Onko induktioliesi jotenkin parempi kuin keraaminen?
Kommentit (47)
Pari etua. Se on nopeampi ja se lämmittää vain pannun tai kattilan. Yli kuohunut vaikka maito ei pala samalla tavalla hellaan. Negatiivinen puoli on se, ettei kaikki kattilat ja pannut toimi sen kanssa.
Hyvä puoli on nopeus, ja se että kun astian nostaa pois levyltä, se sammuu itsestään.
On yhtä nopea kuin kaasu, mutta ilman sitä lämpökuormaa
Jos ei kattilaa induktiolla, ei se jää vahingossa päälle, vaan sammuu. Voi siis säilyttää vaikka talouspaperirullaa siinä, eikä mitään tapahdu vaikka väkisin yrittäisit saada induktion päälle. Ajastimellakin saa vaikka makaroonit kiehumaan, 8min päästä levy sammuu itsestään.
voittaa 6-0, mulla kotona ja mökillä induktio. Jos jossain reissussa jotuu käyttää keraamista tuntuu että liedessä joku vika kun ei lämpene ... siis ihan älyttömän hidas. Ja sitten just nuo muut edut levyn päälle jääminen ei aiheuta mitään tulipaloriskiä... yms.
Mulla on kokemusta sekä induktiota ja tavallisesta keraamisesta liedestä. Jos noista olisi pakko valita, niin induktio. Siksi, että siihen ei saa poltettua ruokia kiinni vaikka haluaisikin. Lieden saa pidettyä uuden näköisenä ilman minkäänlaista huoltoa.
Nyt mulla on ollut viimeiset 10 vuotta perinteinen valurautalevyllinen hella, enkä vaihtaisi sitä keraamiseen tai induktioon vaikka maksettaisiin.
Vierailija kirjoitti:
Pari etua. Se on nopeampi ja se lämmittää vain pannun tai kattilan. Yli kuohunut vaikka maito ei pala samalla tavalla hellaan. Negatiivinen puoli on se, ettei kaikki kattilat ja pannut toimi sen kanssa.
Meille laitettiin 20 vuotta sitten eka induktioliesi, eikä edes silloin ollut kaapissa yhtään keitto- tai paistoastiaa, joka ei olesi siihen lieteen käynyt. Aika harvassa ne taitaa nykyään olla sellaiset kattilat ja pannut.
Yksi miinus silloin oli, että poltettiin vahingossa useampi teflonpannu karrelle, kun ei hoksannut sitä nopeutta, millä pannu kuumenee. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että silloin katosi meidän taloudesta ne myrkkypannut ja nyt käytetty valurautaa jo 20 vuotta.
Vierailija kirjoitti:
Ja kuluttaa sähköä vähiten
Väärin. Kaasuliesi kuluttaa sähköä vähiten.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä puoli on nopeus, ja se että kun astian nostaa pois levyltä, se sammuu itsestään.
Kaasuliesi sammuu myös nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari etua. Se on nopeampi ja se lämmittää vain pannun tai kattilan. Yli kuohunut vaikka maito ei pala samalla tavalla hellaan. Negatiivinen puoli on se, ettei kaikki kattilat ja pannut toimi sen kanssa.
Meille laitettiin 20 vuotta sitten eka induktioliesi, eikä edes silloin ollut kaapissa yhtään keitto- tai paistoastiaa, joka ei olesi siihen lieteen käynyt. Aika harvassa ne taitaa nykyään olla sellaiset kattilat ja pannut.
Yksi miinus silloin oli, että poltettiin vahingossa useampi teflonpannu karrelle, kun ei hoksannut sitä nopeutta, millä pannu kuumenee. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että silloin katosi meidän taloudesta ne myrkkypannut ja nyt käytetty valurautaa jo 20 vuotta.
Joo, tuon voi sanoa negatiiviseksi puoleksi, että jos ei induktion nopeutta tunne, niin se polttaa pannun ja ruuan nopeasti. Eli varovainen pitää olla. Toinen on se, että induktio liedessä on automatiikkaa, että jos kiehuu yli se sammuu. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos vaikka perunoiden keitinvettä kuohahtaa hellalle, niin levy sammuu. Saatat joutua pyyhkimään sitä vettä hellalta vähän väliä, että saat aina levyn uudestaan päälle. Näin ainakin yhdessä induktioliedessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari etua. Se on nopeampi ja se lämmittää vain pannun tai kattilan. Yli kuohunut vaikka maito ei pala samalla tavalla hellaan. Negatiivinen puoli on se, ettei kaikki kattilat ja pannut toimi sen kanssa.
Meille laitettiin 20 vuotta sitten eka induktioliesi, eikä edes silloin ollut kaapissa yhtään keitto- tai paistoastiaa, joka ei olesi siihen lieteen käynyt. Aika harvassa ne taitaa nykyään olla sellaiset kattilat ja pannut.
Yksi miinus silloin oli, että poltettiin vahingossa useampi teflonpannu karrelle, kun ei hoksannut sitä nopeutta, millä pannu kuumenee. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että silloin katosi meidän taloudesta ne myrkkypannut ja nyt käytetty valurautaa jo 20 vuotta.
Valurauta on siksikin hyvä, että sitä irtoaa hiljalleen rautaa elimistön käyttöön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari etua. Se on nopeampi ja se lämmittää vain pannun tai kattilan. Yli kuohunut vaikka maito ei pala samalla tavalla hellaan. Negatiivinen puoli on se, ettei kaikki kattilat ja pannut toimi sen kanssa.
