Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Missä on grillikylki nykyään?

Vierailija
17.05.2024 |

Tyttäret ovat hinkuneet monta päivää, ja piti sitten pistää rahaa parikymppiä että saisivat, mutta ei ole helppoa löytää? En itsekään muista nähneeni hyllyssä aikoihin.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
17.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha hyllyssä.  Uuniliha samaa hyvää.

Vierailija
2/14 |
17.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

löytyy myös nimellä spare ribs

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
17.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on lopetettu myynnistä.

Liian junttimainen ruokalaji. 

Vierailija
4/14 |
17.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

löytyy myös nimellä spare ribs

No ribseissähän on vaan ne luut jäljellä, ei sitä lihaa.

Vierailija
5/14 |
18.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

löytyy myös nimellä spare ribs

No ribseissähän on vaan ne luut jäljellä, ei sitä lihaa.

Niinpä, kylkipaloista on kaluttu liha pois ja jäljelle jää ribsit. Muistan kun olin vuosia sitten kaupassa ja lapseni kysyi "äiti, mitä nuo ribsit ovat?" Vastasin, että en tiedä, mutta kuulostaa siltä, että meillä niitä ei syö koirakaan. Niitä oli vasta tullut myyntiin, ja olivat niin vahvasti maustettuja, että ei olleet hyviä.

Jos tilaatte lihaa suoraan siankasvattajilta, voitte varaan saada grillikylkeä. Meille ostetaan jouluksi takaneljännes, josta saa joulukinkkua, ja myös grillattavaksi sopivia kylkipaloja.

Vierailija
6/14 |
18.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

löytyy myös nimellä spare ribs

Ollaan Suomessa, miksi typerä anglismi nimenä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
18.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Grillikylkeä on huonosti saatavilla. Ne luut jätän suosiolla kauppaan. Ei niissä ole juuri mitään syötävää. Kerran ostin ilta alesta naposteltiin ne sinä samana iltana. Sitten jos sitä on saatavilla niin perinteinen mausteseos kiitos. Ne marinadit ei ole yksikään ollut parempi kuin se vanha mausteseos.

Vierailija
8/14 |
18.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

löytyy myös nimellä spare ribs

Ollaan Suomessa, miksi typerä anglismi nimenä!

Porsaan kylkiluut kuulostaisi ruokalistalla aika epähoukuttelevalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
24.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha ketju mutta mistä kaupasta saa enää kunnon lihaisaa grillikylkeä? Niitä ribsejä nyt ei voi syötäväksi laskea, pelkkiä luita eikä lihaa nähnytkään.  Jotain jenkkihöttöä tuokin trendi.

Vierailija
10/14 |
24.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vanha ketju mutta mistä kaupasta saa enää kunnon lihaisaa grillikylkeä? Niitä ribsejä nyt ei voi syötäväksi laskea, pelkkiä luita eikä lihaa nähnytkään.  Jotain jenkkihöttöä tuokin trendi.

Oikeassa grillikyljessä luu on se must juttu, eli siinä pitää olla sekä lihaa että luuta. Liha on yleensä makeinta luun vieressä. Nykyiset hienohelmaiset nuoret aikuiset irvistelevät luille ja luulevat luuttoman lihan olevan sitä fiinimpää lihaa, kun se on kalliimpaakin. Siksi kauppojen palvelutiskeilläkin on yleensä griillatuissa tuotteissa vain tuota luutonta lössöä, joka ei muistuta oikeaa grillikylkeä pätkääkään, vaikka sillä nimellä sitä myydään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
24.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, luita pitää olla. Mutta mistäpä löytyisi kylkeä, ei ribsejä. Ja raakaa, itse haluan ne grillata hitaasti meheviksi.

Vierailija
12/14 |
24.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä, luita pitää olla. Mutta mistäpä löytyisi kylkeä, ei ribsejä. Ja raakaa, itse haluan ne grillata hitaasti meheviksi.

Jos löydät noita, parempi on ensin keittää lähes kypsäksi ja grillata se vasta sen jälkeen. Kun nuo tulivat muotiin joskus kasarilla, eri kyläpaikoissa saattoi saada ties millä tavoin hätäisesti grillattuja kylkiä. Monesti pinnalta palaneita, mutta sisus ei ollutkaan kyllin kystä, vaikka aikaakin oli käytetty ainakin olevinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
24.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen grillannut niitä ilman keittämistä jo parikymmentä vuotta, ei raakoja eikä palaneita. Aikaa vievää mutta maku palkitsee. Ennen ne olivatkin kaupoissa  lihaisampia ja isoja luullakin. Ribsit tökkii.

Vierailija
14/14 |
24.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uimarannallahan niitä on käristymässä

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi kolme