Uunivuoka oli lahjatoive. Emalinen, teräksinen vai joku muu?
Kommentit (15)
Millainen uunivuoka? Sellainen joka soveltuu lasagnen paistamiseen vai sellainen johon voi tehdä vaikka karjalanpaistin?
Itse suosin keraamista tai ainakin keraamisella pinnoitteella.
Vierailija kirjoitti:
Millainen uunivuoka? Sellainen joka soveltuu lasagnen paistamiseen vai sellainen johon voi tehdä vaikka karjalanpaistin?
Itse suosin keraamista tai ainakin keraamisella pinnoitteella.
Esim lasagnen paistamiseen
Lasivuoka on paras ja kestävä. Ei pinnoite irtoileeikä naarmuunnu ja helppo puhdistaa ilman että vuoka kärsii, pesi sitten käsin tai koneessa. Ja näkee hyvin ruuan kypsymisen pohjasta pintaan kun vuoka on uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Lasivuoka on paras ja kestävä. Ei pinnoite irtoileeikä naarmuunnu ja helppo puhdistaa ilman että vuoka kärsii, pesi sitten käsin tai koneessa. Ja näkee hyvin ruuan kypsymisen pohjasta pintaan kun vuoka on uunissa.
Totta. Meillä vaan juuri hajosi lasivuoka kun lapsi tiputti sen vahingossa lattialle kun otti jääkaapista.
Entä mikä on sopiva koko jos perheelle laittaa ruoan?
Lähtisin Pentikille katsomaan vaihtoehtoja.
Joku Pyrex on vähän tylsä.
Vierailija kirjoitti:
Entä mikä on sopiva koko jos perheelle laittaa ruoan?
3-4 litraa. Osta suorakaiteen muotoinen lasivuoka.
Lasinen tai keraaminen on ok. Kermansavi käy vain, jos tiedät tykkäävän tyylistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millainen uunivuoka? Sellainen joka soveltuu lasagnen paistamiseen vai sellainen johon voi tehdä vaikka karjalanpaistin?
Itse suosin keraamista tai ainakin keraamisella pinnoitteella.
Esim lasagnen paistamiseen
Meillä on Arabian Uunikokki lasagnevuoka 2.5 l.
Onko perheellä käytössä jokin astiasarja, johon löytyisi vuoka. Tuon selvittäisin. Muuten lasivuoka.
Mul on tää https://www.tokmanni.fi/lasipata-4-5-l-ovaali-3137610000544
ollut hyvä käytössä ja riitävän iso. 4 - 6 henkilölle tulee kerralla ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Millainen uunivuoka? Sellainen joka soveltuu lasagnen paistamiseen vai sellainen johon voi tehdä vaikka karjalanpaistin?
Itse suosin keraamista tai ainakin keraamisella pinnoitteella.
Keraamisten kestävyys on vain noin 200 astetta lasisen yleensä parempi ja lasinen kestää myös tiskikoneen, joissakin keraamisissa on käsinpesu.
Emalinen vuoka tulee saksasta. Amazon rulettaa ja kyselyt m3panelissa. Oon hankkinut yleensä keittiötarvikkeita niillä lahjakorteilla. Keraaminen tai emalinen. Mulla on nyt valurautaa ja terästä. Teflonit sun muut aivan persiistä. Ei kestä käyttöä.
Keraaminen