Mihin ovat asiakkaat kadonneet perinteisistä baareista?
Alkoholin myyntiin perustuvien perinteisten kyläbaarien ja pubien kannattavuus on laskenut vuosi vuodelta. Vaikka moni vuosikymmeniä vanha baari on tarjonnut luontevan kokoontumispaikan, nyt ajat ovat huonot.
Kunnari näkee alkusysäyksenä alamäelle korona-ajan. Se aiheutti paljon pysyviä muutoksia ravintolakäyttäytymiseen. Vanhaan tuttuun paikkaan ei enää palattukaan.
Jo koronan jälkeen 30 prosenttia asiakkaista jäi kotiin.
Nyt juodaan kotona.
Tällä hetkellä ravintoloissa juodaan vain kymmenen prosenttia kaikesta Suomessa nautitusta alkoholista. Vertailukohtana tähän; matkustajatuontina kannetaan maahan noin puolitoistakertainen määrä alkoholia.
Kommentit (6)
Eipä voi ankeampaa ajanvieton tapaa kuvitella kuin kännisten kanssa baarissa.
Laivalta saa kaljasalkun alle kahdellakympillä, baarissa samaan rahaan kaksi tuoppia.
Purra otti persuilta viimeisetkin kaljarahat .
Vanhat ei jaksa ja nuoria ei kiinnosta. Näin ainakin meidän perheessä. Itse en muista, koska olisin ollut baarissa, siitä on vähintään kymmenen vuotta. Nuoret taas tapaavat esim kahvilassa, kävelyllä tai toistensa kodeissa. Hyvin harvoin käyvät baarissa, parikymppinen tyttäreni käynyt viimeksi koulujen päättövkoloppuna.
Kotiin tai hautaan. Yksinkertaista.
Olisko siksi, että baarissa on aivan liian kallista? Laskekaa hintoja 50 prosenttia, niin harkitsen paluuta.