänyt kouluruokailua väliin.
Muistan kyllä. Ja välipala oli monesti joku juureskuutio tai omenalohko. Joskus oli leivottu porkkanaraasteesta sämpylöitä, ne olivat onnenpäiviä! Meidän keittiönemäntä oli aivan ihana nainen. Vieläkin muistelen lämmöllä pienen kyläkoulun emäntää. Hän antoi salaa leivänpalasen, jos oli nälkä ennen ruokaa ja taisi tunnistaa ne lapset, jotka eivät kotona saaneet kylliksi ruokaa...
Vierailija kirjoitti:
Hyvää. Lanttu ja nauris on ihan liian aliarvostettuja, samoin retiisi. Näissä on makua. Mutta kun on niin tyypilistä suomalaista pitää kaikkea suomalaista junttina, niin näitä aliarvostetaan.
Lanttu on paskanmakuinen karvas juures joka aiheuttaa päöosalle ihmisistä valtavia ruoansulatusongelmia sekä närästystä.
Vierailija kirjoitti:
Nykyäänkin on kaikkia noita raasteita kouluruokailussa, mutta vain pelkästään, kaikki rusinat, raejuustot, ananakset ym. on jätetty pois.
Nykyään ruokasuositukset perustuvatkin ideologiaan, rusinat, ananakset ovat tuontituotteita ja raejuusto eläinperäistä.
Söin. Samoin oli punakaaliraaste marjoilla ja porkkanaraaste ananaksella.