Suomalaismiehistä 97% ja 94% naisista saa liikaa kovaa rasvaa - Suomessa ei olla totuttu oliiviöljyyn
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010327229.html
Suomalaiset valitsevat leivän päälle kovia rasvoja. Myös rasvaiset maitotuotteet ja lihat maistuvat.
Parempi rasvojen laatu suojaisi naisia osteoporoosilta ja vanhuksia lihaskadolta.
Kommentit (69)
Vierailija kirjoitti:
Hurjia lukuja. Laadukkaita oliiviöljyjä ja pähkinöitä käytetään liian vähän.
Pähkinät ja kala on ainakin liian kalliita ruokia ettei niihin ole varaa.
Voi ja maitorasvat ovat terveellisiä. Eläinrasvat ovat hyväksi lihaksille ja aivoille.
Kalaa saa aivan edullisesti. Purkki makrillia maksoi 1,2 euroa. Purkki silliä 3 euroa. Rasvaisia kaloja. Samoin silakkafileet alle 10 euroa kilolta.
Vai kelpaako vain premiumlohifilee leikattuna medaljongin muotoon?
No miten sitä oliiviöljyä käytetään levitteenä?
Pehmeät rasvat pehmentävät vehkeesi, koska keho tarvitsee kolesterolia tekemään testoa.
Meillä ollaan menty jo vuosikaudet ilman mitään rasvaa. Karjalanpiirakat suditaan paiston jälkeen oliiviöljyllä, eikä käytetä voita niissäkää.
Vierailija kirjoitti:
Meillä ollaan menty jo vuosikaudet ilman mitään rasvaa. Karjalanpiirakat suditaan paiston jälkeen oliiviöljyllä, eikä käytetä voita niissäkää.
Oliiviöljy on rasvaa.
Pähkinät ei todellakaan ole kallista ruokaa.
Jos 2 eurolla ostaa pussin niin sitä syö monta kertaa ja saa hyviä rasvoja monen päivän tarpeisiin ja ne myös tuovat kylläisyyttä.
Palmuöljyä nykyään joka hemmetin paikassa, se heikentää näköä ja nostaa kolesterolia. Eikä taida ravintoarvoakaan olla kuten rypsiöljyssä.
Kannattaa valita sydänmerkkituotteita.
Kaikki 1800-luvulla syntyneet italialaiset on kuolleet, vaikka söivät oliiviöljyä. Meidän nyt 100v ikäisistä ei yksikään ole ollut koko ikäänsä vegaani.
Vierailija kirjoitti:
Pehmeät rasvat pehmentävät vehkeesi, koska keho tarvitsee kolesterolia tekemään testoa.
Just niin, ja lisäksi pehmeät rasvat pehmentää pään.
Vierailija kirjoitti:
No miten sitä oliiviöljyä käytetään levitteenä?
Ihan vaan pullosta tiputetaan leivälle. Melko helppoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ollaan menty jo vuosikaudet ilman mitään rasvaa. Karjalanpiirakat suditaan paiston jälkeen oliiviöljyllä, eikä käytetä voita niissäkää.
Oliiviöljy on rasvaa.
Leivän päällä ei ole edes oliiviöljyä. Vaatii tietty että leipä on tuoretta eikä mitään kuivaa känttyä.
Vierailija kirjoitti:
Meillä ollaan menty jo vuosikaudet ilman mitään rasvaa. Karjalanpiirakat suditaan paiston jälkeen oliiviöljyllä, eikä käytetä voita niissäkää.
Mihin leivot esim. Pullan, kakut marjapiirakat, keksit? Näissä se kova rasva piilee.
Vierailija kirjoitti:
No miten sitä oliiviöljyä käytetään levitteenä?
Mä olen laittanut nättiin pikkupulloon desin hyvää oliiviöljyä ja sinne puolikkaan valkosipulin kynnen. Siitä vaan leivän päälle tirautan.
Voi myös laittaa leipälautaselle ohuesti oliiviöljyä ja pyyhkäistä siitä leivällä. Ihan tavallinen tapa Etelä-Euroopassa.
Niin kun osa kansasta uskoo että voi ja kerma on terveellistä ja jankuttaa sitä nettipalstoilla päivistä toisiin niin, että kansa uskoo ennemmin niitä kuin virallisia lähteitä.
Hurjia lukuja. Laadukkaita oliiviöljyjä ja pähkinöitä käytetään liian vähän.