Meille laitettiin 20 vuotta sitten eka induktioliesi, eikä edes silloin ollut kaapissa yhtään keitto- tai paistoastiaa, joka ei olesi siihen lieteen käynyt. Aika harvassa ne taitaa nykyään olla sellaiset kattilat ja pannut.
Yksi miinus silloin oli, että poltettiin vahingossa useampi teflonpannu karrelle, kun ei hoksannut sitä nopeutta, millä pannu kuumenee. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että silloin katosi meidän taloudesta ne myrkkypannut ja nyt käytetty valurautaa jo 20 vuotta.
Valurauta on siksikin hyvä, että sitä irtoaa hiljalleen rautaa elimistön käyttöön.
Siis valurautainen paistinpannu tai (huom.! sisältä emaloimaton) pata.
Miksi jonkun mielestä valurautalevyinen liesi on parempi kuin induktioliesi?
Itselläkin on ollut eri asunnoissa keraaminen, induktio sekä se tavallinen valurautainen. Keraaminen on ollut huonoin, kaikki palaa siihen kiinni, toisinaan hankala puhdistaa, aina saa varoa ettei jotenkin muuten kopauta tai naarmuta liettä piloille jne. Induktio oli mukavan nopea ja tosiaan turvallisempi. Mutta sama juttu, ärsytti varoa vahingoittamasta liettä :D Lisäksi molemmissa kosketusnäppäimistö ja äänet PIIP PIIP. Nykyään taas valurauta ja tykkään eniten, siihenkin palaa kyllä ruuat kiinni, mutta ei tarvitse samalla tavalla varoa kaikkea plus oikeat normaalit käännettävät säätimet ilman lisä-ääniä. Ja itse asiassa tykkään siitä että se levy varastoi lämpöä, keraaminen ja induktio jäähtyivät liian nopeasti. Normiliesi sopii sitten kai kokkaustapoihini kaikkein parhaiten. Plus ne normaalit namiskat ilman ääniä <3 Ymmärrän kyllä että induktio on varmaan turvallisin jos on pieniä lapsia lemmikkejä jne. Kaasuliesi kokeilematta, enkä kyllä haluakaan kaaduvuodon mahdollisuutta kotiini.
Vierailija kirjoitti:
Ja kuluttaa sähköä vähiten
Kaasuliesi kuluttaa vähemmän.
:)
"Joo, tuon voi sanoa negatiiviseksi puoleksi, että jos ei induktion nopeutta tunne, niin se polttaa pannun ja ruuan nopeasti. Eli varovainen pitää olla. Toinen on se, että induktio liedessä on automatiikkaa, että jos kiehuu yli se sammuu. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos vaikka perunoiden keitinvettä kuohahtaa hellalle, niin levy sammuu. Saatat joutua pyyhkimään sitä vettä hellalta vähän väliä, että saat aina levyn uudestaan päälle. Näin ainakin yhdessä induktioliedessä."
Toi ylikuohumis juttu on joku tietyn valmistajan/mallin ominaisuus. Ei meidän induktiossa ole mitään tuollaista ongelmaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pari etua. Se on nopeampi ja se lämmittää vain pannun tai kattilan. Yli kuohunut vaikka maito ei pala samalla tavalla hellaan. Negatiivinen puoli on se, ettei kaikki kattilat ja pannut toimi sen kanssa.
Meille laitettiin 20 vuotta sitten eka induktioliesi, eikä edes silloin ollut kaapissa yhtään keitto- tai paistoastiaa, joka ei olesi siihen lieteen käynyt. Aika harvassa ne taitaa nykyään olla sellaiset kattilat ja pannut.
Minä ostin induktiolieden toissavuonna, ja jouduin vaihtamaan puolet kattiloista päikseen äitini kanssa, että sain setin toimivia. Yhtään uutta ei kuitenkaan loppujen lopuksi tarvinnut ostaa.
Yksi miinus silloin oli, että poltettiin vahingossa useampi teflonpannu karrelle, kun ei hoksannut sitä nopeutta, millä pannu kuumenee. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että silloin katosi meidän taloudesta ne myrkkypannut ja nyt käytetty valurautaa jo 20 vuotta.
Joo, induktioliettä ei käytetä niin, että ensin laitetaan pannu kuumenemaan, ja sitten aletaan miettiä, laitettaisko sillä jotain ruokaa. Kuten sanoit, lämpenee pannu hetkessä. Itselläni on sekä pari vanhaa teflonia että uudehko valurautapannu, ja molempi parempi.
Vierailija kirjoitti:
Pari etua. Se on nopeampi ja se lämmittää vain pannun tai kattilan. Yli kuohunut vaikka maito ei pala samalla tavalla hellaan. Negatiivinen puoli on se, ettei kaikki kattilat ja pannut toimi sen kanssa.
Saatavilla "välikappaleita" jolloin induktiolla suoraan toimimatonta pannua/kattilaa voi käyttää
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä puoli on nopeus, ja se että kun astian nostaa pois levyltä, se sammuu itsestään.
Kaasuliesi sammuu myös nopeasti.
Niin sammuu. Mutta mikä minut induktioliedessä yllätti kun toissavuonna sellaisen ostin, niin että kun ruoka on valmista ja kattilan nostaa pois, voi lieden vaikka heti pyyhkiä puhtaaksi, eikä haittaa vaikka kädelläkin siihen vahingossa koskettaisi. On se kuuma, muttei polttavan kuuma. Todella helppoa ja turvallista!
on.