Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ulkosuomalaiset (ja ihan suomalaiset); ruokapulma

Vierailija
13.11.2024 |

Mun aikuinen poika on menossa Pohjois-Dakotaan yliopistovaihtoon

Hän haluaisi osata tehdä jotain makeaa ja jotain suolaista (pikkusyötävää tai ruokaa), joka olisi suomalaista ja kaiken lisäksi hyvää

Ensin ajattelin mokkapaloja, mutta se onkin ilmeisesti ruotsalaisen kaupan resepti

Olemme asuneet ulkomailla välillä ja silloin tuli ikävä ihan tavallista pullaa ja leipää.

Poika ei ole kummoinenkaan kokki.

Mitä te tarjoaisitte?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku helppo mustikkapiirakka kermavaahdolla tai ilman ja vaikka hernekeitto. Siihen ei tosin välttämättä helposti ulkomailta löydy kuivattuja herneitä, mutta ainakin sitä on nuo ulkomaalaiset sotilaat lehtien mukaan kehuneet. On erittäin terveellinen ruoka. Toinen vaihtoehto on joku lohileipä tmv. Ja onko sillä nyt niin väliä, onko alkujaan suomalainen ruoka? Tuskin Pohjois-Dakotassa Suomen ja Ruotsin kesken on sen isompaa eroa kuin meidän näkökulmasta katsottuna Pohjois- ja Etelä-Dakotan välillä.

Missä tilanteessa näitä ruokia siis pitäisi tarjoilla?

Vierailija
2/2 |
13.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaurakeksit, mustikkapiirakka, korvapuustit. Ruisnapeissa kylmäsavulohitahnaa tai savuporotahnaa. 

Uponneet ulkomailla meidän tutuille.

Lounaaksi teimme savulohta, kanttarellikermakastiketta (kuivatuista sienistä) ja keitettyjä perunoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi viisi