Miksi minun vappumunkkeihin ei ikinä tule makua, vaikka muuten onnistuu?
Koostumus tulee ihanan kuohkea, ulkonäöllisesti tulee kauniita, väri on kaunis ja myös kypsyy hyvin. Olen kokeillut sotkun munkit, pullataikinaohjeen, marttojen ohjeet, netistä löytyneitä ohjeita, olen kokeillut kaikki nestevaihtoehdot, olen kokeillut eri sokerimääriä, olen kokeillut lisätä vaniljasokeria ja kaaredemummaa mutta maku on aina vaisu. Olen kokeillut kuivahiivaa ja tuorehiivaa (kuohkeus ja ulkonäkö tulee parempia tuoreella). Missä vika?
Kommentit (5)
Tee esitaikina eli raski edellisenä päivänä jääkaappiin. Aika tekee makuaineet. Vettä, hiivaa, kardemummaa ja jauhoja veteläksi velliksi, tämä tiiviiseen kannelliseen astiaan ja vaikka vuorokaudeksi kylmään. Sen sitten lisäät varsinaisen taikinan joukkoon. Muista myös puolikas tl suolaa, ilman sitä ei tule makua.
Tee rahkataikina, tulee paljon parempia.
Tarpeeksi suolaa. Käyttäisin myös voita munkkitaikinaan.
Paistaako ne kookosrasvassa? Siitä tulee hyvä maku.