Mämmi, pasha, pavlova, rahkapiirakka, suklaamunat. Mikä on pääsiäisen paras jälkiruoka?
Mikä jälkiruoka kuuluu pääsiäisen pöytään?
Mämmi, pasha, pavlova, rahkapiirakka, suklaamunat? Vai sittenkin joku muu?
Kommentit (22)
Luumumousse/rahka on mun suosikki.
Meillä kuuluu sitruunatorttu. Jo noin 30 vuotta olen sitä tehnyt. Kotitalouskirjasta ysärillä sain ohjeen.
Sitruunainen pasha ja sen kanssa vähän hyvää italialaista jälkiruokaviiniä pääsiäispäivän juhla-aterian päätteeksi. Maanantaina sitten mämmiä ja kuohukermaa, se kyllä kuuluu meillä pääsiäiseen, mutta vain yhdellä aterialla.
Rahkapiirakka. Tein hyvää piirakkaa vaniljarahkasta ja pakasteherukoista, päälle vaniljakastiketta.
Paska, ukrainalainen pääsiäisleipä.
Pasha. Mutta se vaatisi vanhanajan pullalongan, eikä sellaisia saa enää mistään.
Pashakääretorttua tai sitruunapiirakkaa ajattelin tehdä.
Ykkönen Pasha. Herkkujen herkku.
Kakkonen on Pavlova.
Kolmonen rahkapiirakka, laadukkaan kahvin kera.
Neljä Suklaa > sitä saa läpi vuoden, kaikissa mahdollisissa muodoissa ja eri makuina yms.
Harvemmin kukaan viitsii tehdä Pashaa, pääsiäisen ulkopuolella, eikä myöskään valmista Pashaa saa kaupoista, sesonki ajan ulkopuolella.
Mämmiä voi itse valmistaa kotona, niin usein kun mämmin himo herää.
Kaikki noi 🤗 Mut-ku, ei maha vedä eikä heikot jalat kestä.
Pakko kun oli valita, ostin yhden pikkupashan (valmiin) ja tuokkosen mämmiä.
Vierailija kirjoitti:
Ykkönen Pasha. Herkkujen herkku.
Samaa mieltä!! Paras!!
Rahkapullat ja sitruunamarenkipiirakka! Niitä teen tänäkin vuonna.