Kuka tekee noita täysin turhia ravitsemussuosituksia, joita kukaan suomalainen ei tosiasiassa noudata?
Ensin piti vaihtaa voi margariiniin ja nyt ottaa leikkeleet leivältä. Kuka mielisairas ihminen näitä tekee ja maksataanko jollekin tästä verovaroista palkkaa?
Kommentit (549)
Oli aika raju uusi suositus kyllä, vähän vois edetä kevyemmin.
Tuossahan menee jo ainakin pari suomalaista jalostamoa nurinkin.
Vierailija kirjoitti:
Oli aika raju uusi suositus kyllä, vähän vois edetä kevyemmin.
Mitä rajua tuossa on? Ei leikkeleet ole mitään välttämätöntä ravintoa kenellekään.
Eihän noita suosituksia ole edes tarkoitettu yksittäisille ihmisille vaan niiden on tarkoitus toimia väestötasolla esim. laitosruokailun järjestämisessä.
Taitaa olla poliittinen tai ideologinen agenda noissakin taustalla. Pelkän suolistosyövän riskin takia pitäisi luopua lihasta ja unohdetaan kaikki muut lihan vaikutukset elimistöön.
Miksi ne ovat "vain" suosituksia? Siksi, että ko. sanaan ei liity juridista velvoittavuutta. Olen selvittänyt aikoinaan tämän asian.
Laitosruokailussa säästetään taas pitkä penni, kun ei tarvitse yrittääkään tarjota mitään vähänkään arvokasta.
Joku woke kai jossain ajan kulukseen kiusaa ihmisiä kun muuta ei osaa...
Suomalaisista merkittävä osa on ylipainoisia. Lieneekö sama osa, joka nyt itkee leikkelesuosituksien perään. Mitä jos vain alatte syödä niitä kasviksia.
Vierailija kirjoitti:
Ravitsemustieteilijät niitä tekevät.
Eiväthän ne turhia ole, kun niitä kuitenkin jotkut noudattavat.
Leikkeleiden pois jättäminen... No, nyt on rahasta pulaa, joten Purrakin voi leikatessaan sanoa, että mitäs ostatte leikkeleitä,,, syökää kuivaa känttyä!
Mut hei syökää rypsimargariinia senkin edest, syökää syökää! Ja ryystäkää kasvismaitoa!
Vierailija kirjoitti:
Eihän noita suosituksia ole edes tarkoitettu yksittäisille ihmisille vaan niiden on tarkoitus toimia väestötasolla esim. laitosruokailun järjestämisessä.
Eipä siellä laitoksissa nytkään mitään leikkeleitä ole leivällä.
Ei niitä ole yksi ihminen laatinut.
Vierailija kirjoitti:
Huuhaaprofessori Ursula Schwab, jonka tutkimukset perustuvat vissiin nopanheittoon.
Tai siihen kuka parhaiten maksaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oli aika raju uusi suositus kyllä, vähän vois edetä kevyemmin.
Mitä rajua tuossa on? Ei leikkeleet ole mitään välttämätöntä ravintoa kenellekään.
No ei tietenkään ole välttämättömiä, mutta aika monelle ne makunautintoja tuo.
Vierailija kirjoitti:
Taitaa olla poliittinen tai ideologinen agenda noissakin taustalla. Pelkän suolistosyövän riskin takia pitäisi luopua lihasta ja unohdetaan kaikki muut lihan vaikutukset elimistöön.
Ei missään ole ohjeistettu, että lihasta pitäisi luopua.
Kyllä meidän terveydessä ja ylipainossa olisi oikeasti parantamisen varaa. Halvemmaksi tulisi, jos ihmiset itse välittäisivät omasta hyvinvoinnistaan ja söisivät vaikka lähes suositusten mukaan.
Ja ei, vähemmän syöminen ei tule kalliimmaksi, kun voi jättää kauppaan ne terveyttä haittaavat herkut ja juomat.
Syömme mitä haluamme. Meillä on siihen oikeus ja rahaa ja valtaa. Olemme myös valkoisia cis-miehiä ja kunnon mies syö lihaa.
Terveisin Petteri ja Arto
laittaa leikkeleen tilalle sit ihan kunnon lihaa eikä mitään jalostetta.
Vierailija kirjoitti:
Eihän noita suosituksia ole edes tarkoitettu yksittäisille ihmisille vaan niiden on tarkoitus toimia väestötasolla esim. laitosruokailun järjestämisessä.
Niin ja tämähän se kaikkein järjettömintä on. Muistatteko mikä kohu nousu, kun vanhiksilta epäterveelliset pullat poistettiin. Nyt poistetaan leivänpäällysetkin.
Ravitsemustieteilijät niitä tekevät.
Eiväthän ne turhia ole, kun niitä kuitenkin jotkut noudattavat.
Leikkeleiden pois jättäminen... No, nyt on rahasta pulaa, joten Purrakin voi leikatessaan sanoa, että mitäs ostatte leikkeleitä,,, syökää kuivaa känttyä!