Miten sinä parannuit leikkeleriippuvuudesta?
Leikkeleistä on nyt virallisesti suositeltu pidättäytymään kokonaan. Yksikin gramma leikkelettä voi johtaa suolistosyöpään.
Kommentit (18)
Metukka haisee ja maistuu ihan oksennukselta. En ole varmaan 10 vuoteen ostanut. Samoin kalkkunoissa ja makkarassa sellainen eltaantunut perseen maku. Jauhenliha ja muut oikeat lihapihvit on hyviä, muuta en syö.
Olen jo pitkään savustanut lihat itse leivän päälle. Halvempaa ja parempaa, saa kunnon siivut eikä niitä läpinäkyviä.
En ole parantunutkaan, mutta kokeilin viikonloppuna tehdä leikkelettä. Ostin naudan sisäpaistin, marinoin sen hyvin ja paistoin uunissa. Leikkasin ohuiksi viipaleiksi. OIkein hyvää varsinkin ruisleivän päällä. Joskus lapsuudessani kaupoista sai sellaisia ruiskuja ja paksuja neuloja, jotka olivat tarkoitettu lihakönttien suolaamiseen. Vieläköhän niitä saa jostain?
Aloitin leikkelekorvaushoidon, täysrasvaista juustoa isolla annoksella suoraan vatsalaukkuun. Lihottaa pirusti mutta ei tässä muu auta.
Vierailija kirjoitti:
Metukka haisee ja maistuu ihan oksennukselta. En ole varmaan 10 vuoteen ostanut. Samoin kalkkunoissa ja makkarassa sellainen eltaantunut perseen maku. Jauhenliha ja muut oikeat lihapihvit on hyviä, muuta en syö.
Hyi helvetti. Maiskuttelet eltaantunutta persettä, en pystyisi edes haistelemaan.
Vierailija kirjoitti:
Aloitin leikkelekorvaushoidon, täysrasvaista juustoa isolla annoksella suoraan vatsalaukkuun. Lihottaa pirusti mutta ei tässä muu auta.
Olen syönyt jo vuosia täysrasvaista juustoa enkä vieläkään ole lihonut. Älä jaksa väittää tällaista.
Ihan rahapula tähän ajoi. Samalla kyllä laihduinkin, että en valita.
Tuleeko leikkeleriippuvaisille omat käyttöhuoneet? Vai vastustaako Persut tätäkin?
Vierailija kirjoitti:
Metukka haisee ja maistuu ihan oksennukselta. En ole varmaan 10 vuoteen ostanut. Samoin kalkkunoissa ja makkarassa sellainen eltaantunut perseen maku. Jauhenliha ja muut oikeat lihapihvit on hyviä, muuta en syö.
Ettäpä ihan jauhenlihaa. Muistatko edes pestä sitä?
Ei leikkeleitä kannata syödä, eikä valmiiksi marinoitua lihaa.
Ostan lihani luomuna ja maustamattomana. Maustan itse.
Syön oikein hyvällä ruokahalulla. Leivän päällä harvemmin.
Lautaselle tulee lihaa, reilusti salaattia, kaalia / hapankaalia yms kasviksia. Hiilareita vähemmän, riippuen ruoasta ja mieliteosta.
Vierailija kirjoitti:
Ihan rahapula tähän ajoi. Samalla kyllä laihduinkin, että en valita.
Rahapulaa minäkin tulin vastaamaan. Jos muutaman kerran vuodessa jonkun leikkelepaketin ostan, niin sitten en osta muuta lihaa ainakaan viikkoon.
En ole ollut riippuvainen mistään ruoasta koskaan. Keitän ja paistan oikeaa lihaa ja syön sitä leivän kanssa, mutta en leivän päällä. Hyvä leipä mitään päällistä ja margariinia tartte. Ikinä.
Yksi lihaleikkele maksaa yhtä paljon kuin 2-3 päivän lämmin ruoka, laskin ettei usein kannata.
Ajattelin perustaa salaisen leikkeleluolan, semmoinen laiton paikka missä leikkeleitä voi käydä syömässä niin paljon kun haluaa. Tietysti pitää maksaa sisäänpääsymaksu ja leikkeleet hinnoittelen niin että työttömilläkin on varaa silloin tällöin pistäytyä leikkeleelle.
Ostin sellaisen leikkelepaketin, jossa oli jotain kovaa jännettä ja alkoi ällöttää niin paljon, että en ole tuon jälkeen pystynyt leikkeleitä syömään. Tämä tapahtui hetkeä ennen kuin noi suositukset tuli julki. Laitan leivälle salaattia, juustoa, guacamolea, paprikaa, kananmunaa, kalaa, kurkkua, tomaattia tms. Joskus jopa keitettyä perunaa.