Onko tonnikala pastasalaatti mielestänne terveellistä kotiruokaa?
Kommentit (13)
Pasta ei mielestäni ole erityisen terveellistä. Tonnikala-kvinoasalaatti ehkä voisi olla.
Miksi kysyt? Alusta! Onko sinulla jonkun kanssa kiista aiheesta?
Riippuu raaka-aineiden laadusta ja siitä, syödäänkö tuota joka päivä. Tonnikalassa on raskasmetalleja, eli ei ehkä useammin kuin kerran pari kuussa
Mutta jos kaikki raaka-aineet laadukkaita niin onhan tuo varsin monipuolinen ja vihreä ateria, itse ainakin söisin oikein mielelläni
On hyvää, mutta yleensä siihen laitetaan hirveä määrä majoneesia. Jos majoneesi jää pois eikä ole kovin rasvaisia ainesosia, niin on terveellinen.
Vierailija kirjoitti:
On hyvää, mutta yleensä siihen laitetaan hirveä määrä majoneesia. Jos majoneesi jää pois eikä ole kovin rasvaisia ainesosia, niin on terveellinen.
Ei majoneesi ole epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On hyvää, mutta yleensä siihen laitetaan hirveä määrä majoneesia. Jos majoneesi jää pois eikä ole kovin rasvaisia ainesosia, niin on terveellinen.
Ei majoneesi ole epäterveellistä.
Niinpä. Hassua että osa pitää majoneesia epäterveellisenä ja sen sijaan suosii esimerkiksi kermaviiliä joka on täynnä kovaa rasvaa. Majoneesissa on vain pehmeitä rasvoja, joten ei ole epäterveellistä. Kaloripitoista toki, mutta niin on moni muukin terveellinen asia, esim. pähkinät.
Ehkä lisukesalaattina, mutta ei tuo meillä pelkäksi ateriaksi riittäisi.
Ihan terveellistä. Ei siihen tarvi laittaa majoneesia. Vain kasvisöljyä vähän.
Jos on tummaa täysjyvä pastaa.
Tumma pasta valmistetaan sen sijaan tummista jauhoista, joka on jyvän välikerrosta. Jauhoissa on osa alimmista kuorikerroksista (leseestä) ja aleuronikerroksesta, mutta ei alkiota. Tummassa jauhossa on käytännössä tiivistettynä jyvän ravintorikkaus.Siksi siinä on täysjyvää enemmän muun muassa proteiinia, kivennäisaineita ja B-ryhmän vitamiineja.
Pieni ero kuitupitoisuudessa
Tumman pastan ja täysjyväpastan kuitupitoisuudessa ei sen sijaan ole juurikaan eroa. Suomessa valmistetuista tuotteista Esimerkiksi Torinon täysjyvämakaronissa on kuitua 8 grammaa sataa grammaa kohden ja tummassa makaronissa vastaavasti 6 grammaa.
Myllyn Paras täysjyväisessä fusillimakaronissa kuitua on 8,2 grammaa ja tummassa makaronissa 7 grammaa.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/taysjyvapastan-ja-tumman-pas…
On ja hyvänmakuistakin se on.