Pitäs tehdä jauhelihasta ruokaa? Mitähän sitä keksis?
Tuntuu että tehdään aina niitä samoja. Onko sinulla jotain hyvää ehdotusta?
Kommentit (11)
Itse etsin ohjeita ja ideoita Pirkan reseptihausta. Viime kerralla löysin "jauheliha-perunasosepannarin". Kuulosti hauskalta ja helpolta, joten ajattelin sitä tällä viikolla kokeilla. Katsotaan sitten mitä siitä tulee.
Sekoita jauhelihan joukkoon iso nippu silputtua persiljaa, pilkottua valkosipulia, fenkolinsimenia, suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja muita mausteita, seka muna. Paista pannulla. Voit syoda joko noin esim. kuskus-salaatin kera, tai hauduttaa tomaattikastikkeessa jonkun aikaa pastan kaveriksi.
Otat kämmenenleveyden verran jauhelihaa käteesi, mustapippuria päälle reilusti, paistinpannulle pippuripuoli alaspäin, sillä välin pippuroit toisen puolen ja paistat.
Mutta tein ekaa kertaa kastikkeen helpolla tavalla: purkki HK:n Demi glace -valmiskastiketta ja toinen purkki valmista kermakastiketta. Tulipa hyvää ja vähän eri makuista kuin mun tavallinen kastike.
Nuo vaan on tosi kalliita valmiskastikkeita. Mutta niissä on se hyvä, että ne ei ole mitään lisäainepommeja, vaan vain aitoa lihalientä, joka on purkitettu.
(pkt Pikkusiskoa, Mustapekkaa tms.) ja muilla mausteilla makusi mukaan, tuoreet yrtitkin käy. Tee niistä "kebakkoja", jotka käärit poron kylmäsavupaistiin. Rullat uuniin, vuokaan vähän lihalientä ja hillosipuleita, tai jos et niistä tykkää niin helmisipuleita. Syö salaatin kanssa, tai jos haluat perunaa niin sekin toki käy.
kuuluuko teidän perusruokiin, mutta ehdotan lihaperunasoselaatikkoa. Siihen voisi laittaa vaikka porkkanaa mukaan. Meillä ei oltu tehty tuota miesmuistiin mutta kun sitten tein niin maistui kaikille oikein hyvin.
Itse tein juuri ihanaa paksua soosia, jossa on kesäkurpitsaa, sipulia, porkkanaa, vihreitä papuja, pekonia ja kermaa. Tuohon olisi voinut laittaa jauhelihaakin pekonin sijaan tai lisäksi.
Moussakaa en tällä kertaa jaksanut ruveta tekemään.
Mitä muita aineksia sulla on?
Jos sulla on naudanjauhelihaa, sekoita siihen jääkylmää vettä, suolaa ja valkopippuria, muotoile pihveiksi ja paista voissa pannulla. Älä hauduttele, älä peitä pannua kannella. Anna jäädä roosaksi sisältä.
Tee kaali-jauhelihapataa. Tarjoa kuoriperunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.
Hauduta "pannu", jossa jauhelihaa, jääkaapista löytyviä vihanneksia ja juureksia, sieniä, paahdettuja pähkinöitä ... Tarjoa riisin ja juustoraasteen kanssa.
Chili con carne?
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3333