Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kasvissyöjät! Millaiset kasvispihvit teette itse?

Vierailija
29.08.2024 |

Säilyykö muutaman päivän tuoreena?

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviksista ei voi tehdä pihviä. Pihviin tarvitaan lihaa. Kaipaatko niin kovin liharuokaa, kun nimeät kasvisruuan liharuuan mukaan?

Vierailija
2/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaksi 2cm paksua lauantaimakkara viipaletta pannulle tirisemään kananmunan, sipulin ja pekonin kanssa.

Näistä kasaan mehevän sipulipihvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviksia, kananmunaa, juustoa, voissa paistettuna. Ei säily, koska syödään heti.

Vierailija
4/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesäkurpitsa-halloumipihvit, taikka punajuuri-feta.

Vierailija
5/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilyy ne pihvit useita päiviä jääkaapissa. Teen peruna-porkkapihvejä, punajuuri-halloumipihvejä, paprika-peruna-feta-pihvejä, hernepihvejä. Näitä enimmäkseen.

Vierailija
6/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ottamalla kantaa kasvispihvien tyyppiin, niin ei ne kahta päivää tuoreena säily!  Ne on parhaimpia suoraan pannulta lautaselle nostamisen jälkeen syötynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasviksista ei voi tehdä pihviä. Pihviin tarvitaan lihaa. Kaipaatko niin kovin liharuokaa, kun nimeät kasvisruuan liharuuan mukaan?

Mitä sinun mielestäsi jauhetusta kalasta tehdyt läpyskät sitten ovat? Itse olen ne aina nimennyt kalapihveiksi. Sillä nimellä niitä kaupassakin myydään.

Vierailija
8/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja anteeksi, tiedän että kysyttiin pihvejä, mutta kukkakaali- ja parsagaalinuggetit on superhyviä. Pilkotaan nuggetin kokoisiksi paloiksi ja leivitetään muna-korppujauho-öljy-vehnäjauho-vesi-mausteet (paljon chiliä ja paprikaa) -seoksessa ja paistetaan uunipellillä kypsiksi. Hyviä esim. riisin ja jogurttikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ottamalla kantaa kasvispihvien tyyppiin, niin ei ne kahta päivää tuoreena säily!  Ne on parhaimpia suoraan pannulta lautaselle nostamisen jälkeen syötynä.

On eri asia, säilyykö tuoreena kuon että pn tietenkin parhaimmillaan juuri paistettuna. Paistamiseen lättypannu, tai uunissa.

Vierailija
10/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu ihan rahatilanteesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasviksista ei voi tehdä pihviä. Pihviin tarvitaan lihaa. Kaipaatko niin kovin liharuokaa, kun nimeät kasvisruuan liharuuan mukaan?

Voihan lihastakin tehdä pullia. Pullaan tarvitaan maitoa ja hiivaa, miksi jauheliharuokaa saa sanoa pullaksi.

 

Vierailija
12/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasviksista ei voi tehdä pihviä. Pihviin tarvitaan lihaa. Kaipaatko niin kovin liharuokaa, kun nimeät kasvisruuan liharuuan mukaan?

Kyllä voi. Pihvi määritellään niin, että sen voi valmistaa lihasta, kalasta tai kasviksista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niitähän voi tehdä mistä vaan. Jotain kasviksia raastettuna/pilkottuna, sieniä, papuja/linssejä/soijarouhetta proteeiniksi, jauhoja, kaurahiutaleita tai munia sitomaan, jotain  juustoa mauksi, kermaa, öljyä tai tomaattipyreetä kostukkeeksi, eilinen perunamuusi pohjaksi... yhdistelmiä on loputtomasti! Kesäkurpitsa+feta ja linssi+bataatti on ainakin hyviä. Voi myös pakastaa. 

Vierailija
14/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punajuuripihvit voi tehdä raastamatta. Keitetyt punajuuret viipaleiksi, leivitys ja paisto pannulla. Joskus olen paistanut ne hätäpäissäni leivittämättä, maustanut vain paistetun pinnan suolalla ja pippurilla, hyvää tulee noinkin. Sama pätee muihinkin juureksiin, mutta itse en tykkää esim. lanttupihveistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ottamalla kantaa kasvispihvien tyyppiin, niin ei ne kahta päivää tuoreena säily!  Ne on parhaimpia suoraan pannulta lautaselle nostamisen jälkeen syötynä.

On eri asia, säilyykö tuoreena kuon että pn tietenkin parhaimmillaan juuri paistettuna. Paistamiseen lättypannu, tai uunissa.

Ei ne tuoreitakaan ole kahden päivän jääkaappisäilytyksen jälkeen ja uudelleen lämmitettynä! Vaikka toki syötävissä vielä, mutta ei tuoreita! 

Vierailija
16/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kasviksista ei voi tehdä pihviä. Pihviin tarvitaan lihaa. Kaipaatko niin kovin liharuokaa, kun nimeät kasvisruuan liharuuan mukaan?

Kyllä voi. Pihvi määritellään niin, että sen voi valmistaa lihasta, kalasta tai kasviksista.

Joskus takavuosina jossain lehdessä oli jopa makaronikyljyksen ohje ja kaurapuuropihvinkin ohjeen olen joskus bongannut.

 

Vierailija
17/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kesäkurpitsa-halloumipihvit, taikka punajuuri-feta.

Nää on herkkua

Vierailija
18/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen raastefrittereitä reseptillä porkkana-kesäkurpitsa- kananmuna-korppujauho. Lisäksi joskus punajuuripihvejä keitetty punajuuri raasteena+ raaka perunaraaste+sipuli+ kananmuna. Vegaanipihvien valmistuksessa pitää nähdä vähän enemmän vaivaa, kun ei ole kananmunaa  pitämässä taikinaa koossa.

Kaikki pihvit säilyvät useita päiviä jääkaapissa ja voi niitä pakastaakin.

Vierailija
19/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tofuviipaleita marinoidaan soijakastikkeessa, leivitetään seesaminsiemenissä ja paistetaan pannulla. Helpoin mahdollinen pihvi, ei edellytä mitään raastamista.

Vierailija
20/27 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen raastefrittereitä reseptillä porkkana-kesäkurpitsa- kananmuna-korppujauho. Lisäksi joskus punajuuripihvejä keitetty punajuuri raasteena+ raaka perunaraaste+sipuli+ kananmuna. Vegaanipihvien valmistuksessa pitää nähdä vähän enemmän vaivaa, kun ei ole kananmunaa  pitämässä taikinaa koossa.

Kaikki pihvit säilyvät useita päiviä jääkaapissa ja voi niitä pakastaakin.

Miksi tuota fritteri -sanaa yleensä käytetään Suomessa? Pihvi mikä pihvi.