Vihreän teen juonti
Yritän innostua vihreän teen juonnista mutta se maistuu kuumalle vedelle vaikka lisään sekaan vähän hunajaa. Miten saan vihreästä teestä maistuvaa?
Kommentit (226)
Makuaistisi on turtunut kaikkien aromivahventeiden ja lisäaineiden seurauksena. Onneksi olkoon.
Vihreän teen kuuluukin (pääosin) olla aika mietoa. On jotain lajikkeita, jotka sitten ovat vätkympiä.
Laadukas vihreä tee ei maistu kuumalle vedelle eikä tarvitse hunajaa. Oleellista on ettet käytä kiehuvaa vettä vaan 80-asteista (valkoinen tee vaatii 60-asteisen veden). Kokeile irtoteetä. Pussiteet ovat hanurista.
Juon maustamatonta vihreää teetä joka päivä. Tykkään senchasta ja chunmeestä.
Milläs muuten pidätte 60-80 -asteisen teen juontilämpimänä? Sehän ehtii jo hautuessa kylmentyä. Vai onko tarkoitus hörppiä kylmää teetä?
Oletko pahastikin käräyttänyt makuhermosi, jos tee maistuu sinusta vedelle? Kannattaa ehkä hieman rajoittaa sitä chilien ja muiden vastaavien nauttimista, jos tuo on totta
Clipperillä on ihan kivoja makuvariaatioita, esim. mango, mansikka, jne. Itse en käytä mitään makeutukseen, ihan sellaisenaan juon
Eikä sen teen mikään makunautinto tarvitse ollakaan, vaan hyötyjä ovat juurikin nuo: kuuma vesi lämmittää vartaloa ja teen vaikuttavat ainesosat. Kunhan se ei maistu pahalta tai myrkylliseltä niin kaikki kunnossa
Annatko hautua kunnolla vai dippaatko pussin vain nopeasti veteen? Ainakin pari minuuttia pitää olla veden alla.
Siihen tottuu. Ensin maistuu tiskivedeltä, sitten sitä outoa makua alkaa jo haluta.
käytä laadukkaita teelaatuja. tosiaan ei mitään melkein kiehuvaa vettä, vaan hetken jäähtynyttä. irtoteetä käytän minäkin.
Itsekään en tykkää vihreästä teestä, siinä on aina semmoista happoisuutta ja kitkeryyttä, jota en voi sietää, ellei sitten makeuta sitä pelkän hunajan tai sokerin makuiseksi mitä en sitäkään halua. Mustaan teehenkin laitan aina puoli kuppia maitoa, että taittuu se kitkeryys pois.
Mutta mä juon sitten rooibos- ja muita yrttiteitä. Eihän sitä vihreää teetä ole pakko juoda jos ei se maistu. Vähintään yhtä terveellisiä nuo muutkin vaihtoehdot.
Vierailija kirjoitti:
Milläs muuten pidätte 60-80 -asteisen teen juontilämpimänä? Sehän ehtii jo hautuessa kylmentyä. Vai onko tarkoitus hörppiä kylmää teetä?
Haudutusaika on usein 1-2 minuuttia. Asutko arktisissa olosuhteissa, vai miten se ehtii siinä jäähtyä?
Teen vaikutuksen kannalta sillä ei ole väliä, mikä on lämpötila. Sillä on enemmänkin vaikutusta siihen, mitä teestä irtoaa veteen, ja etteivät nämä ainesosat vaurioidu
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milläs muuten pidätte 60-80 -asteisen teen juontilämpimänä? Sehän ehtii jo hautuessa kylmentyä. Vai onko tarkoitus hörppiä kylmää teetä?
Haudutusaika on usein 1-2 minuuttia. Asutko arktisissa olosuhteissa, vai miten se ehtii siinä jäähtyä?
Teen vaikutuksen kannalta sillä ei ole väliä, mikä on lämpötila. Sillä on enemmänkin vaikutusta siihen, mitä teestä irtoaa veteen, ja etteivät nämä ainesosat vaurioidu
Kieltämättä tykkään kyllä hauduttaa teetä pitkään. Ainakin 10-15 minuuttia. Tuntuu, että siinä vaiheessa vasta teepussista tai irtoteestä on irronnut kaikki mahdolliset aromit. Kahden minuutin haudutus vihreän teen kyseessä ollessa on aivan yhtä tyhjän kanssa, melkein kuin paiskoisi teepussit suoraan pakkauksesta roskiin.
Vierailija kirjoitti:
Siihen tottuu. Ensin maistuu tiskivedeltä, sitten sitä outoa makua alkaa jo haluta.
Kyllä. Minä ihan rakaistan nykyään maustamattoman vihreän teen "ruohoista" aromia.
