Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko hapankaalia syödä liikaa?

Vierailija
13.11.2024 |

En saa suoraa vastausta googlettamalla, vaan tulee suosituksia 10-60 grammaa päivässä. On sanottu, että toisille voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia liian suurina määrinä (tai pienilläkin, jos vasta totuttelee hapankaaliin ylipäätänsä), mutta missään ei sanota, että olisi vaarallista syödä enempää.

En tiedä mikä puutostila mulla on, mutta voisin syödä sitä vaikka miten paljon. Kylmää, raikasta valkosipulihapankaalia <3 400g paketti menee kolmessa päivässä. Tuosta tulee siis reilu 100 g päivässä. Vatsani kestää eikä ole ilmavaivoja eikä kipuja.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisko ratkaisu, että haet vastauksen omasta olosta etkä googlesta?

Vierailija
2/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaisuus on korkealla tasolla siinä. Ja etikka tai mikä lie. Kaali sen sijaan keitettynä on oma juttunsa. Ja jos itse hapattaa tms. Ei haittaa jos silloin tällöin ottaa enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aiheutat vielä ilmastonmuutoksen kaasuttamalla liikaa.

Vierailija
4/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eihän sata grammaa hapankaalia päivässä ole mikään määrä. Siis miksi vatsa ei kestäisi? Sehän justiinsa antaa hyviä maitohappobakteereja mitkä parantavat ruoansulatusta ja kuituja vatsalle askarreltavaksi.

Syö ihmeessä niin paljon kuin napa vetää ja on varaa. En ole kuullut vielä koskaan hapankaalimyrkytyksestä. 

Vierailija
5/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

3kg maksimissaan päivässä.

Vierailija
6/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaisuus on korkealla tasolla siinä. Ja etikka tai mikä lie. Kaali sen sijaan keitettynä on oma juttunsa. Ja jos itse hapattaa tms. Ei haittaa jos silloin tällöin ottaa enemmän.

Ei hapankaalissa ole etikkaa vaan se on hapanta juuri sen maitohappokäymisen/fermentoitumisen vuoksi. Tarkistin vielä, niin ainesosat on valkokaali, porkkana, merisuola ja valkosipuli. Kypsentämättömässä hapankaalissa on vaan se, että siinä on probiootit jäljellä, kun lämmittäessä ne katoaa. Itse tosin syön ihan maun (ja mieliteon) vuoksi, en mitenkään sen terveysvaikutusten vuoksi, mutta tykkään kypsentämättömästä enemmän. 

Olet kyllä tuossa suolaisuudessa ehkä oikeassa. Ja sen myötä tuli mieleen, että se voi olla yksi asia mitä kehoni kaipaa, kun olen huono lisäämään suolaa ruokaani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vetelisin huoletta. 

Vierailija
8/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vetelisin huoletta. 

Hapankaali kuluttaa hammaskiillettä, niin ei se aivan huoletonta ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapankaalia ei voi syödä yhtään.