Kuka keksi kiinalaisen jälkiruoan friteerattu banaani+jäätelö+siirappi?
Nuoruudessa kun käytiin kiinalaisessa syömässä niin tuo oli ainut mahdollinen jälkiruoka. Aikuisiällä asuin Kiinassa 7 vuotta enkä ikinä tavannut kyseistä jälkiruokaa. Kävin halvoissa ja kalliissa ravintoilla eri kaupungeissa ja maakunnissa enkä ikinä missään nähnyt tuollaista komboa.
Osaako joku sanoa missä ja miten kyseinen jälkiruoka on kehitetty? Ymmärrän että se oli suomalaiseen suuhun sopiva, siihen aikaan eksoottiselta kuulostava kombo mutta miten se sai alkunsa ja levisi niin laajalle?
Kommentit (18)
Eiköhän se ole amerikkalainen keksintö.
Kuten on iso osa muistakin länsimaisista "kiinalaisista" ruuista.
Varmaan jenkit. Ne rakastaa kaikkea friteerattua ja siirappia. Eihän länsimaalaisissa kiinalaisissa ravintoloissa muutenkaan tarjota aitoa kiinalaista ruokaa, koska eihän kukaan sitä söisi.
Tuota olen ihmetellyt. Varmaan joku ensimmäisistä Suomeen muuttajista kehitti tuollaisen reseptin ja kun se menestyi niin muut kopioivat saman. Suomalaisiin se upposi kuin häkä.
Vierailija kirjoitti:
Varmaan jenkit. Ne rakastaa kaikkea friteerattua ja siirappia. Eihän länsimaalaisissa kiinalaisissa ravintoloissa muutenkaan tarjota aitoa kiinalaista ruokaa, koska eihän kukaan sitä söisi.
Juu, ei tarjota valitettavasti oikeaa kiinalaista vaan länsimaalaseen suuhun sopivaa. Harmi.
-ap
Chop suey keksittiin myös Amerikassa. Tarkoittaa osimoilleen vähän sitä sun tätä.
Tuo on kyllä mysteeri.
Luulisi että kiinalaisista olisi tuntunut tosi epämukavalta tarjoilla kotimaansa ruokaa jolla ei oikeasti ole mitään tekemistä kotimaansa kanssa.
Ai että! Käytiin alkukesästä Jämsässä sellaisessa aikaansa pysähtyneessä kiinalaisessa buffetissa ja siellä oli jälkkäriksi noina banskuja ja jäätelöä, itse sai koota annoksen buffasta.
Kunnon ysäriä.
Kasvaako Kiinassa edes banaanipuita?
Vierailija kirjoitti:
Kasvaako Kiinassa edes banaanipuita?
Kasvaa.
Kiinassa ei kyllä käytetä banaania oikeastaan muuten kuin hedelmälautasella. Hirveä suosittu hedelmä se ei siellä ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvaako Kiinassa edes banaanipuita?
Kasvaa.
Kiinassa ei kyllä käytetä banaania oikeastaan muuten kuin hedelmälautasella. Hirveä suosittu hedelmä se ei siellä ole.
Kiinasta ei oikein osaa ajatella, että se on käytännössä tropiikkia, kun aina kuvat on niin ankeita talvisia harmaita, mitä sieltä näytetään...
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän se ole amerikkalainen keksintö.
Kuten on iso osa muistakin länsimaisista "kiinalaisista" ruuista.
Niin, nehän matkivat aina muita kun eivät itse osaa.
Vierailija kirjoitti:
Hauskaa että artikkelissa mainitaan oikeastaan kaikki Aasian maat muttei nimenomaan Kiinaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauskaa että artikkelissa mainitaan oikeastaan kaikki Aasian maat muttei nimenomaan Kiinaa.
Mutta katsos, jos se alkuperäinen on Kiinasta ja "Varieties" on sitten muiden maiden versiot siitä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän se ole amerikkalainen keksintö.
Kuten on iso osa muistakin länsimaisista "kiinalaisista" ruuista.
Niin, nehän matkivat aina muita kun eivät itse osaa.
Se on kansakuntien sulatusuuni. Ei niiden tarvitse mitään matkia, kun sinne on asettunut ihmisiä maailman kaikista maista. Keksivät siellä sellaisia ruokia, jotka ovat useimpien mieleen, koska kauppa se on kun kannattaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvaako Kiinassa edes banaanipuita?
Kasvaa.
Kiinassa ei kyllä käytetä banaania oikeastaan muuten kuin hedelmälautasella. Hirveä suosittu hedelmä se ei siellä ole.Kiinasta ei oikein osaa ajatella, että se on käytännössä tropiikkia, kun aina kuvat on niin ankeita talvisia harmaita, mitä sieltä näytetään...
Oi, siellä on nytkin monessa paikka +35 astetta ja esim. Hainanin saarta kutsutaan Kiinan Havaijiksi. Sitä ei kyllä ole mutta Kiinalaset käy siellä rantalomalla.
Suosittua katuruokaa monessa Aasian maassa tuo friteerattu bansku jäätelöllä ja HUOM siirapilla!
https://en.wikipedia.org/wiki/Banana_fritter