Onko totta, että ruokaöljy muuttuu kuumennettaessa transrasvaksi?
En ole ennen tuollaista kuullut, mutta nyt joku ravitsemusterapeutti niin sanoi. Onko tuo totta? Vai onko siihen yhtä vastausta olemassakaan?
Kommentit (3)
sen sijaan käristäminen (eli tosi kuumassa paistaminen) ei muuten ole terveellistä.
toiminnallasi ja paistinpannun avulla saisit kasvisöljystä transrasvaa.
Transrasva syntyy teollisesti:
Epäterveellisiä transrasvahappoja on kokonaan tai osittain hydratuissa kasvirasvoissa . Hydrauksella tarkoitetaan teollista prosessia, jossa nestemäiset kasviöljyt muutetaan puolikoviksi puhaltamalla niiden läpi vetyä (hydrogen). Prosessi muuttaa rasvojen rakennetta ja luonnetta siten, että ne soveltuvat paremmin elintarvikkeiden suurtuotantoon ja niiden säilyvyysaika pitenee.
joten onko tää jokin itsestäänselvyys, jota minä vain en tiedä? Vai eikö tuohon vain pysty sanomaan juuta eikä jaata?
ap