Lisäätkö raakaa sipulia hernekeittoon?
Kommentit (21)
En, mutta raa'an sipulin päälle panen joskus hernekeittoa.
Hyvä yhdistelmä. Olisiko alun perin Ruotsista tullut tämä tapa - näin ainakin muistelen.
Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.
Ap tarkoitti varmaan, että valmiin keiton kanssa tarjoillaan raakaa sipulisilppua. Poikani oppi armeijassa tuon tavan ja sen jälkeen tuli meidän perheeseen tavaksi.
Totta kai! Yleensä vasta lautaselle, mutta muita aineita lisään jo keitto/lämmitysvaiheessa Mårtenssonin reseptiä mukaellen.
En käytä keltasipulia lainkaan, punasipuli joihinkin ruokiin raakana, ei koskaan kypsennettynä eikä kuullotettuna.
syömme ihan hulluna niin raakaa kuin paistettua sipulia ja valkosipulia,mutta ei ikinä hernekeittoon, ei vaan sovi,kuten ei sinappi tai porkkanat
Yleensä paistan osan keittovaiheessa makua antamaan ja lisään vielä raakaa purutuntuman ja viimeisen silauksen takia. Sinappia en laita.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.
Ei se perinteisesti kuulu hernekeittoon.
Esim. Kevät talvisin kun sipulit ovat vanhoja, en käytä raakaa sipulis enää mihinkään.
Raaka sipuli sopii mauttomaan säilyke- eli purkkihernekeittoon.
Mutta ei maukkaaseen itse keitettyyn hernekeittoon, se itse tehty hernekeitto on niin maukasta muutoinkin, että hujaus vain 3,5 litran hernekeittokatyilan perhe tyhjentää.
Raejuustoa ja joskus tuorejuustoa.
Vierailija kirjoitti:
syömme ihan hulluna niin raakaa kuin paistettua sipulia ja valkosipulia,mutta ei ikinä hernekeittoon, ei vaan sovi,kuten ei sinappi tai porkkanat
Porkkanat käy, jos lihana on jauheliha. Tätä sanottiin armeijassa amerikkalaiseksi hernekeitoksi. Oli hyvää.
minä lisään 2-4 kananmunaa joukkoon tulee muhennos mainen ja ruokaisa.
raakaa sipulia noin 4 ruokalusikallista ja sinappia lautaselliseen hernekeittoa .
näkkileipä kuuluu myös hernari ateriaan
Kyllä laitan sinappia ja raakaa sipulia hernariin. Eilen söin sellaista ja tänään myös ihan pian.
En raakaana, vaan keitän keiton mukana. Vähintään sipulia ja porkkanaa, usein myös palsternakkaa ja selleriä, niinkuin Hollannissa tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä yhdistelmä. Olisiko alun perin Ruotsista tullut tämä tapa - näin ainakin muistelen.
ei Ruotsista, vaan laivoilta. Entisaikojen kuukaisia kestävillä laivamatkoilla säilyi aika rajallinen määrä tuoreruokaa. Sipuli oli kuitenkin yksi sellainen ruoka, mikä säilyy pitkään eikä menetä c-vitamiinipitoisuuksiaan. Siksi raakaa sipulisilppua lisättiin - no, aivan kaikkeen. Se auttoi merkittävästi keripukkioireiden pitämiseen aisoissa ja hampaiden pitämiseen suussa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se kuuluu hernekeitoon ja lisään sen noin kolmen tunnin keittelyn jälkeen ja annan olla vielä tunnin levyllä.
Ei se perinteisesti kuulu hernekeittoon.
Esim. Kevät talvisin kun sipulit ovat vanhoja, en käytä raakaa sipulis enää mihinkään.
Raaka sipuli sopii mauttomaan säilyke- eli purkkihernekeittoon.
Mutta ei maukkaaseen itse keitettyyn hernekeittoon, se itse tehty hernekeitto on niin maukasta muutoinkin, että hujaus vain 3,5 litran hernekeittokatyilan perhe tyhjentää.
Purkkikeittoa tosiaan pitää tuunata, että se maistuisi paremmalta. Itse tehty on aika eri makuinen. Minusta siihenkin kyllä sipuli sopii.
Joo jos sitä on tarjolla. Mutta en itse silppua tarjolle.