Mitä se sota-ajan kahvi oikein on? Puunkarnaa keitetään vai?
Kommentit (13)
Kai se oli jotain sikuria tai vastaavaa...
Vierailija kirjoitti:
Voikukan juurta kuivattuna.
Petusta eli puun nilakerroksesta tehtiin leipää tai sillä jatkettiin jauhoja.
Okei, kiitos. Olen niin nuori etten tosiaan tiennyt. t.ap
Sikuria ja paahdettua viljaa esimerkiksi
Mistä korvike tehtiin?
Useimmiten korviketta tehtiin rukiista ja ohrasta. Jyvät keitettiin pehmeäksi, kuivattiin ja paahdettiin. Korvike jauhettiin hienoksi ja sekoitettiin jauhettuun kahviin.
Mikä oli kahvin korvike?
Vuonna 1942 tuli käyttöön myös kahvin vastike, joka ei sisältänyt aitoa kahvia lainkaan. Vastike sisälsi 85 % viljaa lopun ollessa sokerijuurikasta ja sikuria. Kahvin puute ylläpiti salakuljetusta.
Näppärä tuo Google, kun sitä oppii käyttämään
Voikukan juurihan on ihan terveellistä. Kannattaa painaa mieleen tämä vinkki
Voikukan juurta terveyskaupat myyvät kauhealla hinnalla
Yli 10 euroa pari grammaa. Kannattaa tehdä itse
Minäkin olen miettinyt, että vieläkö sitä voisi saada jostain. Haluaisin tietää miltä se maistuu.
Oliko siinä edes kofeiinia vai juotiinko sitä muuten vain.
Vierailija kirjoitti:
Minäkin olen miettinyt, että vieläkö sitä voisi saada jostain. Haluaisin tietää miltä se maistuu.
Oliko siinä edes kofeiinia vai juotiinko sitä muuten vain.
Lottamuseosta saa kahvinkorviketta.
Vierailija kirjoitti:
Voikukan juurta terveyskaupat myyvät kauhealla hinnalla
Yli 10 euroa pari grammaa. Kannattaa tehdä itse
Oho. Meidän takapihamme on siis miljoonien arvoinen
Hiukan erikoista kun kahvia säännösteltiin pitkin Eurooppaa ja Amerikkalaisilla oli kahvia sitten ihan rintamallakin.
Voikukan juurta kuivattuna.
Petusta eli puun nilakerroksesta tehtiin leipää tai sillä jatkettiin jauhoja.