Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Leivontasuklaan ja tavallisen ero
21.05.2024 |
Tein suklaajuustokakun ja maistoin sitten sitä juusto-suklaaseosta. Maistui jotenkin kitkerälle. Käytin Pirkan tummaa leivontasuklaata. Aikaisemmin en ole leivontasuklaata ostanut, vaan esim taloussuklaata. Nyt hinta ratkaisi. Onko kokemusta mausta? Huomenna pääsee maistamaan kakkua sitten.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Taloussuklaa luokitellaan kaakaopitoisuutensa (44 %, Tällä tarkoitetaan kaikkien kaakaon ainesosien, eli kaakaomassan, kaakaojauheen ja kaakaovoin yhteismäärää) vuoksi tummaksi suklaaksi. Tuoteseloste kuitenkin paljastaa, että taloussuklaan valmistukseen on käytetty kaakaojauhetta, jota tummasta suklaasta ei löydy lainkaan. Lisäksi taloussuklaa sisältää muuta tummaa suklaata enemmän sokeria.
Taloussuklaan sokerimäärä on suurempi ja kaakaopitoisuus moniin tummiin suklaisiin verrattuna varsin maltillinen.
Leivontaan ja ruoanvalmistukseen voi käyttää yhtä hyvin joko taloussuklaata tai leivontaan tarkoitettua tummaa suklaata. Voimakkaan makuista suklaata eli sellaista, jonka kaakaopitoisuus on 60-70 % ei tarvita määrällisesti yhtä paljon kuin taloussuklaata. Esimerkiksi 70 prosenttista tummaa suklaata kannattaa käyttää noin 3/4 taloussuklaan määrästä. Tarvittaessa leivonnaisiin kannattaa lisätä sokeria, koska tumma suklaa sisältää vähemmän sokeria kuin taloussuklaa.