Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten keittää ja jäähdyttää kananmunat niin, että kuoret lähtevät irti?

Vierailija
13.04.2011 |

Ei meinaa onnistua. Ennen osasin, vaikka samalla tavalla teen nytkin. Vai onko mulla vääränlaisia munia?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
13.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaada kiehuva vesi pois kattilasta ja anna kypsien kananmunien jäähtyä hetkisen, niin että kuori kuivaa. Sitten upotat kylmään veteen.

Vierailija
2/5 |
13.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun kananmunat ovat kiehuneet riittävän kauan, kaadan kuuman veden pois. Sitten heiluttelen niitä munia kattilassa ilman vettä hieman, että kuoret säröilevät. Sen jälkeen laitan kylmään veteen jäähtymään. Jäähdytyksen jälkeen kuoret irtoavat tosi helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
13.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis siistiati, niin munat ovat tosi tuoreita. Aikoinaan maalla tämän huomasin kun omien kanojen munista piti tehdä munavoita. Oli yhtä tuskaa.

Mutta ei niin tuoreiden munien kanssa riittää yleensä tosi nopea jähdytys heti keittämisen jälkeen, suoraan tosi kylmään veteen.

Vierailija
4/5 |
13.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

vanhemmista munista lähtee kuoret helpommin

Vierailija
5/5 |
13.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon aina suoraan laittanut munat kylmään veteen. Ens kerralla annan sitten olla hetken ennen sitä. Toivottavasti auttaa, kun munavoin teko on nykyisin yhtä tuskaa, kun kuoret lähtevät pois ihan pieninä palasina.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme kuusi