Lue keskustelun säännöt.
Ulkosuomalaiset (ja ihan suomalaiset); ruokapulma
13.11.2024 |
Mun aikuinen poika on menossa Pohjois-Dakotaan yliopistovaihtoon
Hän haluaisi osata tehdä jotain makeaa ja jotain suolaista (pikkusyötävää tai ruokaa), joka olisi suomalaista ja kaiken lisäksi hyvää
Ensin ajattelin mokkapaloja, mutta se onkin ilmeisesti ruotsalaisen kaupan resepti
Olemme asuneet ulkomailla välillä ja silloin tuli ikävä ihan tavallista pullaa ja leipää.
Poika ei ole kummoinenkaan kokki.
Mitä te tarjoaisitte?
Kommentit (2)
Kaurakeksit, mustikkapiirakka, korvapuustit. Ruisnapeissa kylmäsavulohitahnaa tai savuporotahnaa.
Uponneet ulkomailla meidän tutuille.
Lounaaksi teimme savulohta, kanttarellikermakastiketta (kuivatuista sienistä) ja keitettyjä perunoita
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Joku helppo mustikkapiirakka kermavaahdolla tai ilman ja vaikka hernekeitto. Siihen ei tosin välttämättä helposti ulkomailta löydy kuivattuja herneitä, mutta ainakin sitä on nuo ulkomaalaiset sotilaat lehtien mukaan kehuneet. On erittäin terveellinen ruoka. Toinen vaihtoehto on joku lohileipä tmv. Ja onko sillä nyt niin väliä, onko alkujaan suomalainen ruoka? Tuskin Pohjois-Dakotassa Suomen ja Ruotsin kesken on sen isompaa eroa kuin meidän näkökulmasta katsottuna Pohjois- ja Etelä-Dakotan välillä.
Missä tilanteessa näitä ruokia siis pitäisi tarjoilla?