Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Eikö muista pavuista kuin soijapavuista voi valmistaa tofua tai siihen verrattavaa?

Vierailija
14.12.2024 |

Yritin googlettaa tätä. Löysin kyllä yhden ohjeen, jossa "tofumaiset" kuutiot oli valmistettu kurpitsan siemenistä.

Mutta mikä siis tekee siitä soijapavusta niin ainutlaatuisen

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen miettinyt ihan samaa, olisiko palstalla soijapapuasiantuntijaa (onkohan edellinen yhdyssana...)?

Vierailija
2/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan kaupoissakin myynnissä tofun kaltaista sekä hampusta että härkäpavusta, joten kai se onnistuu kotonakin.

Vierailija
4/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Härkäpavuista ainakin tehdään tofunkaltaisia tuotteita. Tykkään näistä.

Vierailija
5/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.

Yliprosessoitua shittiä jossa ei ole alkuperäisen raaka-aineen makua tai koostumusta. 

Vierailija
6/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka haluaa tehdä pavuista jotka ovat hyvänmakuisia ja rakenteeltaan erinomaisia mauttoman ja kumisen mössön?

Vastaus: vegakit. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Melkein mistätahansa pavuista/herneistä/linsseistä/siemenistä saa tehtyä soijasta valmistettua tofua vastaavaa "tofua"

Vierailija
8/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pavut: miellyttävä pähkinäinen maku ja koostumus jota on miellyttävä pureskella. 

Tofu: Täysin mauton tai hieman lateksin makuinen ja sitkeä massa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksei kasvikset maistu sellaisenaan? Onko ikävä lihaa???

Vierailija
10/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No esimerkiksi linsseistä saa tehtyä tofun tapaista:

https://plantbaes.com/1-ingredient-red-lentil-tofu-recipe/

Varmaan tuokin on sekaaniöyhöttäjien mielestä nyt sitä ultraprosessoitua vegeproteiinia..Hehän syövät vain itsepyydettyä riistaa/kalaa, ei missään nimessä hk sinistä ym. lisä-aine"moskaa" 🤣

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.

Yliprosessoitua shittiä jossa ei ole alkuperäisen raaka-aineen makua tai koostumusta. 

Lakkaisitko levittämästä tätä ihmeellistä valhettasi tofusta yliprosessoituna tuotteena. Tofu on nimenomaan erittäin vähän prosessoitu kasviproteiinituote, jota voi helposti valmistaa itsekin, toisin kuin joku nyhtökaura tms. 

Vierailija
12/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksei kasvikset maistu sellaisenaan? Onko ikävä lihaa???

Tofuhan on ihan kasvista sellaisenaan, eikä muistuta lihaa millään tavoin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän siihen tosiaan tarvita kuin se papu nestemäisessä muodossa ja hapate, jolla saadaan aikaiseksi "papujuusto". Olen joskus tehnyt mielenkiinnosta sekä juustoa maidosta että tofua soijamaidosta, mutta pitääkin nyt kokeilla versio vaikka auringonkukansiemenistä. Luulen, että sen "maidon" tai liemen siemenistä saan ihan liottamalla ja koneella samalla tavalla kuin teen cashew-kermankin.

Ei hapate, vaan juoksute. Voi olla, ettei muut siemen- tai papumaidot juoksutu? 🤔

 

Vierailija
14/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuka haluaa tehdä pavuista jotka ovat hyvänmakuisia ja rakenteeltaan erinomaisia mauttoman ja kumisen mössön?

Vastaus: vegakit. 

Ei, vaan muinaiset aasialaiset ovat jostain syystä vuosituhansia sitten keksineet moisen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen, että soijapapu eroaa muista pavuista tämän suhteen. 

Vierailija
16/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Melkein mistätahansa pavuista/herneistä/linsseistä/siemenistä saa tehtyä soijasta valmistettua tofua vastaavaa "tofua"

Mä en oo nähnyt, että noista muista valmistettais samalla metodilla tofunkaltaista, vaan ne on yleensä koko soseutetusta linssistä tms. tehty, eikä siis nesteestä juoksuttamalla erotettu. 

Vierailija
17/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pavut: miellyttävä pähkinäinen maku ja koostumus jota on miellyttävä pureskella. 

Tofu: Täysin mauton tai hieman lateksin makuinen ja sitkeä massa. 

Oletko maistanut soijapapuja ihan siltään keitettyinä (ei niitä tuoreita vihreitä)? 

Vierailija
18/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Härkäpavuista ainakin tehdään tofunkaltaisia tuotteita. Tykkään näistä.



Minä ostan niitä siksi, että ovat maustettuina hyviä ja laitan leivän päälle kuten toiset laittavat makkaraa. Toiseksi olen migreenipotilas ja sen vuoksi gyne on kieltänyt kasviestrogeenipitoisen ruoan syömisen. Hänen mielestään soijatuotteet eivät käy ennen menopaussia migreenipotilaille. Onneksi kotimainen härkäpapurouhe on helppokäyttöinen aines korvaamaan soijarouheen. Olen kasvissyöjä ja syön joka päivä papuja ja linssejä muutenkin. 

Vierailija
19/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä soijapapu poikkeaa muista pavuista valkuaiskoostumukseltaan sillä tavoin, että juoksettuu samoin kuin lehmänmaito. Muut pavut ei. Ilmeisesti maapähkinä käyttäytyis samoin. 

Vierailija
20/20 |
14.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä soijapapu poikkeaa muista pavuista valkuaiskoostumukseltaan sillä tavoin, että juoksettuu samoin kuin lehmänmaito. Muut pavut ei. Ilmeisesti maapähkinä käyttäytyis samoin. 

Ok, kiva, että jollakin oli tietoa.

Outoa silti, että soijapapu on ainoa näin käyttäytyvä papu. Ilmeisesti tosiaan siemenistä (tai sinun mukaan myös pähkinöistä) voisi tehdä samankaltaista tuotetta kuin tofusta

T:Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi yksi