Tejin jouluruuaksi makaroonilaatikon oikein TÄYSMAITOON
Kyllä on varmaan herkullista kunhan se kypsyy tuolla uunissa, jouluna ei säästellä vaan laitetaan ranttaliksi!
Kommentit (24)
Vierailija kirjoitti:
Tejitkö jauhenlihasta?
Ekö tuo ole niin erikoista että on saatavilla ainoastaan porvoon lennolla?
Pakastatko? Ehkä maku kärsii. Vielä on viisi yötä aattoonkin.
Oikein! Kannattaa tehdä täysmaitoon joka kerta, ei ainoastaan jouluna. Kevyt-tuotteet ei lisää terveyttä.
Vierailija kirjoitti:
Säästä makaroonin keitin vesi.
En keittänyt makarooneja.
Annostele vain 150gr per syöjä, niin riittää vielä loppiaiseen asti. Tarjoile raikkaan ananaas salaatin kera.
Vielä juhlavampaa saa kun laittaa munien tilalle jotain lempi juuston raastetta tai aurajuusto murua, jos on aura juuston ystävä. 😋 Sekä ohuita vuohenjuusto rinkuloita makaroonilaatikon päälle.
Kaksi asiaa. Ensinkin makaroonilaatikko on ihan outo jouluruoka. Ja toinen teit sen siis neljä päivää ennen aattoa!? Eihän se enää ole kunnollisen makuista tiistaina? Saati sitten joulupäivänä.
Nam! Laitoin myös bussillisen erikoismakaroneja.
Mun lapsuudessa tehtiin makaroonilaatikko aina täysmaitoon. Ja lihapullien kanssa syötiin. Ja salaattia ja porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa ja vielä punajuuria. Näitä syötiin lähes joka viikko ja kyllä me lapset tykättiin. Ei kyllä kursailtu.
Vierailija kirjoitti:
Mun lapsuudessa tehtiin makaroonilaatikko aina täysmaitoon. Ja lihapullien kanssa syötiin. Ja salaattia ja porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa ja vielä punajuuria. Näitä syötiin lähes joka viikko ja kyllä me lapset tykättiin. Ei kyllä kursailtu.
Siis eikö siinä laatikossa ollut lihaa? Mielenkiinnosta kysyn, en pilkaten
Ei makaroonilaatikkoon laiteta maitoa!!! Se tehdään lihaliemeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun lapsuudessa tehtiin makaroonilaatikko aina täysmaitoon. Ja lihapullien kanssa syötiin. Ja salaattia ja porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa ja vielä punajuuria. Näitä syötiin lähes joka viikko ja kyllä me lapset tykättiin. Ei kyllä kursailtu.
Siis eikö siinä laatikossa ollut lihaa? Mielenkiinnosta kysyn, en pilkaten
Ei ollut lihaa. Makaroonilaatikon kanssa syötiin lihapullia, karjalanpaistia tai palapihviä. Joskus keitettiin lisäksi perunoita halukkaille. Ja nuo laatikot aina mukana. Äitini oli lähtöisin Etelä-Karjalasta ja hänen lapsuutensa ajan ruokia. Myös vueraillessamme serkkujemme luona saimme näitä samoja ruokia. Ja vielä lisäksi paistettiin viikottain karjalanpiirakoita. Meillä oli tavallinen kaupunkilaiskoti ja vanhempamme aika pitkälle opiskelleita mutta ruoat tehtiin huolella ja rakkaudella. Lapset paljon mukana auttamassa.
Mummo keitti makaronit maidossa. Tuli todella hyvä jauheliha makaronilaatikko.
Tosi hyvä. Minun nuorempi veljeni ei muuta jouluna syönytkään. Valikoitunut maku.
Minä laitoin lisäksi MUNIJA.!