Vihreä tee laitetaan 80 asteiseen veteen 5 minuutiksi. Pussitee on paras. Mäntäkannu irtoteellä tukkii viemärit. Sitruuna maustettu vihreä tee Lidlissä on 1e/25 pussia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Milläs muuten pidätte 60-80 -asteisen teen juontilämpimänä? Sehän ehtii jo hautuessa kylmentyä. Vai onko tarkoitus hörppiä kylmää teetä?
Haudutusaika on usein 1-2 minuuttia. Asutko arktisissa olosuhteissa, vai miten se ehtii siinä jäähtyä?
Teen vaikutuksen kannalta sillä ei ole väliä, mikä on lämpötila. Sillä on enemmänkin vaikutusta siihen, mitä teestä irtoaa veteen, ja etteivät nämä ainesosat vaurioidu
Kieltämättä tykkään kyllä hauduttaa teetä pitkään. Ainakin 10-15 minuuttia. Tuntuu, että siinä vaiheessa vasta teepussista tai irtoteestä on irronnut kaikki mahdolliset aromit. Kahden minuutin haudutus vihreän teen kyseessä ollessa on aivan yhtä tyhjän kanssa, melkein kuin paiskoisi teepussit suoraan pakkauksesta roskiin.
Liian pitkä haudutus tekee teestä kitkerää. Jos haluat lisää makua niin lisää teen määrää, älä haudutusaikaa.
Vihreä tee tehdään 80 asteen vedessä ja liotetaan max 3-4 min jottei siitä tule pahan makuista. Osta laadukasta vihreätä teetä, ei sitä halvinta. Clipper jo mainittinkin, niiden mango ja mansikka ovat hyviä mutta melko makeita. Twings Earl Grey vihreä tee on hyvää myös samoin heidän maustamaton gun powder vihreä tee. Formanilla on kovin erikoisia ja makean makuisia maku yhdistelmiä jotka toimivat joskus. Noi tee merkit ei edes ole mitenkään kalliita ja laadukkaita vaan markettituotteita joilla voi kokeilla.
Olen ostanut Clipperin vihreää teetä joskus, oli pieni shokki omille makunystyröille aluksi kun se maisuti ihan nurmikolle, mutta ajan kanssa siihen tottui.
Vierailija kirjoitti:
Vihreä tee laitetaan 80 asteiseen veteen 5 minuutiksi. Pussitee on paras. Mäntäkannu irtoteellä tukkii viemärit. Sitruuna maustettu vihreä tee Lidlissä on 1e/25 pussia.
Ne teenpurut kuuluu laittaa roskikseen (vaikka mainospostiin käärittynä/imeytettynä) eikä viemäriin!!
Vierailija kirjoitti:
Itsekään en tykkää vihreästä teestä, siinä on aina semmoista happoisuutta ja kitkeryyttä, jota en voi sietää, ellei sitten makeuta sitä pelkän hunajan tai sokerin makuiseksi mitä en sitäkään halua. Mustaan teehenkin laitan aina puoli kuppia maitoa, että taittuu se kitkeryys pois.
Mutta mä juon sitten rooibos- ja muita yrttiteitä. Eihän sitä vihreää teetä ole pakko juoda jos ei se maistu. Vähintään yhtä terveellisiä nuo muutkin vaihtoehdot.
Kitkeryys tulee jonkun teorian mukaan siitä, kun vihreän teen päälle kaadetaan kiehuva vesi. Sen takia pitäisi olla miedomman lämpöistä, ettei tule kitkeryyttä. Itse en tästä juuri välitä ja kaadan ihan rennosti vaan suoraan vedenkeittimestä vedet teekuppiin.
Vierailija kirjoitti:
Vihreä tee laitetaan 80 asteiseen veteen 5 minuutiksi. Pussitee on paras. Mäntäkannu irtoteellä tukkii viemärit. Sitruuna maustettu vihreä tee Lidlissä on 1e/25 pussia.
Kiitos tiedosta. Pitaakin sitten kokeilla 🍃🌿🍀💚
Vierailija kirjoitti:
Vihreä tee tehdään 80 asteen vedessä ja liotetaan max 3-4 min jottei siitä tule pahan makuista. Osta laadukasta vihreätä teetä, ei sitä halvinta. Clipper jo mainittinkin, niiden mango ja mansikka ovat hyviä mutta melko makeita. Twings Earl Grey vihreä tee on hyvää myös samoin heidän maustamaton gun powder vihreä tee. Formanilla on kovin erikoisia ja makean makuisia maku yhdistelmiä jotka toimivat joskus. Noi tee merkit ei edes ole mitenkään kalliita ja laadukkaita vaan markettituotteita joilla voi kokeilla.
Forsman on täyttä kuraa. Esanssisotkuja.
Mä laitan yleensä 3 pussia vihreää teetä kuppiin ja maustan limellä ja hunajalla.