Mitä hyvää tekisitte tonnikalasta? Monta purkkia ja mökillä oon.
Kommentit (19)
Tee tonnikalaalaatti, tonnikalapasta tai lämpimät voileivät.
Kahden munan ja neljän nakin nakkimunakas on hyvää. Tonnikalapurkit voi jättää kaappiin.
Salaattia minäkin ehdottaisin, hyvää kylmänä. Pastaa, tonnikalaa, salaattia, kurkkua, tomaattia, vesimelonia ja salaattikastiketta.
Toinen herkku on ruisleipää grilliin ja päälle margariinia, juustoa ja tonnikalaa 😋
Tonnikala makaronia joka kerta. Päälle ketsuppia.
tonnikalaa, makaronia, paprikaa, herkkukurkkua ja kovaa juustoa. Niistä salaatti ja mausteeksi voi laittaa yrtti-valkosipuli creme fraichea.
Vähän kasari salaatti mut toimii törkeen hyvin. Itse oon duunannut tota 80-luvulta saakka, aluksi tietenkään ei ollut tosta ranskankermaa mukana.
Minä syön chilitonnaria sellaisenaan raejuuston kanssa.
-1kg perunasipuli sekoitusta -1prk.tonnikalaa 2dl kerma/kaurakermaa. Pippuria myllystä. Vähän suolaa, tonnikalassa jo on. Uuni 200 vuoka alas uuniin.
Tonnikala Hampurilainen
400g tonnikalaa
4 kpl briossi sämpylää
Marinadi:
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl raastettua valkosipulia
1 tl limemehua
2 rkl japanilaista soijaa
1 rkl öljyä
1-3 mm chilihiutaleita
Tarjoilua varten:
Bataattiranskalaiset
Soijamajoneesi
Majoneesia wasabilla
Lime
Salaattivihanneksia, kuten salaattia, tomaattia, salaattisipulia ja punasipulia
Valmistus
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja nosta tonnikalan marinoitumaan. Anna marinoitua n.4 tuntia.
Valuta tonnikalaja grillaa
Paahda sämpylät.
Kokoa maistuvat hampurilaiset ja tarjoile heti.
Pastaruoka, pizza, piiras, lämpimät uunileivät, tahna ruisleivän päälle, pihvejä. Siinä ne, mihin itse olen tonnikalaa käyttänyt.
Kyllä tonnikalaa syö nuudeleiden kanssa. Varmaan paremmalta maistuu ruisleivän päällä. Riippuu ihan mitä tonnikalaa onko se vedessä, omega3 rasvassa, onko tomaattikastikkeessa jne. Nälkään syö suoraan purkista.
Vierailija kirjoitti:
Tonnikala Hampurilainen
400g tonnikalaa
4 kpl briossi sämpylää
Marinadi:
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl raastettua valkosipulia
1 tl limemehua
2 rkl japanilaista soijaa
1 rkl öljyä
1-3 mm chilihiutaleita
Tarjoilua varten:
Bataattiranskalaiset
Soijamajoneesi
Majoneesia wasabilla
Lime
Salaattivihanneksia, kuten salaattia, tomaattia, salaattisipulia ja punasipulia
Valmistus
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja nosta tonnikalan marinoitumaan. Anna marinoitua n.4 tuntia.
Valuta tonnikalaja grillaa
Paahda sämpylät.
Kokoa maistuvat hampurilaiset ja tarjoile heti.
Nams!
Tonnikalaa, pursaus sinappia ja sitten majoneesia sen verran että muuttuu tahnaksi. Voileipäkeksien päälle ja kurkkusiivu vielä siihen jos haluaa. Helppo ja nopea nälän viejä.
Näin just mainoksen herkullisesta munakkaasta. Sekoita 2 kananmunaa ja purkki tonnaria, mausta mielesi mukaan. Leikkaa yksi punasipuli palasiksi ja paista pannulla. Lisää pannulle muna-tonnikala sekoitus ja anna jähmettyä. Kun jähmettynyt niin käännä munakas ympäri jollakin tapaa ja lisää sen päälle juustoraastetta, laita kansi päälle ja anna juuston sulaa. Kun juusto sulanut niin ei kun syömään.
Tonnikalasalaatti
Tonnikalaa keitetyn makaronin kanssa / tonnikalaa (uusien) perunoiden lisäkkeenä
Lämpimiä leipiä tonnikalalla / tonnikalapizza
Ihan vaan tonnikalaa näkkärin päälle
Sellainen pasta (joka on minusta parasta jääkaappikylmänä) mihin tulee sipulia + valkosipulia ensin öljyssä kuullotettuna, siihen purkki tomaattipyrettä ja tonnikalaa purkki/kaksi ja cayennepippuria sekä paprikajauhetta. Sitten tuo mössö sekoitetaan pastan (simpukka) kanssa ja noita mausteita voi siis laittaa ihan maun mukaan, mutta minusta tuossa saa olla aika vahvasti makua. Tuo simpukkapasta on siitä hyvä, että ne tavallaan täyttyy tuolla mössöllä ja tämä siis on parasta vasta seuraavana päivänä kylmänä ja kunnolla makujen tasaannuttua.
Vierailija kirjoitti:
Tonnikala makaronia joka kerta. Päälle ketsuppia.
Miten tehään kerro .mikä purkki, liemessäkö
Ihana tonnikala käy vaikka mihinkä, saaden vaikkapa helppoa pikaruokaa.
https://anna.fi/ruoka/ruokajutut/tonnikala-reseptit
Omat suosikki tonnikala herkkuni ovat tonnikala salaatit ja pitsat.
Itse teen usein tahnaa tuorejuuston tai majoneesin kanssa ja käytän leivän päällä tai keitettyjen kananmunien täytteenä.