Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lisäätkö raakaa sipulia hernekeittoon?

Vierailija
16.07.2024 |

Pilkottu sipuli on hyvää hernekeiton kanssa.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo jos sitä on tarjolla. Mutta en itse silppua tarjolle.

Vierailija
2/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, mutta raa'an sipulin päälle panen joskus hernekeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä yhdistelmä. Olisiko alun perin Ruotsista tullut tämä tapa - näin ainakin muistelen.

Vierailija
4/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.

Vierailija
5/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.

Ap tarkoitti varmaan, että valmiin keiton kanssa tarjoillaan raakaa sipulisilppua. Poikani oppi armeijassa tuon tavan ja sen jälkeen tuli meidän perheeseen tavaksi.

Vierailija
6/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Totta kai! Yleensä vasta lautaselle, mutta muita aineita lisään jo keitto/lämmitysvaiheessa Mårtenssonin reseptiä mukaellen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En käytä keltasipulia lainkaan, punasipuli joihinkin ruokiin raakana, ei koskaan kypsennettynä eikä kuullotettuna.

Vierailija
8/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

syömme ihan hulluna niin raakaa kuin paistettua sipulia ja valkosipulia,mutta ei ikinä hernekeittoon, ei vaan sovi,kuten ei sinappi tai porkkanat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä paistan osan keittovaiheessa makua antamaan ja lisään vielä raakaa purutuntuman ja viimeisen silauksen takia. Sinappia en laita.

Vierailija
10/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.

 

Ei se perinteisesti kuulu hernekeittoon.

Esim. Kevät talvisin kun sipulit ovat vanhoja, en käytä raakaa sipulis enää mihinkään.

Raaka sipuli sopii mauttomaan säilyke- eli purkkihernekeittoon.

Mutta ei maukkaaseen itse keitettyyn hernekeittoon, se itse tehty hernekeitto on niin maukasta muutoinkin, että hujaus vain 3,5 litran hernekeittokatyilan perhe tyhjentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipuli ei kuulu hernekeittoon

Vierailija
12/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

Raejuustoa ja joskus tuorejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

syömme ihan hulluna niin raakaa kuin paistettua sipulia ja valkosipulia,mutta ei ikinä hernekeittoon, ei vaan sovi,kuten ei sinappi tai porkkanat

Porkkanat käy, jos lihana on jauheliha. Tätä sanottiin armeijassa amerikkalaiseksi hernekeitoksi. Oli hyvää.

Vierailija
14/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä lisään 2-4 kananmunaa joukkoon  tulee muhennos mainen ja ruokaisa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

raakaa sipulia noin 4 ruokalusikallista ja sinappia lautaselliseen hernekeittoa . 

näkkileipä kuuluu myös hernari ateriaan

Vierailija
16/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan jos on tarjolla. 

Vierailija
17/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä laitan sinappia ja raakaa sipulia hernariin. Eilen söin sellaista ja tänään myös ihan pian.

Vierailija
18/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En raakaana, vaan keitän keiton mukana. Vähintään sipulia ja porkkanaa, usein myös palsternakkaa ja selleriä, niinkuin Hollannissa tehdään. 

Vierailija
19/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvä yhdistelmä. Olisiko alun perin Ruotsista tullut tämä tapa - näin ainakin muistelen.

ei Ruotsista, vaan laivoilta. Entisaikojen kuukaisia kestävillä laivamatkoilla säilyi aika rajallinen määrä tuoreruokaa. Sipuli oli kuitenkin yksi sellainen ruoka, mikä säilyy pitkään eikä menetä c-vitamiinipitoisuuksiaan. Siksi raakaa sipulisilppua lisättiin - no, aivan kaikkeen. Se auttoi merkittävästi keripukkioireiden pitämiseen aisoissa ja hampaiden pitämiseen suussa.

Vierailija
20/21 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.

 

Ei se perinteisesti kuulu hernekeittoon.

Esim. Kevät talvisin kun sipulit ovat vanhoja, en käytä raakaa sipulis enää mihinkään.

Raaka sipuli sopii mauttomaan säilyke- eli purkkihernekeittoon.

Mutta ei maukkaaseen itse keitettyyn hernekeittoon, se itse tehty hernekeitto on niin maukasta muutoinkin, että hujaus vain 3,5 litran hernekeittokatyilan perhe tyhjentää.

 

Purkkikeittoa tosiaan pitää tuunata, että se maistuisi paremmalta. Itse tehty on aika eri makuinen. Minusta siihenkin kyllä sipuli sopii.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme seitsemän