Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Teen kotikaljaa pääsiäiseksi, ja laitoin 5 x sokeriannoksen, tuleeko makoisaa?!?

Vierailija
27.03.2024 |

teen kotikaljaa ja se on ollut päivän vasta tuossa , laitoin 5 x sokerimäärän eli tuleeko siitä vahvaa ja kuinka kauan tuota 5 litran kattilaa uskaltaa pitää keittiössä ettei se ala homehtumaan? ja montako prosenttia siitä tulee alkoa?

 

ollut jo päivän ja hiiva ainakin haisee.

jos laittaa jääkaappiin, niin käsittääkseni käyminen lakkaa. 

 

eli voiko tuota pitää vielä 3 päivää tuossa käymässä ja arvio mitä tulee prosentteja ja maku on varmaan hyvä!??

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu hiivasta, pullahiiva jaksaa käyttää 12-13% asti jos olosuhteet on hyvät. Sahtihan tehdään pullahiivalla.

Vierailija
2/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos eilen laitoit niin se on valmista ehkä vapuksi.

T. Panomies

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos prosentteja haluat, niin älä päästä ilman happea muuttamaan alkoholia etikaksi. Hommaa vesilukollinen käymisastia.

Vierailija
4/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos prosentteja haluat, niin älä päästä ilman happea muuttamaan alkoholia etikaksi. Hommaa vesilukollinen käymisastia.

Ei tarvita vesilukko, oluttakin käytetään avosammioissa.

Vierailija
5/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika makiaa on pääsiäisenä

Vierailija
6/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aika makiaa on pääsiäisenä

Näinhän se on. Käymisasioissa maltti on valttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä

 

siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri

 

kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma

Vierailija
8/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

no sama se ei tuo maksanna kuin 1 kg sokeria, eli 60 senttiä katotaan mitä tulee, kun ruoka avusta saa kotikaljauutepakettejakin nykyään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rutlesit haisee viemärissä!

Vierailija
10/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä

 

siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri

 

kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma

Tuskinpa on hyvä, mutta potentiaalia on 12,6% asti. Veikkaan että hiiva väsyy ensin ja jää makeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä

 

siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri

 

kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma

Tuskinpa on hyvä, mutta potentiaalia on 12,6% asti. Veikkaan että hiiva väsyy ensin ja jää makeaksi.

eikö sitä voi sitten laittaa lisää hiivaa?

 

Vierailija
12/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos päihdyttävää kotikaljaa haluaa, niin myös hiivaakin pitää lisätä suhteessa sokeriin.

Ei se sokeri yksin tee kaljasta päihdyttävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

laitoin sitä kotikaljauutetta 2 pussia ja siitä paketista sitä hiivajauhetta 3 pussia ja 1 kg sokeria 5 litraan vettä

 

siis valmispaketista kaikki paitsi sokeri

 

kai tää viikossa on jo hyvä? tosin ei mulla oo peitteenä kuin kattila ja reunoista pääsee ilma

Tuskinpa on hyvä, mutta potentiaalia on 12,6% asti. Veikkaan että hiiva väsyy ensin ja jää makeaksi.

eikö sitä voi sitten laittaa lisää hiivaa?

Voi sitä ainakin kokeilla jatkaako käymistä. Turbohiivaa jos ei muu auta.

 

Vierailija
14/14 |
27.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos päihdyttävää kotikaljaa haluaa, niin myös hiivaakin pitää lisätä suhteessa sokeriin.

Ei se sokeri yksin tee kaljasta päihdyttävää.

Hiiva kyllä lisääntyy ihan itsestään jos vaan innostuu käymään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi yhdeksän