Mitä tehdä raparperista?
Mitä syötävää voisi valmistaa raparperista, siis jotain muutakin kuin kiisseliä tai piirakkaa?
Kommentit (6)
Välttämättä syötävää? Keitä mehuksi, jos siis myös juotava kelpaa. Älyttömän hyvä kesäjuoma, esim. vissyllä lantrattuna.
Pikkelöi 1-2-3 -liemellä. Loistava lisuke rasvaiselle grilliruoalle.
Hesarissa oli just erilaisia raparperireseptejä, myös suolaiseen ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Välttämättä syötävää? Keitä mehuksi, jos siis myös juotava kelpaa. Älyttömän hyvä kesäjuoma, esim. vissyllä lantrattuna.
Pitääpäs kokeilla! Voikohan mehua valmistaa myös kuumentamatta, jotta vitamiinit säilyvät?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Välttämättä syötävää? Keitä mehuksi, jos siis myös juotava kelpaa. Älyttömän hyvä kesäjuoma, esim. vissyllä lantrattuna.
Pitääpäs kokeilla! Voikohan mehua valmistaa myös kuumentamatta, jotta vitamiinit säilyvät?
Ei siinä paljon vitamiineja ole, vähän C-vitamiinia. Kaliumia ja kalsiumia, vähän kuitua.
Tuossahan ne pää-käyttökohteet olivatkin jo mainittuna (kiisseli ja piirakka), voi tietysti myös tehdä hilloa että saa talveksikin nautiskeltavaa.